Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fost soţ al unei cunoscute POLIŢISTE din IPJ Vâlcea, acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR

Incredibil, dar adevărat! Fostul soţ al unei poliţiste din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a ajuns să le dea în cap oamenilor pe stradă. Individul are probleme cu legea de mai mult timp, de când a agresat-o în plină stradă chiar pe poliţista cu care era însurat la acea dată. Ei bine, dacă nu aţi ghicit despre cine este vorba, vă spunem noi că este vorba despre Andrei Amza, fostul soţ al Biancă Amza, şefă la Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ sau, mai nou, Bianca Enăchescu – şefa Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii.

Cu părere de rău trebuie să spunem că deşi este şefă la Prevenirea Criminalităţii, Bianca Enăchescu (ex-Amza) nu a avut o influenţă chiar aşa de bună asupra fostului soţ. Mai exact, expertă fiind în a preveni comiterea de infracţiuni, ne-am fi aşteptat de la doamna poliţistă ca măcar pe soţul ei (acum fost) să-l consilieze pe drumul cel bun. Dar, se pare că nu a fost în stare şi de aceea ne întrebăm: oare ce mai caută acolo?
Însă nu acesta este subiectul nostru de astăzi, ci faptul că fostul ei soţ, Andrei Amza, este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Acesta mai este cunoscut pentru faptul că, în anul 2012, şi-a agresat fizic, în plină stradă, soţia (pe Bianca Amza – n.r.) pentru un presupus adulter.

L-a lovit pe un şofer cu bâta de baseball în cap

Acum însă, Andrei Amza este acuzat de tentativă de omor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea începând urmărirea penală împotriva lui. În fapt, în data de 1 ianuarie 2015, în dimineaţa după petrecerea de Revelion, în jurul orei 06.30, după ce a consumat alcool din belşug, bărbatul s-a urcat la volanul maşinii sala, probabil cu scopul de a merge spre casă. Numai că, pe drum, un şofer l-a deranjat în trafic şi, enervat la maximum, Andrei Amza a pornit în urmărirea lui. L-a urmărit până acasă, a luat o bâtă de baseball pe care o avea în maşină, a intrat în curte şi a început să-l lovească sălbatic în cap pe şoferul ce-l supărase în trafic. „Inculpatul Amza Andrei, după terminarea petrecerii de revelion şi pe fondul consumului de alcool, a urmărit-o pe persoana vătămată T.N.V. până în curtea locuinţei sale, unde a lovit-o cu o bâtă de tip baseball în cap” – se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Victima a suferit grave leziuni traumatice la cap, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu – Secţia Neurochirurgie. Acolo, medicii i-au pus diagnosticul de fractură cominutivă fronto-parietală stânga, cu hematom extradural, necesitând 55 de zile de îngrijiri medicale.

Pus doar sub control judiciar

După acest episod, abia în data de 29 ianuarie 2015, Andrei Amza a fost reţinut de poliţiştii de la Investigaţii Criminale pentru 24 de ore, pentru ca ulterior el să fie dus în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au considerat însă că nu reprezintă un pericol public, hotărând să fie cercetat penal în stare de libertate, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. „Respinge ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea privind luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile faţă de inculpatul AMZA ANDREI . În baza art. 219 alin. (9) raportat la art. 211, art. 215 C. proc. pen., ia faţă de inculpatul Amza Andrei măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, de la 29 ianuarie 2015 până la 29 martie 2015″ – se arată în încheierea magistraţilor Tribunalului Vâlcea.

În 2012, şi-a agresat fosta nevastă

Aşa cum spuneam, acesta nu este singurul caz de violenţă în care a fost implicat Andrei Amza. În anul 2012, în timp ce se afla în plin proces de divorţ, acesta şi-a agresat soţia (pe Bianca Amza, actual Enăchescu) în plină stradă, în faţa Poştei din Ostroveni. În procesul – verbal întocmit de poliţiştii veniţi la faţa locului se precizează că Andrei Amza i-a smuls soţiei sale telefonul de serviciu din mână pentru a vedea cu cine vorbeşte, telefon pe care aceasta îl utiliza în acel moment. Mai mult, se pare că i-ar fi administrat şi o corecţie manuală, în condiţiile în care poliţista a depus plângere penală împotriva soţului ei, pe numele lui Andrei Amza deschizându-se un dosar pentru lovire şi alte violenţe. Scandalul dintre cei doi, spuneau atunci apropiaţii cuplului, ar fi pornit în momentul în care Andrei Amza a găsit câteva indicii care o compromiteau pe şefa Biroului Prevenirea şi Analiză a Criminalităţii.