Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-a inaugurat “CENTRUL TINERILOR DIN GOLEȘTI”

Singurul centru pentru tineri din mediul rural din județul Vâlcea, “CENTRUL TINERILOR DIN GOLEȘTI” are ca scop dezvoltarea personală a tinerilor din comuna Golești, oferind astfel posibilitatea tuturor copiilor din zonă să ia parte la activități educative și distractive, ce le vor oferi o nouă perspectivă de viață, printr-o dezvoltare personală continuă, îndrumați de cei mai buni coordonatori, ce vor pune întotdeauna un zâmbet pe fețele lor, susținuți de ASOCIAȚIA PENTRU TINERI STREETS și Primăria Golești.

Astfel, 40 de tineri din Golești vor lua parte la creearea și amenajarea centrului, prin dezvoltarea competențelor civice sociale, timp de 12 luni, în care cu toții se bazează pe toleranță, solidaritate și echitate.

Din dorința de a avea un loc de dezvoltare și punere în practică a ideilor , a luat naștere acest centru pentru tinerii goleșteni, unde voluntarii plini de entuziasm au readus la viață Școala Vătășești, prin amenajarea într-un spațiu cât mai primitor pentru toți cei care își doresc să îi treacă pragul. Au zugrăvit, au vopsit geamurile, ușile și au recondiționat parchetul într-o atmosferă plină de entuziasm, sprijiniți de Școala Popești, ASOCIAȚIA UMBRELUȚA COLORATĂ și SC RALUNIC SRL.

În cadrul centrului, se vor desfășura ateliere de reciclare selectivă, de reutilizare creativă, un campionat de fotbal, ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă, și cel mai important aspect pentru tinerii din ziua de astăzi, gestionarea emoțiilor, în diferite etape ale vieții.

De asemenea, toti cei care vor păși pragul centrului, vor dobândi numeroase abilități, curaj și încredere în sine, pentru a deveni o generație responsabilă și productivă.

Proiectul este finanțat de Corpul European de Solidaritate, care urmărește să promoveze solidaritatea și implicarea tinerilor în societate.