Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO – VIDEO: Succes răsunător al trupei LEIRA la Festivalul național de teatru de la Brașov ,,De-a Râsu’ Plânsu’

S-a încheiat cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru ,,De-a Râsu’ Plânsu’ de la Brașov cu un succes răsunător pentru trupa Leira din Râmnicu Vâlcea, coordonată de Doina Miclegzi. ” Experimentul WOYZECK”, după Georg Buchner, a impresionat juraţii, iar elevii Doinei Miclegzi au reuşit să câştige trofeul festivalului.

Trofeul festivalului este o opera de artă, realizat de un artist plastic braşovean. De asemenea, Raluca Hongu a obţinut premiul pentru „Cea mai bună interpretare feminină” din concurs.
Deschiderea festivalului cu public a avut loc vineri, 6 mai 2022, la ora 11.00, iar Gala Premiilor a avut loc sâmbătă, la ora 19.30.
Organizatoriii spun că scopul festivalului este să ofere posibilitatea tinerilor să se exprime prin intermediul teatrului, să-şi demonstreze calităţile artistice, atât cele actoriceşti, cât şi cele dramatic-literare. Festivalul s-a desfăşurat în regim de concurs şi se adresează tinerilor cu aspiraţii spre actorie, regie şi dramaturgie (arta scrisului dramatic).

Juriul a fost format din Eduard Burghelea, manager şi actor la Teatrul Bacovia din Bacău, Emanuel Bighe, actor teatrul Tony Bulandra Târgovişte şi Alexandru Beteringhe, actor, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

În Distribuție ”Experimentul Woyetc ” :
Raluca Hongu
Sara Dvorscheak
Ioana Andrei
Teodora Trofin
Raluca Bunescu
Ana Mincu
Alexandra Popescu
Vlad Trucmel
Darius Cerneanu
Mihnea Petre
Ştefan Cojocaru