Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Potrivit mitologiei nordice, sfârşitul lumii va avea loc mâine

La un an de la data când mayaşii preziseseră sfârşitul Lumii, iată că o nouă Apocalipsă, de astă dată conformă cu tradiţia vikingă, ne este anunţată de experţii nordici. Potrivit mitologiei nordice, momentul Apocalipsei va fi sâmbătă, pe 22 februarie, când pământul se va despărţi în două şi îi va elibera astfel pe locuitorii Lumii subterane, a cărei zeiţă ar fi temuta Hel. Astfel, legenda nordică spune că în această sâmbătă seria de evenimente care duc la Ragnorak (soarta finală a zeilor) va culmina într-o bătălie epică, în care se vor confrunta zei precum Thor, Loki, Odin, Freyr şi Hermóðr, iar Odin va fi ucis de Fennir şi celelalte zeităţi creatoare vor cădea.

Mai departe, Pământul se va prăbuşi în mare, iar viaţa aşa cum o ştim va înceta, însă aceasta doar ca să reapară de la zero atunci când doi supravieţuitori de natură umană vor avea sarcina de a repopula planeta. Se pare că aceste evenimente care precedă Apocalipsa Vikingilor au început deja, după ce lupul Fennir, fiul lui Loki, a evadat din închisoare, iar şarpele gigant Migard a ieşit din ocean. De asemenea, Ragnorak este descrisă în proza Edda din secolul al 13-lea, scrisă de Snorri Sturluson. Vikingii cred că Ragnarok are loc după trei ierni îngheţate şi fără nicio vară între ele.

Experţii de la Centrul Vikingilor Jorvik au prezis că sfârşitul lumii, pe 22 februarie, va coincide cu marea finală a celei de-a 30-a ediţii a Festivalului JORVIK. Potrivit grupului, sunetul unui corn străvechi a putut fi auzit pe deasupra acoperişurilor din York anul trecut, pe 15 noiembrie, sub forma unui „purtător de necaz şi începutul unei numărători inverse până la Apocalipsa Nordică”. „Ragnarok este ultimul punct de cotitură din mitologia vikingă, atunci când zeii decad şi mor, aşa că este într-adevăr un eveniment care nu ar trebui subestimat”, spune directorul festivalului, Danielle Daglan. Potrivit acesteia, în ultimii doi ani au existat numeroase profeţii pentru sfârşitul lumii, aşa cum a fost prezis de clarvăzători, ghicitori şi vizionari, „dar sunetul cornului este posibil cel mai bun indicator de până acum că versiunea vikingă a sfârşitului lumii va avea loc cu adevărat pe 22 februarie”. Festivalul, care are loc între 15 şi 23 februarie, promite să-i echipeze pe vizitatori cu uneltele necesare pentru a supravieţui apocalipsei, de la vânat pentru cei mai puternici războinici până la antrenarea copiilor pentru dezvoltarea aptitudinilor de luptă.