Este licenţiată în Asistenţă Socială la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, Facultatea de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării – Brăila (anul 2011) şi voluntară a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vâlcea din mai 2013.
Este constant interesată de dezvoltarea cunoştinţelor generale în domeniul drogurilor, gestionarea situaţiilor la risc generate de consumul de droguri, dezvoltarea abilităţilor de lucru cu persoanele la risc de consum ori cu cele care deja au debutat în consum, aspectele procedurale privind identificarea, atragerea şi motivarea consumatorilor de droguri către servicii de tratament, valorificarea propriilor competenţe în scopul creşterii eficienţei serviciilor pe care le oferă.
Şi-a asumat cu responsabilitate rolul amplu al asistentului social din acest domeniu şi este apreciată ca o persoană demnă de încredere, care dă dovadă de implicare, profesionalism şi operativitate în realizarea atribuţiilor care îi sunt repartizate.
În intervenţia sa ca asistent social, alături de ceilalţi membri ai echipei pluridisciplinare Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vâlcea, sprijină beneficiarii în a-şi găsi forţa interioară, voinţa pozitivă pentru a-şi depăşi problemele, oferindu-le alternative de viaţă sănătoasă, şi pentru a-şi dezvolta abilităţi de refuz al consumului de tutun, alcool şi droguri.
S-a implicat în toate proiecte, campanii şi activităţi de informare-educare-sensibilizare a populaţiei în scopul prevenirii şi reducerii dimensiunilor fenomenului consumului de droguri, consumului de tutun şi alcool:
– #PotAltfel! – campanie derulată la nivel naţional în scopul creşterii nivelului de informare şi, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale (15-64 de ani), cu accent pe populaţia îcolară (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis.
– Necenzurat – proiect naţional de formare de abilităţi, implementat împreună cu psihologii şcolari din cadrul unităţilor de învăţământ, urmăreşte dezvoltarea, în rândul elevilor de 12-14, aptitudinilor specifice şi resurselor de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale, de a înţelege corect cunoştinţe despre droguri şi efectele lor asupra sănătăţii individuale şi colective. Programul este compus din 12 lecţii, planificate pentru a fi parcurse în perioada unui semestru şcolar, şi conţine şi o componentă adresată părinţilor copiilor participanţi, pentru a facilita interacţiunea dintre elevi-familie-şcoală.
– Mesajul meu Antidrog – proiect ce se derulează anual şi care are ca obiectiv menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal).
S-a angajat cu entuziasm în organizarea şi implementare activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilelor Asistenţei Sociale: simpozion cu tema „Cine este asistentul social?” la Colegiul „Economic” Rm. Vâlcea şi Liceul Tehnologic „General Magheru” Rm. Vâlcea; interviu acordat jurnaliştilor ziarului Vocea Vâlcii pentru promovarea şi valorizarea profesiei de asistent social; dezbatere cu tema „Dependenţele în societatea modernă”.
Lasă un comentariu