Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Poză: luju.ro

Raluca Prună e de o naivitate care ne emoţionează

Poză: luju.roPentru că i se cere tot mai insistent să găsească o soluţie la faptul că puşcăriile tarii sunt suprapopulate şi, implicit, condiţiile de trăi din detenţie lasămult de dorit (eufemistic exprimat ) doamna ministru de la Justiţie crede că a găsit o soluţie. Domnia sa şi-a amintit de cântecelul pe care-l cânta în copilărie la corul grădiniţei: Vulpe, tu mi-i furat gâsca / Dă-mi-o înapoi / Ca de nu, eu vin cu puşca şi cu doi copoi! Şi spune că acei răufăcători de la care statul recuperează paguba să scape de puşcărie.

„La nivel de legislaţie, urmează să decidem ca pentru anumite infracţiuni economice, de exemplu pentru evaziunea fiscală, unde de altfel se lucrează la modificarea legii, să ne asigurăm că în măsura în care se plăteşte prejudiciul în integralitate şi se dă înapoi produsul infracţiunii nu se mai antrenează o pedeapsă penală care să conducă la suprapopularea penitenciarelor şi la ţinerea persoanei în custodia statului cu nişte costuri pentru societate. Cred că, dacă îi lăsăm pe oameni liberi, deci le luăm înapoi ce au furat şi îi lăsăm să muncească, împreună cu o lecţie amară – mi-ai furat banii, ţi i-am luat înapoi şi trebuie să o iei de la un moment zero -, există premisele ca aceşti oameni să muncească în mod corect”, a detailat doamna Prună pentru presă.

Am fi foarte curioşi să-i vedem şi noi pe aia care vor restitui ce au furat. Logica lor e alta. Furi câteva miliarde, faci un an, doi de puşcărie şi rămâi cu banii. Doar nişte ageamii ar gândi altfel.