Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CLAUDIA PARASCHIVESCU: Din cauza a trei profesori care nu pot să-şi deplaseze fundul, suferim toţi!

Situaţia de la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea privind mutarea la Liceul Henri Coandă, mutare despre care nu se mai ştie când se va realiza sau dacă va mai avea loc a fost discutată şi la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, la care a participat şi primarul Mircia Gutău. Membru în Consiliu de Administraţie la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea, Claudia Paraschivescu a luat cuvântul şi a tras un important semnal de alarmă. Trebuie urgent găsită o soluţie în ceea ce priveşte spaţiul, deoarece liceul nu va mai fi autorizat de către ARACIP.
„Copiii care învaţă la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea sunt foarte buni, promovabilitatea la bacalaureat este peste 90%, din ce în ce mai mulţi elevi vin către această unitate de învăţământ, ceea ce ar trebui să ne bucure, pentru că deşi avem nevoie de viitori meseriaşi, avem nevoie şi de artă. Eu ştiu că Râmnicu Vâlcea este un oraş care iubeşte arta. Acest liceu are nevoie să se mute într-un alt spaţiu pentru că nu are autorizaţie de la ARACIP pentru a funcţiona în clădirea în care el acum este.
Ce se întâmplă dacă acest liceu nu va primi autorizaţia de la ARACIP? Se va desfiinţa? Asta vrem? Nu vrem neapărat să ne mutăm peste Mecanic 2. Dar ne trebuie un spaţiu.
Din cauza a trei profesori care nu pot să-şi deplaseze fundul, suferim toţi”, a spus Claudia Paraschivescu.
Primarul Mircia Gutău a spus că el în acest moment nu mai are soluţii. „În momentul de faţă nu văd o soluţie. Să vină domnii directori de la Mecanic 2 şi Chimic, poate ştiu dumnealor . Nu ai unde să te extinzi acolo”, a spus primarul.
Amintim că situaţia de la Liceul de Artă a fost discutată şi la dezbaterea pe buget, primarul Gutău fiind deranjat de declaraţiile unor profesori, care nu doresc să se mute din Centru.
”Problema Liceului Mecanic 2: La un eveniment de la Liceul de Artă s-a pus problema spațiului, fiind informat că acesta nu va mai fi autorizat fiind supraaglomerat și fără condiții. Ca un om deschis ce sunt, am spus că mă zbat să găsim o soluție, pentru că este un liceu foarte bun. Am văzut ce se întâmpla la Mecanic 2, unde ITP-ul se face, iar banii și-i bagă unii în buzunar. Deși au anunțat că au 700 de elevi, la seral, seara nu găsești nici 10 la ore și atunci am decis să ducem Liceul de Artă acolo, să le creăm condiții excelente, iar în locul acestuia, luăm clasele 0 – IV de la Mircea cel Bătrân și le ducem în locul celor de la Artă.
Cel mai tare m-a deranjat și sunt pe punctul de a lua o decizie majoră că o parte din profesorii de la Liceul de Artă au spus că ei predau în centru, cum să meargă până în nord… Și atunci, există următoarea variantă, pe care sunt decis 80% să o iau: pe cei de la Arte îi las tot acolo, să se autorizeze ei, le voi da bani după ce îi autorizează ISU, iar numărul de elevi se va reduce pentru că nu au voie mai mult de 300 de copii, acum sunt 700, le voi da prețul de cost per elev pentru cei 300 și se aranjează singuri. Dacă am ajuns să ne plângem că trebuie să mergem până în Nord, este jenant”, a mai precizat Mircia Gutău.