Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MÂINI MURDARE vs. STATUL PARALEL

Doar cei obtuzi sau rupți de realitate nu înțeleg faptul că în România nu numai că lucrurile nu se îndreaptă spre nimic bun, ci direcția spre care au apucat-o conduce spre orice altceva decât la un stat independent și bazat pe reguli democratice, Constituție și Lege.

Tot timpul anilor scurși de la instaurarea neo-socialismului de după 1989, pe terenul acesta, denumit „câmpul tactic”, s-au dat lupte ascunse, aproape invizibile, dar resimțite ca efecte. Acum războiul a ieșit la vedere cu armele cele mai ascuțite: Președinție, Ambasade, S.R.I, Stradă, Parlament și Justiție.

Penetrarea instituțiilor de către corupți politic a condus inevitabil la un alt soi de infiltrare, cea a ofițerilor acoperiți și a informatorilor. Astfel s-a constituit Rețeaua ca parte a structurii Statului Paralel. Pare firesc și necesar un astfel de mecanism, dar excede democrației și nu de puține ori, chiar Legii. Nu poți pretinde că repari un rău folosindu-te de alte rele. Este extrem de periculos și riscant ca într-un stat metamorfozat din comunism dictatorial într-unul pseudodemocratic să construiești un asemenea sistem. Puterea să nu este reglementată prin texte de Lege și nu poate fi controlată. Deci, controlul prevăzut în Constituție este evitat. De ce?

Împotriva anomaliilor legislative, folosite cu o acuratețe înfiorătoare de Statul Paralel, s-a pornit o campanie agresivă de către instituția Parlamentului. Mai departe de denumirea aceasta sobră și respectabilă, Parlamentul nu este altceva decât o adunătură de indivizi care nu pot pretinde nici că știu ce fac și nici că au intenții bune. Exponenții lor sunt nimeni alții decât Dragnea Liviu și Popescu Tăriceanu Călin, ambii cu probleme penale, unul și condamnat deja. Două mâini murdare nu pot să imaculeze nimic. Creatorii Ordonanței 13 și ai eliberării fără discenământ din închisoare a unor infractori nu pot fi vârfuri de lance anti-abuzuri. Este exact ca și cum ai pune un violator să decidă dacă violul este bine reglementat și sancționat în Codul Penal.

Neexistând arbitru și reguli, în asemenea context, ciocnirea dintre Statul Paralel și gruparea politică a mâinilor murdare va clătina Statul de drept. Tentat să dau credit Statului Paralel, nu am nicio garanție că apoi se va autodizolva. Ca orice sistem totalitar, va considera că este bun și că trebuie să dăinuiască.