Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Răzbunarea Sistemului

Vestea că fostul preşedinte Traian Băsescu a reintrat în politică şi că va prelua conducerea partidului Mişcarea Populară, mi-a creat o temere. Simţeam că un pericol pluteşte în aer. Că i se pune la cale ceva. Apoi, participarea acestuia în calitate de invitat special la Congresul Partidului Popular European (PPE), la Madrid, mi-a accentuat credinţa că este iminentă declanşarea unei probleme grave, menită să-l scoată din mână pe acela de care le este frică politicienilor vechiului Sistem şi infractorilor din conducerea ţării.

Primul enervat de invitaţia de la Madrid a fost preşedintele Iohannis care şi-a dat seama că pe favorita lui, Alina Gorghiu, noua Elena Udrea a României, nu o va mai face, niciodată, PPE vicepreşedintă. Apoi, tot legat de Cotroceni este şi scandalul cu sforăitul lui Dan Mihalache, şeful cancelariei prezidenţiale, în timpul unei vizite oficiale în Serbia şi apariţia unor poze cu el, într-o impostură revoltătoare, în presa naţională. Astfel, pentru a se estompa urmările acestor evenimente nedorite, DNA-ul a dat drumul unui dosar penal fabricat împotriva Elenei Udrea, cu credința că Traian Băsescu va reacționa atacând Statul de drept, ceea ce ar fi dat rău la Congres.

Acest lucru ar fi fost interpretat ca o deraiere a fostului președinte, pentru că i-a fost înhățată favorita. Numai că matrozul s-a prins de capcană și, la întrebări, a răspuns destul de prudent față de altădată. Devine ciudată goana asta după infracţiunile Elenei Udrea. Am mai întrebat şi altă dată, cum de s-a putut ca o persoană atât de “putredă” să poată candida la preşedinţia României? Cum s-au descoperit falsurile din declaraţia sa de avere după 5 ani? Cum a declarat DNA-ul în vara 2014 că Elena Udrea nu e implicată în dosarul Microsoft şi nici în alt dosar? Femeia asta a fost veşnic criticată. Că e prea bogată, că are haine scumpe, că are poşete Vuitton, că fură bani din fondurile ministerului, etc. S-a sesizat oare SRI să o urmărească, atunci când comitea potopul ăsta de infracţiuni? Atunci unde sunt interceptările, stenogramele convorbirilor, fotografiile compromiţătoare?

Toate astea nu există, pentru că baza dosarelor o constituie felurite denunţuri ale celor implicaţi. Să aşteptăm şi să vedem ce se va proba în instanţă. Eu nu mă pronunţ în probleme juridice decât în cazul unor probe evidente, de flagrant. Şi nici fan Udrea nu sunt. Dacă în instanţă se va dovedi cu probe că e vinovată, să plătească. Mie, însă, îmi stăruie în minte o problemă. Anul trecut, înainte de prezidenţiale, DNA a comunicat prin chiar vocea doamnei Kovesi, cum că Elena Udrea nu este urmărită sau implicată în dosarul Microsoft şi nici în alte dosare. Îşi mai aminteşte cineva?

Acum văd că dosarele explodează ca artificiile în noaptea de revelion. Apoi, dacă SRI a contribuit la cercetări, nu era normal ca preşedintele Băsescu să ştie gradul de implicare al Udrei în potopul ăsta de dosare? Şi dacă preşedintele ar fi ştiut, ar mai fi susţinut-o el atât de vehement? Binom-ul, Trinom-ul, Polinom-ul, l-au ţinut pe preşedinte departe de aceste informaţii?

Ţi se face scârbă când vezi cum DNA vrea să o facă pe Udrea drept cel mai corupt politician din România şi o vrea neapărat arestată (la 5 ani după producerea aşa ziselor fapte). Şi asta doar pentru a-l desfiinţa pe Băsescu. Dincolo de speculaţii, aprecieri şi etichete, mai interesant şi util e să comparăm cifre. În acest caz, se vorbeşte despre vreo 5 milioane de euro. Faţă de asta, Microsoft/EADS, Bechtel, retrocedările – unde vorbim despre zeci/sute de milioane! – şi altele, ar fi normal să aibă prioritate absolută-n materie. Dar nu! În acest dosar există doar un denunţ cum că ar fi cerut mită, nu se zice că s-a dat, fiind extrem de greu de dovedit. În dosarul Microsoft s-a dat mită şi e dovedită cu documente…