Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Huligani cu părul alb!

Trăim într-o ţară anormală, o ţară unde populaţia îndobitocită manifestează pentru hoţie şi se face scut în faţa puşcăriaşilor. O ţară în care jandarmeria fraternizează cu mitocanii şi instigatorii antenelor Trustului Intact. Aceasta este concluzia mea după consumarea mitingului organizat de Antena 3, botezat „la şmecherie”, «Plimbarea de la Cotroceni». Cum se poate ca acum, în anul de graţie 2014, să se mai întâmple exact ca şi atunci, în ’90, când, chipurile, minerii veneau în Bucureşti să planteze flori? Iar acum, activitatea ortacilor de atunci a fost înlocuită cu o simplă plimbare a pensionarilor, zice-se paşnică, dar deosebit de violentă şi chiar sub ochii jandarmeriei care a închis ochii. Este de necrezut ce gândire au aceşti pensionari în secolul XXI! Ei trăiesc cu impresia că este legal să fi hoţ şi nu le vine a crede că cineva le interzice asta acum.

La cine au succes antenele? S-a văzut bine la mitingul organizat de antena 3. În afară de Bucureşti, lumea n-a ieşit la „plimbare”, deşi au fost instigaţi. Câteva zeci de persoane, pe ici, pe colo. Şi ce participanţi? Bătrâni nostalgici după comunism şi foşti securişti. Tineretul, viitorul ţării, a fost absent. Ei vor altceva decât propagandă mincinoasă. Aici i-au adus prea desele spălări pe creier ale antenelor pe bătrâni. Am văzut o gaşcă de pensionari care nu aveau ce face acasă, mărşăluind prin căldură pentru apărarea puşcăriaşului Voiculescu. Oamenii de bine protestează pentru ca Voiculescu să-şi primească averea înapoi.

Până nu dispare în mod natural generaţia de pensionari nostalgici după „să ne dea statul”, România nu poate progresa, deşi, dacă instituţiile statului şi-ar face datoria, începând cu CNA şi terminând cu jandarmeria, astfel de mizerii n-ar avea loc. Pensionarii ăştia, mai tineri cu 24 de ani, strigau, în ’90, „moarte intelectualilor”. Ei au aplaudat minerii, ei îl pupau pe Iliescu şi acum îl pupă pe Gâdea. Am constatat cu mâhnire că România îşi are soarta pe care o merită! Românii sunt prea pătimaşi să realizeze că susţin un infractor, nu vreun erou naţional, prea pătimaşi să gândească fără a fi influenţaţi de alţii şi foarte uşor de manipulat.

Creştinii ortodocşi sunt gata să-şi dea şi sufletul – pentru cine? Pentru Gâdea, cel care minte şi înşeală tot aşa cum întreg cultul lui adventist minte şi înşeală. Pentru fostul pastor adventist care a sucit minţile oamenilor, predicându-le ordinării precum că (de pildă) Fecioara Maria şi Sfânta Maică a Domnului a avut o droaie ce copii cu Iosif, după ce L-a născut pe Iisus. Ca orice femeie de rând. Sau că sfinţii nu există şi ca atare nu trebuie băgaţi în seamă. Tot la fel a sucit şi minţile telespectatorilor, cu aceleaşi tipuri de minciuni spuse meşteşugit şi mieros, ca să fie cât mai convingătoare.

Creştinii noştri ortodocşi sar în apărarea pocăitului făţarnic care ne pângăreşte Maica noastră Cerească, ne pângăreşte sfinţii, ne pângăreşte credinţa. Şi zic despre marţafoiul Gâdea că-i „sincer”, că-i „drept”, că-i „apărător al dreptăţii şi al adevărului”. Care adevăr? Ăla care seamănă cu „adevărul” predicat la întrunirile adventiste? „Adevărul” necuratului şi-al pângăritorului credinţei creştine? Mi-e scârbă. Şi mă cutremur totodată în faţa orbirii omeneşti.