Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trădare la nivel înalt în PDL Vâlcea? Anuţa Handolescu, în mulţime alături de Cristi Diaconescu

Preşedintele democrat-liberalilor spune că a verificat informaţia şi la mijloc este numai prietenia care-i leagă pe fostul prefect şi candidatul PMP la preşedinţia României

În Judeţul Vâlcea au fost sâmbătă trei manifestări importante: Prăznuirea Sfinţilor Martiri Brâncoveanu (Horezu), Cântecele Oltului (Călimăneşti) şi Florile Govorei (Govora-Băi). În toate cele trei puncte, în mijlocul mulţimii de oameni a fost şi posibilul candidat al Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Cristi Diaconescu. Acesta nu a fost însoţit, însă, de preşedintele pemepiştilor de la Vâlcea, Marian Mirea, ci de fostul prefect al judeţului, Anuţa Handolescu, actualmente secretar executiv al PDL. Prezenţa fostului consilier prezidenţial şi mai ales partenerul său de plimbare a creat rumoare în politica vâlceană. Deja s-au lansat zvonuri conform cărora Anuţa Handolescu ar urma să părăsească PDL şi să se înscrie în partidul inventat de preşedintele Traian Băsescu, urmând să candideze pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, în cadrul scrutinului intern care va avea loc la finalul acestei luni. Plimbările cu pricina de la Horezu, Govora şi Călimăneşti ar putea fi puse pe seama prieteniei de familie care-i leagă pe Handolescu şi Diaconescu dar prezenţa în public a unui lider marcant al PDL Vâlcea alături de candidatul PMP este una cel puţin ciudată.

„Mi se pare ciudat dar nu comentez prea multe”

Preşedintele filialei vâlcene a PMP Vâlcea, Marian Mirea, a aflat vestea şi spune că i se pare ciudat că despre vizitele cu pricina a fost anunţat de Anuţa Handolescu şi nu de Cristi Diaconescu: „Mărturisesc că doamna Anuţa Handolescu mi-a spus vineri seara că va veni Cristi Diaconescu. M-a întrebat dacă vreau să mă duc. Nu mi s-a părut normal să aflu despre prezenţa candidatului nostru la preşedinţie de la un membru PDL şi nu de la dânsul. E drept că doamna Anuţa este şi membru al fundaţiei PMP… În fine, întâmplarea este una ciudată dar nu o comentez prea mult.” Altfel, Mirea spune că nu a avut parte de presiuni pentru a nu strânge semnăturile necesare candidaturii lui Cristi Diaconescu, aşa cum s-a zvonit că s-ar întâmpla: „În acest moment Cristi Diaconescu este candidatul nostru la alegerile prezidenţiale. Marţi vom avea o şedinţă la Bucureşti, acolo unde am înţeles că se vor prezenta date de ultimă oră. Nu am primit niciun fel de presiuni, noi am continuat campania de strângere de semnături, am ajuns acum la aproximativ 1000. Ar fi culmea ca eu să fiu acuzat că sabotez campania de semnături din moment ce încă de acum trei ani spuneam că Diaconescu este un candidat excelent al dreptei la alegerile prezidenţiale.”

„Au fost vizite private, nu au legătură cu

politica”

Aflat în vacanţă, preşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu, a fost surprins de veste. „Nu este normal… De ce nu s-a dus cu preşedintele PMP, ci cu doamna Anuţa Handolescu? Ştiu că-i leagă o relaţie de prietenie, dar nici aşa nu e normal, ar fi trebuit să nu se expună în public. Eu mai auzisem ceva zvonuri, dar nu am crezut în ele. Lăsaţi-mă să dau câteva telefoane să verific informaţia”, ne-a declarat iniţial Bulacu. „Am verificat, a fost vorba numai de nişte vizite private. Domnul Diaconescu a fost cazat la Băile Govora, la hotelul familiei Handolescu. Sunt prieteni vechi de familie, iar acele vizite au fost unele private, nu au treabă cu politica, nu s-a făcut campanie electorală. Sunt convins că Anuţa Handolescu îl va sprijini în totalitate pe candidatul ACL la preşedinţia României. De altfel, am înţeles că domnul Diaconescu este dezamăgit de ceea ce i se întâmplă şi ar putea nici să nu mai candideze.”, a concluzionat preşedintele democrat-liberalilor.

„Când vă spuneam eu că conducerea e vândută la alte partide…”

Adversar declarat al actualei conducerii PDL Vâlcea, deputatul Romeo Rădulescu, spune că va detalia subiectul, dar şi alte subiecte „aprinse” în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va organiza în această săptămână: „Ce să spun… Şi eu i-am văzut împreună sâmbătă… Când vă spuneam eu că actuala conducere a PDL Vâlcea este vândură altor partide, poate nu m-aţi crezut. O să continui să demonstrez că am avut şi am dreptate, o să continui să mă lupt cu ei.”