Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cioban la cioban trage

Moto: Înainte să-i piardă pe oameni, Dumnezeu mai întâi le ia minţile

Sfârşitul anului trecut a evidenţiat spectacolul de umbre şi lumini al premierului României care de-abia acum conştientizează că a pierdut (şi va mai pierde!) încrederea electoratului, drept pentru care a început să alerge după voturi prin ţară. Campania lui prezidenţială a început, însă, mai de mult, din momentul în care a început să ignore PNL şi să ia singur hotărârile în cadrul USL. Şi-apoi, doar nu vă imaginaţi că Ponta străbate lumea de la vest la est şi ţara-n lung şi-n lat degeaba. E în căutare de susţinători, într-o campanie non stop. După numai un an şi ceva de la instalarea în fruntea ţării, premierul se arată a fi cel mai sinistru şi ridicol personaj politic din întreaga istorie a României.

Într-o ţară normală, civilizată, acest individ n-ar fi ajuns nici măcar bufon la curtea vreunui amărât de marchiz. El este atât de obsedat de propria sa imagine încât a devenit cu mult mai detestabil decât a fost Ceauşescu. Politicianul imatur manifestă un extrem de periculos cult al grandomaniei personale, adoră să fie adulat şi, mai mult, cultiva în permanenţă acest tip de manifestare a slugărniciei din partea celor care îl înconjoară, mituindu-le servilismul. Dacă dai la o parte artificiile de imagine şi încerci să îţi aminteşti un proiect consistent emis de Victor Ponta, o idee originală şi viabilă, o dovadă de compentenţă în vreun domeniu, dai de vid. El nu a emis nimic, nici ca premier, nici ca şef al corpului de control al premierului Năstase, nici ca parlamentar, ca ministru, ca lider al opoziţiei, ca şef de partid sau în orice altă calitate doriţi.

Ce merite are Ponta să se vrea preşedinte, ce calităţi, ce realizări? Dacă alegătorii îl vor vota, va fi o dovadă de prostie colectivă de neimaginat. În cadrul campaniei continuate chiar şi la sfârşitul anului, Victor Ponta s-a dus de Crăciun la Săvârşin pentru a „lua masa” cu familia regală. Din fericire, Majestatea Sa nu a onorat masa respectivă, dar cu toate acestea „echipa Victor Ponta” a postat o fotografie falsă în care prim-ministrul apărea alături de Regele Mihai. Minciuna, iată, stă cu prim-ministrul la masă!

După fotografiile cu Regele Mihai şi cu Ghiţă Ciobanul, iată că şi poza de la Sarmizegetusa Regia îi face deservicii premierului. Postând-o pe Facebook, acesta s-a dat de gol că a vizitat cetatea dacilor într-o perioadă în care era închisă pentru turişti. După cum s-a văzut şi aici a avut ghinion: Decebal era plecat şi a fost nevoit să facă poze doar cu miliţienii care păzeau cetatea de românii care ar fi îndrăznit să tulbure întâlnirea istorică a plagiatorului. Totuşi, cel mai câştigat din nevoia plagiatorului de a se poza cu diverse personaje cunoscute, rămâne ciobanul Ghiţă. De acum, ciobanul nostru se poate lauda că s-a tras cu Ponta de şireturile bocancilor şi au păscut (chiar dacă numai pentru vreo două ore) oile împreună. Şi aşa, Ghiţă poate să-şi facă debutul în politicul mare.

NB – Dacă cineva se îndoieşte de falimentul USL-ului, să mai lase băutura. PNL-ul e „pe făraş”, cum se spune. Comunistoizii nu au scrupule în a-şi abandona tovarăşii de drum. Ca învăţătură de minte, liberalii o şi merită. Când îl abandonezi pe Stolnici ca să defilezi cu Becali, S.R. Stănescu şi Dan Voiculescu, culegi ce ai semănat: jilţul de Stăpân Absolut pentru PSD.