Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

WTF! Unchiul Sam a înnebunit de tot (I)

Moto: „Cine nu cunoaşte şi minte, e mincinos, cine minte şi cunoaşte, este un criminal” – Pitagora

În America, se apropie sfârşitul „epocii” socialiste Obama. Acestuia, i-a venit timpul să plece de la Casa Albă. Dar înainte să plece, să facă bine să ia cu el şi cârtiţa de la Chişinău, ambasadorul James Pettit. Cel mai prost preşedinte al SUA, a adus cu el, pe cel mai prost ambasador american în Europa. La începutul acestei luni, ambasadorul Pettit a spus, printre altele, că „unirea (Moldovei – n.r.) cu România, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova”. Declaraţia aceasta este de fapt un afront adus Istoriei României.

Afirmând că “Moldova nu este România” şi că „Moldova îşi are propria ei istorie”, el a emis teorii similare cu cele din vremea lui Stalin şi dragi propagandei lui Putin, dând o grea lovitură realităţilor istorice şi susţinând mistificarea istoriei României. Acum, dacă la declaraţia ambasadorului de la Chişinău, mai adăugăm şi alte gesturi din trecut că, de exemplu, neacordarea vizei de intrare în SUA, neimplicarea semnificativ a SUA în economia românească, realizăm un tablou deprimant.

Uşor, uşor, România se apropie de Rusia şi, toată asta, datorită unei Americi indolente şi iresponsabile, cu lideri şi miniştri de doi lei. De partea opusă, Putin câştiga teren. Ortodoxia, apoi saturaţia de fals capitalism, unde cei mari se joacă cu cei mici şi le dictează totul, va duce la o Europă aproape rusificată. În Grecia, Serbia, Turcia şi România, unde mai mult de jumătate din locuitori sunt pro-sovietici, ca să nu mai spun şi de alte state, va face ca Rusia să fie tot mai dorită. Pare paradoxal dar ăsta este adevărul. Ungurii deja sunt de partea rusească, apoi, de bulgari, nu mai spun, că au răspuns cu flit Americii şi dominaţiei lor în Marea Neagră.

Ambasadorul iresponsabil american va face să se diminueze şi mai mult relaţiile SUA – România. Din când în când, SUA îi mai îmbunează pe ruşi cu declaraţii de acest gen. Asta pentru a-i face să uite de Deveselu şi, eventuala flotă din Marea Neagră. Ambasadorul SUA nu vorbeşte niciodată de capul lui, precum Mihalache, Atanasiu sau alţi pitpalaci cocoţaţi acolo unde nu le era locul. Indiferent câtă istorie europeană ştiu americanii, deşi nici pe-a lor n-o ştiu, zicerea ambasadorului a fost aprobată de preşedintele SUA. Aceste afirmaţii trebuiesc amendate, în mod oficial, de premier şi preşedinte şi încă repede!

Pentru americani, România este o colonie pe care ei şi ruşii au împărţit-o încă din 1944, cu acordul deplin al regelui Mihai. Dacă americanii nu au reuşit să stăpânească România până în 1989, acum sunt stăpâni deplini şi nu au nici cea mai mică intenţie să accepte o unire a Republicii Moldova cu Ţara, pentru că nici ruşii nu vor cu adevărat că americanii să-şi desfiinţeze bazele militare din România, de la Kogălniceanu şi de la Deveselu.

Tot de aceea şi ruşii au baze militare în Transnistria. În cazul unui conflict real între ruşi şi americani, Moldova şi România vor deveni imense poligoane, în care cele două imperii îi vor pune pe localnicii celor două ţări să se măcelărească între ei, chipurile pentru a apăra… democraţia! Ambasadorul nu vorbeşte de capul lui. Aici vedem o nouă fandare cu reverenţa a lui Obama în faţa lui Putin. Vom avea un preţ greu de plătit cu toţii, toată lumea, din cauza delăsării, duplicităţii şi obsesiei lui Obama de a se crede primul porumbel negru al păcii de religie ambigen.