Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trei oferte pentru supervizarea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni a Autostrăzii Sibiu – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte pentru supervizarea construcției secțiunii 3 Cornetu – Tigveni a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Ofertele provin de la companii din România, Turcia și Polonia. Această secțiune din prima autostradă transcarpatică este construită de italienii de la WeBuild și reprezintă cel mai mare contract de autostradă aflat în derulare în România la momentul actual.

Cele trei oferte, depuse până la termenul limită din 15 martie, provin de la:

  1. TPF INGINERIE SRL, având ca terț susținător compania TPF din Polonia
    ADVERTISING
  2. Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL (Leader), S INFRA TENDER S.R.L.,BOTEK,
  3. Asocierea ACTIV PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ S.R.L. (Leader), EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi

Valoarea contractului de supervizare este estimată între 85 milioane și 101 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este prevăzută pentru 191 de luni, din care 12 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 55 de luni supervizarea pentru etapa de executie a lucrarilor si 124 de luni supervizarea pentru perioada de garantie a lucrarilor, potrivit datelor din SEAP.

Potrivit constructorului WeBuild, 3.000 de muncitori din România și nu numai vor activa în cadrul celei mai mari lucrări de autostradă din țară: 37 de kilometri și 1,2 miliarde de euro. De asemenea, în cadrul acestui contract va fi construit și cel mai lung tunel de autostradă din România de până acum, de 1,7 kilometri.