Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMÂNIA VREA SĂ COMBATĂ POLUAREA CU NUTRIENȚI

Consiliul Comunitatilor Europene, pe 21 Decembrie 1991, a emis Directiva Nitrati. S-a plecat de la faptul ca nitratii de origine agricola sunt cauza principala a poluarii apelor unei comunitati.

Pentru a sprijinii Guvernul Romaniei in procesul de implementare a Directivei Nitrati privind protectia calitatii apei impotriva poluarii cauzate de nitritii proveniti din surse agricole, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor implementeaza in prezent prima faza a Proiectului privind Controlul Integral al Poluarii cu Nutrienti, finantat cu bani imprumutati de la BIRD in valoare de 48 milioane de Euro.

Durata de implementare a proiectului este de 6 ani, ultima transa din imprumutul de la BIRD urmand sa fie la sfarsitul lui martie 2022.

Intr-un comunicat de presa, se arata ca:”Executivul a aprobat in sedinta de astazi, printr-un Memorandum, documentele necesare incheierii acordului de imprumut intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie şi Dezvoltare (BIRD), în valoare de 48 milioane euro, care ar putea fi semnat în cursul lunii aprilie 2016″.