Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Râmnicu Vâlcea, cea mai MARE „inflație alimentară! Avem cei mai scumpi cartofi din țară

Mâncăm tot mai scump de la o lună la alta. Şi acest lucru se observă atunci când deschidem portofelul ca să plătim un coş cu alimente de bază. Însă, costul depinde foarte mult de localităţile în care ieşim la cumpărături.

Potrivit ultimelor statistici publicate de Institutul Național de Statistică (INS), Bucureşti, Zalău, Alba Iulia şi Timişoara sunt oraşele cu cel mai scump coş alimentar din România. La polul opus se află Slobozia, Constanţa şi Iaşi.

Spre exemplu, în Râmnicu Vâlcea vom găsi cei mai scumpi cartofi din ţară, la Bucureşti vom plăti cel mai mult pentru un kilogram de telemea de oaie, la Cluj vom găsi cea mai scumpă cea mai fasole şi cea mai scumpă varză, iar la Zalău avem cea mai scumpă ceapă. În medie, anual, preţul coşului de cumpărături creşte cu aproximativ 18 – 20%.

Orașul nostru mai este „campion” și la rata de inflație alimentară cea mai mare. Creșterea prețurilor la alimentele din coșul de consum din noiembrie 2023 față de noiembrie 2022 a fost cea mai mare la Râmnicu Vâlcea, peste 26%, la Târgoviște – peste 20%, iar la Vaslui de aproape 20%, mai arată datele Statisticii.