Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comisia Europeană ne dă 6,8 miliarde euro pentru autostrăzi! Suntem în stare să le facem?

6,8 miliarde de euro va aloca Comisia Europeană până în 2020 la proiectele de infrastructură, care se află în Masterplanul de Transport al României. Afirmaţia aparţine comisarului european Corina Creţu, care a mai spus:

„Comisia Europeană va contribui până în 2020 cu 6,8 miliarde de euro pentru proiectele de infrastructură cuprinse în Masterplanul de Transport al României. Comisia Europeană apreciază faptul că Masterplanul de Transport este detaliat şi acoperă toate tipurile de transport şi de finanţare, dar mai sunt subiecte care mai trebuie clarificate, cum ar fi prioritizarea proiectelor propuse şi impactul de mediu”.

De asemenea, ministrul Transporturilor Ioan Rus promite că în 2015 România va deveni un mare şantier, ce vizează în primul rând lucrările de infrastructură, mai ales că luna viitoare se va aproba final Masterplanul.

„Vom reuşi, probabil la finele lunii aprilie, să ne apropiem de aprobarea finală şi atunci putem vorbi despre strategia de implementare la modul adevărat, fără ca ea să mai poată fi modificată de către nimeni, pentru că în structura aceea de proiecte şi în structura aceea de priorităţi şi comisia ne va finanţa şi instituţiile financiare internaţionale şi bugetul statului”, a spus Ioan Rus.