Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Noul Ford Focus şi Mondeo va avea motor produs la Craiova

Primele imagini cu variantele hatchback și Tournier ale compactei Ford cu facelift pentru 2014 au apărut pe Internet. Conform ultimelor relatări, Ford va prezenta gama Focus înnoită săptămâna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Motorul de 1,5 litri pe care Ford îl produce din primăvara anului trecut la Craiova urmează să echipeze în premieră două modele europene de volum: Focus şi Mondeo, motoarele urmând a fi trimise către uzina germană Saarlouis din a doua parte a anului curent. La Craiova, Ford a început în 2012 producţia de motoare, cu propulsorul EcoBoost de 1 litru, iar investiţiile au depăşit 230 milioane euro.

Reprezentanţii Ford Europa au confirmat recent la un eveniment de presă în Germania că atât Focus restilizat, cât şi noul Mondeo vor ajunge în showroom-urile europene în ultimul trimestru din 2014.

În acest moment, la Fabrica de la Craiova 1000 de oameni produc zilnic în jur de 1000 de motoare, dintre care 40% de 1,5 litri. Restul motoarelor, de 1 litru, echipează modelele BMAX şi varianta anterioară de Ford Focus. Oficialii Ford nu au făcut precizări privind o posibilă extindere a producţiei, pentru că aşteaptă răspunsul pieţei la noul model.