Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorina Mutu, femeia care a revoluționat piața de retail

Femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii 90 la 120 de magazine şi afaceri de sute de milioane de lei. Născută în Râmnicu Vâlcea, Dorina Mutu este o antreprenoare a cărei poveste se leagă de oraşul natal. Şi-a început cariera la Fabrica de conserve Râureni, acoperind diverse roluri, atât în producţie, cât şi în vânzări. Aici avea să-l întâlnească pe Dan Mutu, viitorul său partener în viaţă şi afaceri.

Afacerea s-a dezvoltat semnificativ, ajungând la o cifră de afaceri (2022): 480,4 mil. Lei, cu un Profit net (2022): 20,3 mil. Lei si un Număr de angajaţi de 1.083.

Cu o pasiune reală pentru industria alimentară, dar şi efort, Dorina Mutu şi soţul său au reuşit să devină, în 1994, proprietarii fabricii Râureni, transformând astfel o experienţă de muncă comună din tinereţe într-o afacere. În prezent, grupul dezvoltat de cei doi antreprenori reuneşte 120 de magazine, două fabrici de conserve de legume şi fructe, printre care se numără Fabrica de Conserve Râureni, precum şi cu alte proiecte şi afaceri în domeniul agriculturii.
Compania derulează un proiect de investiţii de 5 mil. Euro în cel de-al doilea parc de retail al grupului, în Râmnicu Vâlcea, conform informaţiilor anterioare. Primul proiect de acest gen a fost inaugurat recent în localitatea Horezu din acelaşi judeţ Vâlcea. Suprafaţa centrului comercial Annabella Retail Park, situat pe bulevardul Dem Rădulescu, se va întinde pe o suprafaţă de peste 7.000 mp (spaţiu închiriabil), urmând a găzdui 12 magazine, dar şi restaurante. Inaugurarea este planificată pentru trimestrul III din 2024, însă o parte dintre spaţiile comerciale au fost deja închiriate încă din faza de proiectare.

În ceea ce priveşte viitorul afacerii Annabella, patronii sunt hotărâţi să scrie noi capitole din povestea unei afaceri româneşti de succes, avand un impact durabil în evoluţia peisajului comercial din ţară.