Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INFRACTOR DE MESERIE: Traficant de carne vie, ridicat de mascaţi în Rm. Vâlcea

EXPLOATARE SEXUALĂ. Nicolae Daniel Pătraşcu, zis şi „Dan Turcu”, a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, el fiind acuzat de trafic de carne vie. Oamenii legii au descoperit că bărbatul obliga o tânără minoră să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi, iar el beneficia de sumele produse de pe urma exploatării sexuale a fetei. „Dan Turcu” este recidivist, el fiind condamnat în anul 2011 pentru trafic de influenţă, după ce i-a promis unui turc, care omorâse o persoană într-un accident rutier, că va interveni pe lângă agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea pentru a-i fi restituit permisul de conducere. Acum, Nicolae Daniel Pătraşcu a fost propus pentru arestare preventivă, iar, în urma unui proces pe fond, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de închisoare.

Vineri, 21 martie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, în colaborare cu procurorii DIICOT, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Rm. Vâlcea, ei reţinându-l pe Nicolae Daniel Pătraşcu. Oamenii legii îl „filau” de ceva timp pe vâlceanul cunoscut şi ca „Dan Turcu”, ei strângând probe împotriva acestuia. La sfârşitul săptămânii trecute însă, poliţiştii de la SCCO Vâlcea l-au pus sub acuzare pe Pătraşcu de comiterea infracţiunii de trafic de carne vie. Din câte se pare, în ultimii ani, bărbatul a exploatat sexual o minoră, pe care o obliga să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi în schimbul unor sume de bani.

După percheziţiile domiciliare, „Dan Turcu” a fost dus la sediul DIICOT Vâlcea pentru declaraţii, iar în jurul orei 15.00 el a fost condus în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procesul traficantului de carne vie se va judeca în baza articolului 211 din Noul Cod Penal. Astfel, conform acestui articol, „recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unui minor, în scopul exploatării acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Recidivist: în 2011, cerea bani pentru a interveni pe lângă poliţiştii rutieri

Nicolae Daniel Pătraşcu, zis şi „Dan Turcu”, este cunoscut de oamenii legii încă din anul 2011, atunci când a fost arestat pentru trafic de influenţă. În fapt, bărbatul i-a cerut unui şofer de tir din Turcia suma de 1.500 de euro, spunându-i acestuia că poate interveni pe lângă poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea pentru a i se reda permisul de conducere ridicat ca urmare a unui accident rutier produs de turc pe DN 7 – Călimăneşti şi soldat cu moartea unei persoane. Turcul Dursun Tepedelen l-a crezut pe infractor că îl poate ajuta cu dosarul său penal şi i-a dat suma cerută. Când a văzut însă că a fost păcălit, cetăţeanul din Turcia l-a denunţat la Poliţie, iar poliţiştii i-au organizat un flagrant lui Nicolae Daniel Pătraşcu prinzându-l chiar în timp ce primea banii şi fiind arestat preventiv.

În data de 9 septembrie, „Dan Turcu” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar după numai o lună de zile, magistraţii vâlceni l-au condamnat pe infractor la 2 ani de închisoare cu executare, iar turcul şi-a recuperat 1.450 de euro din suma cu care a fost păcălit.