1

Ziua Culturii Naționale la Arhiepiscopia Râmnicului

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, cu binecuvântarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează Ziua Culturii Naționale 2016. De la ora 11:00, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, va fi săvârșită Slujba parastasului pentru poetul național Mihai Eminescu.

La ora 11:30 va fi sfințit bustul din bronz al poetului Mihai Eminescu, așezat de curând în spațiul cultural amenajat în incinta Centrului Eparhial.

La ora 11:45, în Sala Iosif Episcopul a Centrului cultural Sfântul Calinic de la Cernica, din incinta Centrului Eparhial, eminescologul prof. univ. dr. George Anca va susține un referat.

La ora 12:15, Trupa de teatru Constantin Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului va susține un recital din poezia eminesciană.

Legea nr. 238/2010, privind declararea zilei de 15 ianuarie, ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu, drept Ziua Culturii Naţionale, a intrat în vigoare la 16 decembrie 2010. Anul acesta, din motive organizatorice, la Centrul Eparhial din Râmnicu Vâlcea, Ziua Culturii Naționale va fi organizată în data de 16 ianuarie.