Acasă Arhiva Virăm la Parchet telefoanele, SMS-urile și mesajele de amenințare

Virăm la Parchet telefoanele, SMS-urile și mesajele de amenințare

În atenția organelor statului

Domnului prim procuror Teodor Trancă – Parchetul Județean Vâlcea

De mai mult timp, în urma criticile aduse unor personalități politice și a unor oameni de afaceri din județul Vâlcea, niște indivizi care mimeazăprofesia de ziariști (aflați la două publicații ce nu conteazăîn peisajul publicistic vâlcean), au trecut la intimidarea noastrăși a colegilor de la cotidianul „Viața Vâlcii”. Folosind Internetul și punându-se la adăpostul unor alte identități, ei ne bombardeazăforumurile cu tot felul de insulte și calomnii, încercând săatragăasupra noastrăoprobiul public.

În ultimul timp, indivizii ne trimit sms-uri, de pe telefoane cu număr secretizat, practicând același stil de insulte și batjocoriri. Împotriva lor, atât redacția „Vocea Vâlcii”, cât și redacția „Viața Vâlcii” au depus plângeri penale, care stau neanchetate în sertarele unor procurori sau politisti vâlceni. În virtutea dreptului nostru la imagine și pentru a preîntâmpina izbucnirea vreunui conflict, văinvităm public săaprobați punerea sub urmărire a telefoanelor redacției și personale ale conducă torilor celor două publicații, precum și verificarea calculatoarelor din redacțiile care-i adăpostesc pe provocatori, pentru a se putea descoperi infractorii și a se lămuri odata această stare tensionatăcreată pentru intimidarea noastră.

Considerăm neanchetarea celor două plângeri penale îndreptate împotriva ziaristului Traian Guminski și a „Ziarului de Vâlcea”, dar și provocă rile zilnice la care suntem supuși telefonic, drept un atentat la libertatea presei și a demnității cetățeanului.

Față de cele de mai sus, solicităm intervenția legii.

            

              Redactor șef,                                                                                            Editor șef,

             VOCEA VÂLCII                                                                                           VIAÎA VÂLCII

            Romeo Popescu                                                                                    Petre Tănăsoaica

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.