Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Urmărire ca-n filme pentru 200 euro falși

Operațiunea „Năvodul”/ Pe Valea Oltului,

Dumitru Biserică , zis și Bazalt, avea intenția de a plasa câte 50 de euro, în mai multe locații din Vâlcea, iar apoi să-și piardăurma

Șoferul unor rromi foarte bogați din că limănești, Dumitru Biserică , de 34 ani, a plasat 200 euro în mai multe benzinării și restaurante de pe Valea Oltului. Dându-și seama că banii sunt falși, patronii Restaurantului Class au anunțat poliția. Zilele trecute, polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au lansat Operațiunea denumităgeneric „Năvodul”, cu scopul de a-l prinde pe cel care a plasat valutăfalsă.

Banii aveau aceeași serie

Dumitru Biserică , zis și Bazalt, avea intenția de a plasa câte 50 de euro, în mai multe locații din Vâlcea, iar apoi să-și piardăurma. Spre ghinionul lui, la Motelul Class a fost recunoscut de un angajat. Acolo, Biserică a servit masa și a băgat benzină, plătind cu o bancnotăde 50 euro. Angajatul l-a sunat pe Biserică și i-a spus să-și achite consumația cu bani reali, în caz contrar va anunța poliția. Biserică , însă , avea alte planuri. El trebuia săajungăla aeroportul „Henri Coandă” din București, pentru a-i duce pe șefii săi, care aveau bilete pentru Spania. Polițiștii deja aflaserăcă bărbatul care plătise cu bani falși conducea un Audi A6 de culoare neagră, cu numere de Spania, iar autoturismul fusese văzut în Rm. Vâlcea. Numai că mașina a apărut în localitatea Dăești, iar agentul-șef Ovidiu Damian și ajutorul său, Marian Ciobanu, de la Poliția Dăești, au pornit cu Loganul în urmărirea lui.  

Prins datorită vitezei

Ovidiu Damian, șeful postului de poliție de la Dăești, ne-a spus că l-a urmărit pe Biserică , mai multe sute de metri, iar când acesta a oprit mașina i-au spus că a circulat cu o vitezăpeste cea legală: „Ne-am dat seama că dacă punem girofarul și începem urmărirea nu ne putem ține cu Loganul După ei. Așa că , ne-am apropiat de ei, am mers ceva timp în spatele lor, fără săle dăm de bănuit, iar în momentul când i-am depășit, am pus girofarul, le-am tăiat fața și le-am spus săoprească . Am tras de timp, spunându-i că a mers cu viteză, până când au venit cei de la crimăorganizatăși l-am predat”.

Se întorcea la Class

Polițiștii cred că Biserică intenționa săse întoarcă la Class pentru a plăti cu bani reali, însă , n-a mai ajuns pentru că a fost prins. În Audi se aflau 6 persoane: Dumitru Biserică , Florică G., Maria D. și trei copii cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani, dar doar șoferul a fost reținut. Cei care se aflau în mașinăurmau săajungăla aeroport pentru a se îmbarca cu destinația Spania. În Audi nu s-au mai găsit bancnote de euro false. Oamenii legii au început cercetările, urmând săstabilească de unde proveneau banii și cum au fost falsificați, iar Dumitru Biserică va fi prezentat în fața magistraților.