Acasă Arhiva Ungureanu s-a ferit sa discute despre colaborarea lui Francu cu Securitatea

Ungureanu s-a ferit sa discute despre colaborarea lui Francu cu Securitatea

Din ciclul: „Toate-s vechi și nouă toate” ” „Orice aș spune eu, mă face să par interesat din poziția mea de fost contracandidat. În opinia unora aș fi primul beneficiar al plecă rii acestuia. Sunt două categorii de oameni pe care mă feresc să le discut: clerul și securitatea. Ambele frizează sau vizează eternitatea. Problema președintelui mă feresc să o discut. Situația lui o cunoșteam încă dinainte de a veni în PNL. A recunoscut cu ani în urmă” susține parlamentarul

        Miercuri, 30 august 2006, deputatul liberal Petre Ungureanu  a declarat că motivul organizării conferinței de presă, organizată la sediul PNL Vâlcea, face referire la apropiatul debut al sesiunii parlamentare și începerea lucrărilor comisiei juridice al că rui membru este. Deputatul a atins pe parcursul întâlnirii cu presa vâlceană, mai multe subiecte. Unul dintre ele, se referă la Legea Agenției Naționale de Integritate și la cea a Arhivelor Naționale. În plus, parlamentarul a făcut o serie de afirmații cu privire la colaborarea șefului PNL Vâlcea, Emilan Frâncu Securitatea. „Orice aș spune eu, mă face să par interesat din poziția mea de fost contracandidat. În opinia unora aș fi primul beneficiar al plecă rii acestuia. Sunt două categorii de oameni pe care mă feresc să le discut: clerul și securitatea. Ambele frizează sau vizează eternitatea. Problema președintelui mă feresc să o discut. Situația lui o cunoșteam încă dinainte de a veni în PNL. A recunoscut cu ani în urmă” susține parlamentarul.

        În cel mai scurt timp, Biroul executiv Central al PNL va verifica, în etape, 156 de demnitari liberali. Primii care vor fi „luați la bani mărunți” vor fi cu membrii Comitetului Executiv. Vor urma apoi parlamentarii miniștrii, secretarii de stat. Ultimii vor fi președinții de filiale. „Cercetarea se va finaliza în cel mult o lună de zile.  Decizia se va lua în cadrul Delegației Permanente de la Cluj”. Categoriile de membrii PNL enumerate mai sus au obligația de a-și publica dosarele pe site-ul partidului. Este foarte posibil, ca pe viitor, decizia să se aplice în cazul tuturor membrilor PNL.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.