Acasă Arhiva Ultimul drum al Elenei Ancuța

Ultimul drum al Elenei Ancuța

Peste 300 de oameni au însoțit cortegiul funerar

În momentul în care coșciugul în care se afla trupul neînsuflețit al Elenei Ancuța a fost coborât în groapă, fiica ei a că zut în genunchi și cu sufletul sfâșiat de durere, strângea pământul ce urma săfie aruncat peste mama sa între degete. Nimeni nu o mai putea consola, suferința era prea mare

 

Elena Ancuța, femeia care a lucrat ca operator chimist la Oltchim Râmnicu Vâlcea și care a murit în urma exploziei ce a avut loc la secția propenoxid, a fost înmormântata joi, 16 august a.c., în localitatea Olanu. Pe o că ldurăinfernală, Elena a fost condusăpe ultimul drum de aproximativ 300 de persoane, familie, colegi sau simpli săteni. De la că pătâiul ei nu s-au mișcat nicio clipăcei doi copii ai săi, Alin și Cristina, soțul și mama ei.  

„De ce tu mami, de ce tu?” – spunea fata Elenei Ancuța

Cortegiul funerar a plecat din fața casei familiei Ancuța în jurul orei 13.00. Drumul până la biserică a durat mai bine de o oră, pentru că lăcașul de cult din comuna Olanu se aflăpe un deal la o depărtare de circa 4 kilometri. Din cauza că ldurii, oamenii s-au oprit de mai multe ori la fântâni pentru a se răcori. Unii dintre ei au leșinat și au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Săraca, prin ce a trecut. Am înțeles că a fost conștientăpână în clipa când a închis ochii. Vădați seama ce dureri ! Era o femeie cumsecade care te ajuta dacă -i cereai sprijinul. Îmi pare sincer rău. Au rămas doi copii fără mamăîn momentul când aveau cel mai mult nevoie de ea” – ne-a mărturisit o vecinăa Elenei. În mașina cu care a fost coșciugul transportat s-au urcat și familia operatoarei chimiste a Oltchim-ului. Fiica ei Cristina, cu chipul transfigurat de durere, rostea în continuu o întrebare retorică : „De ce tu mami, de ce tu?”.

Sprijin necondiționat din partea Oltchim

Slujba de înmormântare la biserica din comunăa început în jurul orei 14.00. Curtea bisericii s-a umplut până la refuz. Acolo, au fost prezenți, pe lângă colegii Elenei Ancuța, și reprezentanții conducerii Oltchim Rm. Vâlcea. Nicolae Bîrsan, consilierul directorului general al Oltchim Rm. Vâlcea și Constantin Andreescu, șeful serviciului organizare, au declarat că familia Ancuța se bucurăde sprijinul societății comerciale. „Chiar dacă domnul director Roibu nu a putut ajunge la înmormântare, am venit noi să-l reprezentăm. Conducerea Oltchim le va acorda sprijin necondiționat. până acum familia Ancuța a fost ajutatăcu peste 20.000 de Euro” – ne-a declarat Constantin Andreescu.

Lacrimi și durere

În jurul orei 15.30, coșciugul în care se afla trupul neînsuflețit al Elenei Ancuța a fost coborât în groapă. Fiica ei a că zut în genunchi și cu sufletul sfâșiat de durere, strângea pământul ce urma săfie aruncat peste mama sa între degete. Nimeni nu o mai putea consola, suferința era prea mare.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.