Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

Acum câțiva ani, un ministru al agriculturii din Statele Unite și-a dat demisia pentru că a acceptat săfie transportat cu avionul pe spezele unei companii particulare. La noi, prim-ministrul că lin Popescu-Tăriceanu folosește avionul particular al lui Ion Îiriac, mare magnat cu interese în industria automobilelor de lux și presa tace ” în 20 mai 1991, a fost „Duminica Orbului”. Acum, grație cleptocraților, se va introduce „Sâmbăta miopilor”, pe 19 mai. Poate că de atâția ani devenind miopi, dar nemaifiind orbi, vom reuși săuităm că e week-end ” Coaliția pentru o Guvernare Curatăle cere miniștrilor care au probleme cu justiția săse retragă. Organizațiile membre protesteazăFață de cererea ministrului Justiției, Tudor Chiuariu, de a-l revoca din funcție pe un procuror șef al DNA

 

În România, pentru cea mai mare parte a cetățenilor, orice proces în care sunt implicați este unul injust. Au parte de avocați scumpi și prost pregătiți și intrăîntr-un mecanism rău-voitor. Prin comparație, poziția lui Dinu Patriciu este ideală. Are avocați foarte buni și ieftini pentru dânsul. Este în atenția mass-media și orice nedreptate evidentăcare i se face este taxată, public, ca atare. Așa a fost în cazul arestării sale abuzive. Dinu Patriciu, de asemenea, are influențăîn lumea politică și instituțională. Având în vedere toate acestea, este cel puțin ridicol săcredem că el ar putea săcadăvictimăunui proces politic. Patriciu poate că este un mare infractor sau poate că e un capitalist redutabil. până când nu explică prin justiție netrucatăacuzațiile care i se aduc, rămâne unul dintre marii crocodili ai României și suspiciunile de trădare a țării se coreleazăbine cu frica sa de a da explicații legale. Patriciu are de făcut recompense și dorește cu ardoare guvern PSD + PNL +  (eventual) UDMR, care nu poate lipsi din niciun guvern. El a finanțat campania lui Geoanăla Primăria Capitalei, împotriva lui Băsescu, în ciuda existenței Alianței PNL-PD, sperând să-l scoatăpe Băsescu din luptă. Băsescu a câștigat Primăria Generală, ba, mai mult, a câștigat și Președinția, deci a pierdut Patriciu. Mai exista o soluție, în decembrie 2004, ca Tăriceanu sărupăAlianța D.A. și săse alieze cu PSD la formarea guvernului, dar nu s-a putut din cauza Monei Muscă , Raluca Turcan și Cristi Boureanu care erau fideli Alianței. Drept urmare, Dinu Păturică i-a trimis pe Dinescu și pe Ticu la CNSAS, ca s-o mazilească pe Mona Muscă . În schimb, nicio vorbădespre Meleșcanu, pe care îl avea de partea lui. I-a scos din PNL pe toți adepții Alianței, a instalat la conducerea PNL și în guvern pe toți petro-liberalii care nu mai contenesc cu insulte la adresa lui Băsescu și a PD (Orban, Crin, Norica, Meleșcanu, Hașoti ). Patriciu a decis ruperea Alianței și excluderea PD din guvern. Astfel, au scă pat de ghimpii democrați numiți Macovei, Blaga și Berceanu, care nu s-au lăsat cumpărați. Este foarte clar că hotărârile importante în PNL le ia Patriciu și nu „manechinul” de Tăriceanu (la cât este de manechin, l-a lăsat și nevasta, pentru un SPP-ist, bărbat adevărat, nu ca el). Pentru a-și albi dosarele pe care le are în instanță, Patriciu sacrifică orice . Îl doare pe el undeva de istoria PNL-ului cu alde Brătianu! Ne-au plăcut fețele surprinse ale lui Tăriceanu și Vosganian, când, efectiv, Geoanăîși bătea joc de ei, de la tribuna parlamentului. Erau ca niște că țeluși luați în șuturi. Probabil că se așteptau ca PSD-ul săstea drepți în fața primului ministru. Geoanăa fost băiat cuminte până în ziua votării, iar După aia a început să-i ia la ture, de parcă el era jupânul și Tăriceanu era și el vreun fraier p-acolo. O să-i iasăpe nas lui Tăriceanu această apropiere de PSD.

” Acum câțiva ani, un ministru al agriculturii din Statele Unite și-a dat demisia pentru că a acceptat săfie transportat cu avionul pe spezele unei companii particulare. La noi, prim-ministrul că lin Popescu-Tăriceanu folosește avionul particular al lui Ion Îiriac, mare magnat cu interese în industria automobilelor de lux și presa tace. Mai bine zis, nu comentează, nu înfiereazăun fapt ce poate constitui un precedent periculos. Este vorba despre un fapt deosebit de grav, ce demonstreazăîncă o datăcă trăim într-o Românie oligarhică .

” În 20 mai 1991, a fost „Duminica Orbului”. Acum, grație cleptocraților, se va introduce „Sâmbăta miopilor”, pe 19 mai. Poate că de atâția ani devenind miopi, dar nemaifiind orbi, vom reuși săuităm că e week-end. că de nu vom lua aminte la urne tare teamăne este că zvonurile se vor adeveri. Monstruoasa coaliție nu e numai monstruoasă, dar și a dracului de organizată. Păi, numai o minte diabolică putea inventa votare de referendum într-o sâmbătă. Nu se practică asta nici în Burkina Fasso. Lațul se strânge. Numai de noi depinde în ce țară vom trăi După 19 mai. Lucrurile sunt clare și de pe Marte. Trebuie votat Băsescu nu din iubire, ci pentru că este singurul care se opune acestui putregai mafiot care amenințăsăne împânzească „în liniște” pentru cine știe câtăvreme.

” Coaliția pentru o Guvernare Curatăle cere miniștrilor care au probleme cu justiția săse retragă. Organizațiile membre protesteazăFață de cererea ministrului Justiției, Tudor Chiuariu, de a-l revoca din funcție pe un procuror șef al DNA. Iar Societatea pentru Justiție amenințăcu sesizări Comisia Europeană și la Parlamentul European. Societatea pentru Justiție reclamătonul amenințător prin care ministrul Justiției i-a acuzat pe procurorii care au protestat Față de cererea de revocare a procurorului DNA, Doru Îuluș, că ar fi acționat la comanda politică . În schimb, Asociația Procurorilor îi ia apărarea ministrului, spunând că acesta are dreptul săcearăschimbarea unui procuror. Asociația Procurorilor a remis mass-media, joi, un comunicat de presăîn care susține că magistrații și procurorii DNA nu ar trebui săse implice în conflictele politice.

” Regele Mihai I și-a exprimat îngrijorarea, într-un interviu televizat difuzat duminică , Față de criza politică din România și a apreciat situația ca fiind „o țigănie” care face țara „de râsul lumii”. „Măîngrijoreazăfoarte mult situația. Eu văd anumite lucruri: înainte de intrarea noastrăîn Uniunea Europeană , nu că ar fi fost lucrurile prea bune, dar cel puțin era liniște. Cum am aderat, a început lumea săfacă fel de fel de lucruri”, a spus fostul suveran. Regele Mihai I a subliniat că oamenii politici trebuie săținăla reputația țării, arătând că actuala situație ar putea umbri reușitele de până la aderare. „Trebuie săexiste o cinste în sufletul oamenilor. Ce-o săcreadăcei din afară?”, s-a întrebat Regele Mihai I. Potrivit acestuia, deși s-a întâlnit, pe parcursul anilor, cu importanți politicieni români, miniștri sau chiar cu fostul șef de stat Emil Constantinescu ori cu Traian Băsescu, a încercat săle dea sfaturi legate de politica României. Pe 10 mai, de Ziua Regalității, fostul suveran a făcut un apel la adoptarea în România a unei Constituții europene. „Acum, la început de drum instituțional european și atlantic, națiunea românăare de îndeplinit un pas istoric. Acest pas nu este unul politic, ci unul identitar și statal, care angajeazăviitorul țării. În deplin respect pentru tradițiile noastre și pentru democrație, România are nevoie să-și dăruiască o Constituție Europeană care sădea un rol limpede, neechivoc și complementar instituțiilor statului”, a spus Regele Mihai I.