Acasă Arhiva Puciul cleptocrației

Puciul cleptocrației

În istoria modernăa Europei, suspendarea din funcție a președintelui unei țări din pricina meritelor și nu a greșelilor sale, este lipsităde precedent. Dar ca la noi, la nimeni. În România anului 2007, Traian Băsescu a fost suspendat ca urmare a meritelor sale și nu a slăbiciunilor specifice orică rui om. În urmăcu puțin timp, la București, a avut loc un „puci rece” organizat de Parlament, ai că rui membri au acum cale liberăsăschimbe procurori și judecă tori. Ceea ce se și vede. Deja a început epurarea Justiției. Procurorii sunt vinovați că sunt cercetați hoții, dar de fapt este invers. Hoții îi demit pe procurori. Din punctul meu de vedere, suspendarea s-a produs pentru că primul om al statului a spus lucrurilor pe nume și a rupt legea tăcerii, dar și pentru că el vrea în România un stat de drept, în care legile săfuncționeze la fel pentru toți.

Lui Băsescu i se pot reproșa anumite lucruri – cel mai mare dușman al său este un ego exagerat. Vorbește adesea mai repede decât gândește, renunțăla strategii în urma unor inspirații de moment, își intimideazăcei mai buni consilieri și se angajeazăîn tot felul de lupte secundare, în loc săse concentreze asupra problemelor majore. Dar asta nu are nimic de-a face cu modul în care își desfășoarăel activitatea. Suspendarea este a doua fazăa unui puci început în martie, reamintind decizia de amânare, prin ordonanță, a alegerilor pentru Parlamentul European, programate inițial pentru data de 13 mai. Motivul real pentru această amânare a fost faptul că PNL se temea de un rezultat slab. Puciul rece a avut ca obiectiv săaducă din nou justiția sub influența guvernului și a intereselor ascunse ale că ror obiective sunt diverse și merg de la furtul necontrolat și răspândit din banii publici până la fraude financiare și spălare de bani.

Știu că multora nu le place Băsescu. Nici nu trebuie. Multora nu ne place tot ce face el. Dar este președintele ales al țării. De aceea, este de dorit ca disputele pe această temăsăse desfășoare cu argumente cinstite, nu cu ceea ce vedem și citim în media națională. Trebuie săfie o luptăa argumentelor morale, acelea care vin din credința în verticalitate și a celor iscusit înșiruite într-o prezentare ce se vrea logic imbatabilă, deci a argumentelor intelectualist – elitiste. Acum, majoritatea așa-zis intelectualăse întoarce împotriva președintelui. Întrebarea e de ce? Simplu (vezi cazul S.R. Stănescu și Dinescu). Pentru că nu și-au ocupat locul pe care credeau că -l merităcu prisosință, După susținerea în electoralele din 2004.

Toți aceștia, fiind angrenați în găști cu interese bine definite economic, au început săîntrezărească pericolul reprezentat de Băsescu, un pericol care atacă adânc izvoarele resurselor lor financiare cu iz de petrol și energie monopolizatăși vândutăDupă legea tunului. Încercă rile de demonizare ale președintelui Băsescu sunt de-a dreptul aberante și lipsite de argumente logice și dovezi zdrobitoare. toată șleahta de ziariști aserviți își exerseazăjudecata dreaptădin poziția ghiocel. Mirosul emanat e de bordel. Meseria de ziarist nu mai diferăacum cu nimic de cea a vânzătoarei de plăceri, a târfei de lux care-și vinde carnea pentru a-și umfla contul. Sorin Roșca Stănescu, Cristian Tudor Popescu, Cristoiu, Paler (decedatul) și alții ca ei sunt responsabilii morali ai dezastrului ce va urma.

Un singur om nu poate ajunge în poziția de dictator fărăsusținerea unui mecanism diabolic din spate. Acum Băsescu este singur, de fapt, a fost mereu singur. Și Ceaușescu a ajuns singur, fărăsprijinul mecanismului din spate. Discuțiile interminabile din presa scrisăși din talk-show-urile TV dau impresia că în țara asta nimeni nu mai face nimic decât săcomenteze în fel și chip problema Băsescu. Apar chiar dezinformă ri grosolane (vezi ce spune sondajul CURS, al că rui fost director este acum membru PSD). Mai apar și exprimări incalificabile (vezi Crin Antonescu care spune că discursul lui Băsescu la miting este unul fascist).

O coaliție mârșavă, concentratăși dirijatăde PSD, PNL, PRM și Felix Umanistul(?), aruncă zilnic tone de dejecții contra lui Băsescu. Nu mai vorbesc de limbajul țigănesc incalificabil al marelui ziarist CTP. Dar vorba lui. Mi-e greață! Lor li s-au adăugat și majoritatea aleșilor din Parlament. Nesocotirea voinței electoratului și nerespectarea Constituției, constituție elementele trădării națiunii și a tot ce este mai sfânt într-o țară democratică . Asta au făcut cei 322 parlamentari ai țării. Fărămotive constituționale, încă lcând Constituția și nesocotind voința electoratului din decembrie 2004, ei au suspendat un președinte, care din punct de vedere al legitimității este un gigant. Într-o țară democratică , voința electoratului și Constituția sunt sfinte. Ele trebuie săfie respectate indiferent dacă ne place sau nu, indiferent dacă ne convine sau nu.

Afirmația precum că dacă poporul îl va valida din nou ca președinte pe Băsescu, cei 322 îl vor suspenda din nou și îl vor suspenda permanent până este înfrântăvoința electoratului, demască în cei 322 de parlamentari trădare patologică . De aceea, locul lor nu este în Parlamentul României… În schimb, Traian Băsescu este calm. Stăpânește tot orizontul mediatic de la răsărit la apus, de la nord la sud. Nu existăemisiune de naturăpolitică sau de divertisment în care numele lui sănu fie pomenit. Adulat de susținători, urât și admirat deopotrivăde dușmanii săi, Traian Băsescu este reperul major al României post-comuniste. Tranșant și direct, subtil și plin de umor, el este exponentul perfect al românului de pretutindeni. Toți ne regăsim puțin în el, toți i-am dat cel puțin odatădreptate. Este un as al competițiilor electorale, nefiind niciodatăînvins. Traian Băsescu are un atribut de necontestat: este mereu Învingătorul și așa va rămâne!

Începând de la Președinție, Guvern și Parlament, la ora actuală, „Partidocrația”- conduce România. Este un fapt dovedit și de cele ce i se întâmplăRomâniei. Nici măcar cei 322 de parlamentari nu au fost „liberi”, când și-au exprimat votul pentru suspendarea președintelui; nu a fost un vot secret și reprezentativ, ci un vot „imperativ”, la vedere, la „comanda” președinților de partide. Înțeleg deci că parlamentarii nu numai că nu mai reprezintăalegătorii, ei nu se mai reprezintănici măcar pe ei. „Pierderea” verticalității, a onoarei, a demnității de reprezentant al cetățeanului român, conform zicalei tipic românești „capul plecat sabia nu-l taie”, a dus la votul rușinos de suspendarea președintelui. Ultima găselnițăcu schimbarea regulii în timpul jocului, cu privire la Legea Referendumului, este deja cireașa de pe tort. Trist, dar dacă până acum președintele suspendat s-a victimizat, cred că acum chiar este o victimă.

N.B. – Traian Băsescu a spus că va dezvălui cu se ocupăGuvernul. Cu traficul de droguri? Nu mi se pare întâmplătoare descoperirea drogurilor în curtea guvernului. Unde este istericul de Cristian Tudor Popescu care urla în Piața Universității în ’90 că s-au găsit droguri la sediul țărăniștilor

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.