Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” datoritănerambursării unor credite, două firme ale deputatului Dumitru Becșenescu vor fi declarate în stare de faliment, punându-i-se sechestru pe bunurile lor ” la conferința de presăa doamnei Maria Tudor, Tiberiu Pârnău de la Ziarul de Vâlcea, a mai făcut o datădovada lipsei sale de caracter: l-a înregistrat pe reportofon pe directorul firmei Electronics pe când acesta vorbea cu un agent publicitar de la Ziarul de Vâlcea despre licitația de la RAPPS Olănești ” informații de ultimăorăconfirmăcă s-a redeschis dosarul falimentului Băncii Internaționale a Religiilor și că vor fi deconspirați toți politicienii care au „roit deasupra stupului plin cu miere”, printre care și maestrul Dinu Săraru sau „starețul” Aurel Vlădoiu

 

” Nori negri se vor abate asupra BCR Vâlcea și asupra clientului băncii – firmele grupului ANTARES. Datoritănerambursării unor credite, două firme ale deputatului Dumitru Becșenescu vor fi declarate în stare de faliment, punându-i-se sechestru pe bunurile lor. De asemenea, norii cenușii nu-l vor ocoli nici pe directorul BCR Vâlcea, Horia Neamu, care va primi și el vizita unor inspectori bucureșteni ce trebuie să-i „prețăluiască ” activitatea de management bancar, care se aratăa fi destul de rea. Cei care de pe la colțuri au început săcânte prohodul actualei conduceri, exerseazămuzica și textul compoziției live „BCR, ce ai fost și ce-ai ajuns!”.

” La conferința de presăa doamnei Maria Tudor, șeful publicației „Ziarul de Vâlcea” – Tiberiu Pârnău, a mai făcut o datădovada lipsei sale de caracter. El l-a înregistrat pe reportofon pe directorul firmei Electronics pe acesta vorbea cu un agent publicitar de la Ziarul de Vâlcea despre licitația de la RAPPS Olănești. Dialogul a început cu cuvinte măgulitoare de apreciere (se simțea falsul exprimării și din București) și s-a finalizat cu promisiunea directorului Petre Scrieciu că se va întâlni cu el ca săfinalizeze ceea ce i-a cerut: un contract de publicitate. Înregistrarea, ca atare, îi prinde bine doamnei amintite, în cazul în care licitația va fi trucată. Dar cu onoarea jurnalistului cum rămâne?


Dialog telefonic între un ziarist lipsit de caracter și un om de afaceri vâlcean binevoitor

Octavian Avram: Am înțeles că ați câștigat o licitație la Olănești.

Petre Scrieciu: Am participat, dar rezultatele încă nu le cunosc. De fapt, nici nu cred că s-au dat. 

O.A.: Noi așa am înțeles. De fapt, redactorul nostru este plecat acum și de-asta știu, chiar m-am bucurat (ce mincinos ordinar! – n.r.), pentru că noi avem un respect deosebit pentru dvs. (?! – n.r.) și e un lucru minunat (chiar? – n.r.). Dar săsperăm că o săfie totul în regulă.

P. Scrieciu: Rămâne de văzut. De obicei, la licitațiile ăstea, în general, dureazăcam o lună de zile

O.A.: Deci, cam peste o lună de zile,- s-ar da rezultatul.

P. Scrieciu: Nici la o licitație cu o valoare mai mică , nu se dărezultatul la câteva zile După .

O.A.: Mie nu-mi rămâne decât săvăfoarte mulțumesc pentru timpul pe care ni l-ați alocat pentru noi (gramatica vorbirii, băiețaș! – n.r.).

P. Scrieciu: Da, bine, mulțumesc și săptămâna viitoare ne putem întâlni, apropo de chestia aceea cu reclama.

O.A.: Bine, domnule director, atunci o săvăsun eu săptămâna viitoare.

(înregistrarea audio a fost prezentatăde Tiberiu Pîrnău într-o conferința de presă, ca probăa devotamentului, seriozității  și respectului său Față de partenerii contractuali ai „Ziarului de Vâlcea”!)


” Informații de ultimăorăconfirmăcă s-a redeschis dosarul falimentului Băncii Internaționale a Religiilor și că vor fi deconspirați toți politicienii care au „roit deasupra stupului plin cu miere”. Printre ei, se aflăși maestrul Dinu Săraru sau „starețul” Aurel Vlădoiu. Se spune că se va da publicității lista tuturor care și-au retras depunerile la bancă cu numai o lună de zile înainte de faliment. „Norocoșii” nu sunt chiar norocoși, pentru că au fost anunțați de cele ce se vor întâmpla. Printre aceștia se aflănume „mari” din județul nostru, iar sumele retrase sunt pe măsura „greutății” lor. Deținem, deja, o listă- fragmentată- cu fericiții deponenți ce au fost ajutați sănu ia țeapăși așteptăm restul listing-ului pentru a-i vedea și dumneavostrăpe cei care sunt sortiți numai câștigurilor!

” În ultima sa conferințăde presă, liderul liberalilor vâlceni, Emilian Frâncu, a început săfacă fel și fel de remarci la adresa unor jurnaliști vâlceni, care și-au „permis” săscrie câteva cuvinte la adresa lui Măndel, nu tocmai înălțătoare. Oricum, un lucru e foarte clar. Tipului nu-i place deloc când ziariștii îl critică . Se considerăun politician de mare valoare, ce n-a învățat a greși. În schimb, atunci când el se supărăpe presă, săte ții Urlă, țipă, gesticulează, lovește cu pumnul în masă. E aproape de un infarct. Privit cu atenție, Emilian Frâncu e un caz  de politician interesant. În primul rând, e extrem de previzibil, spun majoritatea celor care-l cunosc. În același timp, e suficient de alunecos ca să-și convingăinterlocutorul (dacă nu-l cunoaște!) că este un personaj care s-a născut săfacă doar bine. Ori, nu-i așa deloc! În relațiile ce le are cu colegii de partid jignește, e neînțelegător, umilește, amenință. Puțin din acest comportament transpare, de multe ori, și la conferințele de presă. Mai ales atunci când vorbește de jurnaliști pe care nu-i suferăde nicio culoare. Mulți dintre ei, au scris de el doar de bine. Când îl deranjeazăcâte un articol, caută, în memorie, cele mai caustice cuvinte pe care le are în vocabular și le pronunțărânjind răzbunător. I-am învățat stilul. Problema e că electoratul îl va taxa pentru asta. Treaba lui. Nu vrea săpriceapănici în ruptul capului că nu-și va face o imagine mai bunăprintre alegători, lovind cu răutate în mass-media locală. Și, pe lângă asta, prin felul în care a ales el săse manifeste politic, contribuie conștient la distrugerea partidului pe plan local. În curând, va intra, pe primele locuri, în topul sinucigașilor politici.

” Dacă cineva crede că pentru fapta sa tupeisto – politică Ion Nicolae a pățit ceva, se înșeală. A făcut totul cu știrea șefului său Emilian Frâncu și „acarul Păun” nu este el, ci polițistul de serviciu la SPR Vâlcea. După cum ați aflat din paginile ziarului nostru, Nicolae zis Dințișor din aur de trompetăa făcut 100 de pachete în care a pus dulciuri, o sticlăde băuturărăcoritoare și câte o canăcu numele lui pe ea (nu pe toate gardurile) și adăpostite în pungi cu însemnele liberale a pătruns în curtea Poliției Rutiere, făcând cadouri electorale celor prezenți. Desigur, nu prea suntem de acord cu sancționarea polițistului, dar ce-i fraților la SPR de se pătrunde în obiectiv ca în brânză? Dacă Dințișor ar avea o bombăîn pungi? că mai este un pic și-l vom boteza „Teroristul”, că prea terorizeazămunicipiul Rm. Vâlcea cu pofta lui nesăbuităde a ajunge primar. Jumătatea lui cinci, asta ajunge el! însă , nu putem fi de acord cu traficul de influențăpe care-l fac unii politicieni pentru a-și remorca instituția Poliției, vizând alegerile euro-parlamentare. Glumind acum, privind fapta „teroristului” Nicolae, nu așteptăm ca săsară-n aer comanda IJP Vâlcea, dar nu este bine nici săfim sfidați cu absența răspunsului. Știți ce i-au făcut taximetriștii din fața restaurantului Modern, când a apărut Dințișorul peremisto-puristul-liberal cu pachetele? Au părăsit în grabăstația, de parcă toți, odată, au fost trimiși de dispecerat la comenzi. Asta e singura modalitate de a i se arăta lui Nicolae respect: întoarcerea spatelui.                                                                                                                         

                                                                                                                                              „ Pataliputra