Acasă Arhiva SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

            ” atunci când Frâncu discuta la telefon cu Ludovic Orban și îi spune că se p pe Tăriceanu, el chiar făcea acest lucru la propriu ” proțăpit în capul mesei Consiliului Județean nu era altul decât… deputatul PSD Aurel Vlădoiu, care se așezase exact acolo unde putea fi văzut cel mai bine de obiectivele camerelor de luat vederi ale televiziunilor Vâlcea 1 și Etalon. De când și-o fi dat A(i)urică demisia de la Parlament și a devenit consilier județean? ” sindicaloiu Î ăl bătrân, neica Pârvu a insultat-o pe directoarea adjunctăa Direcției de Sănătate Publică a județului, acuzând-o că minte și interogând-o pe un ton răstit, de milițian cu patru clase care uităcă stăde vorbăcu un medic cu facultate și cu ani și ani de specializare

 

 

            ” Gura lumii slobodăvorbește prin mica noastrăurbe că atunci când Frâncu discuta la telefon cu Ludovic Orban și îi spune că se p pe Tăriceanu, el chiar făcea acest lucru la propriu. În ziua fatidică pentru cariera politică a lui Frâncu, el se afla în zona Bălcești, cu activități politice. Când i-a sunat telefonul, Frâncu era în mașină, iar la câteva minute a coborât pentru că „necesitățile” udului nu-i dădeau pace. Și cum se afla el în exercițiul funcțiunii, cu o mânăpe telefon și cu alta pe sculă, omului i-a scă pat și a spus că se p pe Tăriceanu. Cel care ne-a confirmat cele expuse mai sus, a fost chiar mâna dreaptăsau stângă(nu știm exact) a lui Emilian Frâncu, tânăra săgeatăliberală, Bogdan Pistol. Acesta, într-un cadru restrâns, a povestit cum s-au petrecut lucrurile: „Eram cu două mașini și ne întorceam din teritoriu. Într-adevăr, domnul președinte a vorbit câteva minute la telefon în mașină, iar apoi a coborât și a mers câțiva metri mai încolo și a continuat discuția telefonică „. 

            ” Inițiativălăudabilăși care trebuie, urgent, pusăîn practică și la noi. Președintele tadjik Emomali Rahmonov va interzice bugetarilor săpoarte dinți de aur, pentru a îmbunătăți imaginea țării în străinătate. Rahmonov a luat această decizie După ce, în timpul unei vizite la o școalădin Dusanbe, a întâlnit un profesor cu un șirag de dinți din aur. „Profesorii se plâng că au salarii mici, dar își permit dinți de aur. Cum vom mai convinge organizațiile internaționale că suntem săraci? Dinții de aur nu au nimic de-a face cu tradiția și cultura noastră” – a declarat Rahmonov. Ca urmare, circa 50% din bugetari vor trebui sădemisioneze sau să-și înlocuiască dinții. Adevărat este că dinții de aur n-au nici o legăturănici cu tradiția și cultura românilor, poate doar cu cea a rromilor, care cu câți dinți de aur au mai mulți în gură, cu atât considerăei că sunt mai bogați. Credem că o asemenea inițiativălegislativăar trebui săpromoveze și guvernul Tăriceanu pentru funcționarii români. În cazul în care ar apărea o astfel de lege, la Vâlcea, avem câțiva funcționari care ar trebui săfacă o vizităla stomatolog sau să-și dea demisia. Unul dintre ei este liberalul Ion Nicolae, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții. Nu o datădinții auriți ai lui Nicolae au fost subiect de malaxat în ziarul nostru. Doar că penelistul a fost impasibil la cele scrise de noi și și-a văzut în continuare de aurul din gură. Nu la fel de nepăsători, au fost, însă , colegii săi de partid, care i-au sugerat să-i scoatăși să-și punăalții mai puțin strălucitori. Dințișorul Aurit le-a dat un răspuns de a stat mâțu Î în coadă, băț. Vezi, Doamne, nu vrea săse descotorosească de ei, pentru că l-ar durea foarte tare să-i scoatăDa Î ce ne facem dacă , cumva, iese legea? După cum îl cunoaștem, ca să-și păstreze scaunul de director de care parcă s-a lipit cu superglue, Dințișorul Aurit va da fuguța la stomatolog să-și scoatăpodoabele din gură. Chiar dacă îi va face țeasta implozie de durere, cu siguranță, va îndura, stoic, numai și numai pentru a-și păstra funcția. Jalnic.

            ” Pe site-ul ziarului nostru sunt trimise zilnic numeroase mesaje de că tre cititori. În ultimul timp, subiectul predilect al acestora este deputatul Frâncu. Critica adusăindividului se adaugăcelei pe care i-o aducem și noi în numele libertății de exprimare, libertate care, se pare, îl deranjeazănespus. Pentru a-l „liniști”, în ceea ce privește unanimitatea aprecierilor, redăm ultimul mesaj primit, mesaj care poate fii găsit postat la adresa: www.voceavalcii.ro. Delectați-văcu el! Nu mai este mult până la alegeri

Nume: o cititoare fidelă; Localitate: Rm.Vâlcea; E-Mail: Citesc de mai mult timp ceea ce scrieți despre deputatul liberal Emilian Frâncu. Vădau dreptate, în totalitate. Tipul este un liliputan politic, un fel de n-ar mai fi, care trebuie săiasăla pensie. Uitați-văbine la el, oameni buni, e de-a dreptul caraghios. Mustăcios, umflat….. Total dezagreabil. Și plictisitor până la lacrimi. Apropo, am văzut că au adus containere din acelea pentru reciclarea deșeurilor. Ce bine!!!! O să-l reciclam și pe Frâncu. Poate să-și aleagăel culoarea containerului. O săscapăm noi și de Tom-Degețelul ăsta al politicii vâlcene. Nu mai e mult. Promit sădau o petrecere mare când n-o mai fi deputat.
Mesaj: Sunteți curajoși!

 

            ” Prima întrunire a Consiliului Județean în noua sală, construităîn spațiul fostei curți interioare a instituției conduse de Dumitru Bușe, a avut loc vineri După amiază. Cu această ocazie, proțăpit în capul mesei nu era altul decât… deputatul PSD Aurel Vlădoiu, care se așezase exact acolo unde putea fi văzut cel mai bine de obiectivele camerelor de luat vederi ale televiziunilor Vâlcea 1 și Etalon. De când și-o fi dat A(i)urică demisia de la Parlament și a devenit consilier județean? s-a mirat toatălumea. Misterul a fost elucidat la final, la punctul diverse, când dumnealui a luat cuvântul și s-a dat în stambăpropunând consilierilor județeni săia „urgent niște măsuri ca săfacem rost de bani sărăscumpărăm Muzeul de Art㔓 Casa Simian”. Alo, tov. Vlădoiu, mai rasel, bre, pe arătură. Cu doar o zi înainte, guvernul portocaliu PNL-PD-PC-UDMR (cum văplace vouă, PSD-iștilor, săîi spuneți cabinetului Tăriceanu), tocmai alocase 4,5 milioane RON pentru răscumpărarea edificiului. Așa că tov. Vlădoiu a dovedit înc-o datăcă a rămas în urmăcu învățământul politic, chiar dacă dumnealui încearcă să-și facă propagandă, sieși, cu orice preț, pe la toate mesele, prin toate bâlciurile și pe la toate emisiunile de televiziune. Culmea ridicolului: A. Vlădoiu a mai cuvântat vineri, la CJ Vâlcea, și despre programele „Super-ski în Carpați” și „1.000 de terenuri de sport în mediul rural”, ambele fiind inițiative PNL, promovate de guvernul Tăriceanu… De parcă acestea ar fi aparținut PSD-ului… Chiar așa de proști îi crede, oare, dumnealui pe vâlceni?!?

            ” Precum Vlădoiu cel hop-țop în fruntea bucatelor, tot așa au procedat și consilierii PSD + PRM, care s-au proțăpit pe scaune în „zona de maximăacoperire” a camerelor de luat vederi. De parcă dumnealor ar constitui majoritatea actualăîn Consiliul Județean Vâlcea!… Hm! Un pic de smerenie, zău, nu le-ar strica… Inexplicabilădelăsarea consilierilor Alianței, care s-au așezat, sfioși, în partea opusălaturii de „masărotundă” unde stăpreședintele Dumitru Bușe (aparținător de PC, adică aflat în coaliția de guvernământ), de parcă liberalii și democrații nu ar vrea săfie văzuți de publicul telespectator. O altăconstatare de bun simț: singurele comisii ale CJ care nu au fost în stare să-și desemneze un singur candidat pentru delegația care va efectua, în curând, o deplasare în Grecia au fost acelea dominate de PSD-iști. Tipic, nu? N-au putut săcadăde acord cine sărenunțe la „zgârciul” turistic, exact ca pe vremea când dumnealor, partidul celor trei luludele, aveau acces la întreg „ciolanul”… S-a ajuns până la ridicolul situației de a-și susține propria candidatura cu argumentul că „io n-am mai fost niciodatăpână acum în străinătate pe banii Consiliului”… Jalnic, nu? Mai ales când te gândești că persoana în cauzăîși face vilăîn zona rezidențialăde la marginea Râmnicului și conduce o mașinăde j Îde mii de euro…

            ” Pesediștii au luat-o peste bot sistematic în ședința CJ de vineri, 29 septembrie. Mai întâi „lupu Î tânăr” Costi(ță) Rădulescu, deoarece a sărit nefondat și populist la gâtul unei măsuri de optimizare a paturilor din spitale, cerând amânarea materialului până când va fi discutat de nu Îș Îce comitete și comiții ce vor fi înființate abia peste nu Îș Îcât timp de acum încolo. A fost urgent pus la punct de specialiștii în domeniu. Apoi, sindicaloiu Î ăl bătrân, neica Pârvu, care a insultat-o pe directoarea adjunctăa Direcției de Sănătate Publică a județului, acuzând-o că minte și interogând-o pe un ton răstit, de milițian cu patru clase care uităcă stăde vorbăcu un medic cu facultate și cu ani și ani de specializare. A fost pus la punct de doctorul Dubinciuc (PD) și de profesorul Dobrinescu (PNL). Apoi, neica „daktăr” Câlea s-a dat mare priceput într-ale medicinei (deh, și-a luat titlul academic în cultivarea porumbului și a florii-soarelui!), dar a fost iute trimis la colț cu apostrofarea „Ia vezi, că nimeni nu s-a băgat în agricultura dumitale!”.  Cel mai supărat a fost neica Prală, care nu mai pleacă deloc în Grecia, la specializarea pe tema oportunităților de finanțare. Las Î, că își găsește dumnealui oportunități și p-acilea, eventual pe la obștile din nordul județului, când o fi cu tabelele de prestații comunitare în scopul obținerii ajutorului social… Dac-o țin tot așa, pesediștii din CJ or săaibănevoie de plasturi, de algocalmine și de trusăde prim-ajutor. că meciul abia se-ncinge! Se pare că noua dispunere, împrejurul unei mese de consiliu, le priește consilierilor Alianței, care nu se mai simt doar bieți spectatori într-o salăde cinematograf, ca până acum.

                                                                                                                      ” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.