Acasă Arhiva SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

             ” într-un scenariu ce s-a vrut a fi secret, platformiștii lui Stolojan pleacă de la premisa că premierul Tăriceanu va fi înlăturat de la Guvern în ianuarie. până atunci, ei vor forma Partidul Liberal – Democrat (PLD) ” pentru prima datăîn presa românească , prezentăm o directiva bolșevică și similitudinea comportării PNL, grupul oligarh, ca dovadăa asimilării ordinului primit. Mărturie stădirectiva KGB transmisăca obligatorie partidelor comuniste, privind menținerea cu orice preț și prin orice mijloace a puterii  politice ” similitudinea disperării și agățarea grupului patrician, prin orice mijloace, de menținerea puterii, are trecut ” directoarea Spitalului Județean Vâlcea, Georgeta Săliște, impusăpolitic în fruntea unității spitalicești de că tre senatorul democrat Dorel Jurcan, și-a atras deja antipatiile angajaților prin modul dictatorial prin care înțelege ea săconducă spitalul

 

        ” La redacție, am primit o știre foarte interesantă, informație din categoria celor simbolizate cu trei zerouri aflate în fața unui număr. Părându-ni-se deosebit de aplicabilă, în scenariul politic care se prefigurează, îndrăznim săo dăm publicității, din dorința ca ai noștri cititori săfie cei mai informați și scenariile de culise săle fie cunoscute încă dinainte de a se aplica. Într-un scenariu ce s-a vrut a fi secret, platformiștii lui Stolojan pleacă de la premisa că premierul Tăriceanu va fi înlăturat de la Guvern în ianuarie, fie prin retragerea PD de la guvernare, fie printr-o moțiune de cenzură. În această ipoteză, Tăriceanu va pierde sprijinul partidului. iar PNL va intra pe mâna disidenților. Dacă șeful Guvernului va reuși, însă , săse salveze, asigurându-și o majoritate Parlamentară cu suportul PSD, atunci opozanții liberali vor forma Partidul Liberal – Democrat (PLD), recunoscut de pediști drept adevăratul partener în cadrul Alianței D.A. Chiar dacă noul partid nu va putea fi înregistrat legal în timp util, adică până în martie, reprezentanții PLD își vor putea trimite oamenii în Parlamentul European pe listele electorale ale democraților. Panica pierderii puterii îi va duce la disperare pe liderii fracțiunii retro-liberale și, în mod evident, vor apela la PSD și (de ce nu?) PRM sau PIN. În acest sens Patriciu și-a exprimat demult opțiunea! Ceea ce frapeazăeste însă similitudinea disperării și agățarea cu orice mijloace de menținerea puterii a acestui grup, în momentul când se pare că parlamentarii PNL, cel puțin gruparea dizidentă, i-au retras sprijinul politic primului ministru, cerându-i demisia de onoare, După ce el, prin abuz a pretins același lucru ministrului Flutur. Dacă facem apel la istoria unor situații similare a unor partide totalitare din istoria recentăîn care un partid nu avea altăpreocupare decât puterea, aservindu-și totul în acest scop, de la poliție, la psihiatrie, literatură, sindicate, economie etc., situația are trecut. În acest sens amintim directiva KGB transmisăca obligatorie partidelor comuniste, privind menținerea cu orice preț și cu ori ce mijloace a puterii și vom vedea similitudinile cu actuala situație din grupul retro-liberală. Prezentăm, pentru prima datăîn presa românească , directivele și similitudinea comportării PNL, grupul oligarh, ca dovadăa asimilării ordinului primit: ” „Nu existădomeniu în care sănu se aplice principiile politice, toate forțele și sectoarele societății trebuie săimpunăprincipiul partidului conducă tor.” Comentariu: Este lesne de constatat că grupul retro-liberal aplică acest principiu în totalitate.

        Săne amintim de migrările din toate partidele, în PNL, a aleșilor locali, de fidelii PNL numiți în demnități și funcții importante nu pentru competențăci pentru fidelitate, de oligarhii care se considerăîndreptățiți (pentru că sunt liberali) săcâștige din poziția dominantăa partidului în domeniul afacerilor personale. ” „Lipsa de pregătire ideologică face din profesionist un pseudo profesionist, profesionistul trebuind săfie doar un activist al partidului cu locul de muncă în anumit domeniu.” Comentariu: Aici cel mai demonstrativ este discursul lui Tăriceanu la demiterea ministrului Flutur, în care a spus-o fărăocol: nu principiile profesionale primează, pentru un ministru (îl lăudase ca fiind cel mai performant ministru), ci criteriile politice. Trebuie săfii agreat de PNL, deci săaplici politica retro-liberala a fracțiunii sale „  Orice profesionist trebuie săfie bine pregătit ideologic, pentru a putea deveni un luptător politic în cadrul profesiei sale.” Comentariu: În acest cadru, viața noastrăpublică s-a încărcat de activiști de partid, de această datăcare își zic liberali, bine pregătiți ideologic, care atacă , cum se spune, în haită, orice tentativăde reformare a PNL. Aici intră”marii” ideologi retro-liberali: Orban, Atanasiu, Antonescu, Hasoti, Vosganian etc și, la nivel local, fidelii personali ai actualei conduceri PNL. ” „Orice activitate trebuia supusăadeziunii Față de partid, în fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea socială, partidul fiind singurul care gândește (detașamentul înaintat al clasei muncitoare).” Comentariu: Deci, cum spuneau directivele KGB, în fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea socială, partidul fiind singurul capabil sa creeze toate strategiile și direcțiile de dezvoltare sau de cadre, adică așa cum pretinde actualul PNL – care cultivăînchistarea într-o pseudo-doctrinăliberală. ” „Profesionistul trebuia sădevinăun participant activ în lupta pentru succesul ideologiei partidului.” Comentariu: Nu mai revenim la acest principiu, cazurile Flutur, Musca și Stolojan – cei mai buni profesioniști liberali, cei mai populari (primii trei ca popularitate în sondaje din PNL), nu valoreazănimic, dacă nu acceptăideologia lui Big Brother. Treizeci de parlamentari liberali sunt aruncați la lada de gunoi, doar pentru că vor săreformeze PNL. Dar lucrurile nu se opresc doar aici.

        La toate nivelurile, de la inspectori sau directori de școală, până la directorii așa ziselor agenții descentralizate, toate sunt ocupate de politruci, profesionismul fiind subsidiar. ” „Pentru Stalin, calificarea politică , era mai relevantă, decât cea profesională, iar acest lucru se exprimăprin loialitatea Față de partid.” Comentariu: Aici nu mai este nimic de adăugat, principiul stalinist fiind aplicat în totalitate de că tre actualul PNL. ” „Partidul trebuie săaibărolul conducă tor asupra întregii societăți, inclusiv în aria fiecă rei profesii.” Comentariu: În fine, aici se poate introduce ceea ce am numit „cintezism”, dar de fapt o concepție care este a tuturor retro-liberalilor. Teoria aceasta, a darwinismului social, în care liberalul de tip Antonescu/Cintezăeste viril, potent, stăpân, tânăr , consideră”liberalul patrician” un adevărat om nou, iar relația sa cu restul truditorilor, în sensul hegelian, are loc După formula stăpân – sclav. Îinta ascunsăeste, exact ca în directivele sus menționate, ca partidul săaibărolul conducă tor în întreaga societate, inclusiv în aria fiecă rei profesii. ªi pentru ca totul sădevinămai pregnant, privind aroganța și disprețul liberalului Față de cetățeni, am asistat la un talk-show TV în care un profesor de sociologie și doi reporteri comparau atitudinea Față de transparențăși comunicare, în situații identice, între președintele Băsescu și Tăriceanu care au trecut prin situații medicale aproape identice.

        Deschidere, comunicare și transparențăla primul, opacitate, dispreț, secretomanie, la al doilea. Efectiv cei doi nu s-au instruit la aceeași școală, maniera lor de a face politică este diametral opusă. ªi, poate, și asupra democrației, opiniile lor sunt opuse.

        ” De când managerul Spitalului Județean Vâlcea, Georgeta Săliște, a intrat în concediu, cadrele medicale sunt în culmea fericirii. Directoarea, impusăpolitic în fruntea unității spitalicești de că tre senatorul democrat Dorel Jurcan, și-a atras deja antipatiile angajaților prin modul dictatorial prin care înțelege ea săconducă spitalul. Gurile rele spun că Georgeta Săliște se poartăde parcă ar fi patroana spitalului deoarece, afirmăunii, ar avea postul asigurat. Mai mult, se spune că , nu de puține ori, ea și-a permis săjignească anumite cadre medicale numai pentru faptul că nu-i împărtășesc punctul de vedere. Nu mai departe de săptămâna trecută, directoarea își permitea să-i recomande medicului Florian Ghiță”să-și cumpere un reșou dacă -i este frig” și mai mult, săafirme că „atunci când avea șunci, nu mai îngheța”. Ete na”¦! Numai pentru că medicul legist și-a exprimat nemulțumirea Față de faptul că în Policlinică nu este pic de că ldurăși pacienții dârdâie pe la uși sau pe masa de operație. Un lucru este cert însă , majoritatea cadrelor medicale din Spitalul Județean îl regretăpe Florian Ghiță. ªi îl regretănu numai datorităcalităților manageriale deosebite pe care le-a dovedit în timpul în care a condus spitalul, ci și datorităcelor umane.

                                                                                                                     ” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.