Acasă Arhiva Pătru îl acuză pe Bușe de abuz în serviciu

Pătru îl acuză pe Bușe de abuz în serviciu

Scaunul vacant de vice al Consiliului Județean, se va ocupa abia în toamnă

In 25 iunie 2007, se aștepta soluția datăde magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia care au judecat cererea depusăde vicepreședintele Nicolae Pătru de suspendare a deciziei civile pronunțatăde Secția Contencios Administrativ, decizie prin care peremistul își pierdea fotoliul de vicepreședinte al CJ ” pronunțarea deciziei finale nu îl sperie sub nici o formă pe Nicolae Pătru, care este convins că justiția va face dreptate și că , în scurt timp,  va fi din nou vice ” deși Nicolae Pătru a afirmat, de mai multe ori, că nu are nimic împotriva lui Ion Cîlea (PSD) vicepreședinte al CJ, lucrurile încep săse schimbe ” o datăcu suspendarea sa din funcție, Pătru își dăarama pe Față

 

 

După ce, mai bine de o lună, scaunul de vice al Consiliului Județean (CJ) Vâlcea a fost „revendicat” de doi vicepreședinți, Nicolae Pătru (PRM) și Cristian Buican (PNL), acum, cei doi nu se mai bat pe locul din dreapta președintelui CJ, Dumitru Bușe. Asta până la decizia finalăa Curții de Apel Alba Iulia, care se va pronunța pe 11 septembrie a.c. Amintim că în 25 iunie se aștepta soluția datăde magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia care au judecat cererea depusăde vicepreședintele Nicolae Pătru, de suspendare a deciziei civile pronunțatăde Secția Contencios Administrativ, decizie prin care peremistul, Pătru, își pierdea fotoliul de vicepreședinte al CJ.

 

Așteaptărăspuns în toamnă

 

până în toamnă, situația rămâne incertă, CJ Vâlcea fiind la ora actualăsingurul din țară cu 3 vicepreședinți.

Pronunțarea deciziei finale nu îl sperie sub nicio formă pe Nicolae Pătru, care este convins că „se va face dreptate” și că va fi din nou vice. Care sunt, în accepțiunea lui Pătru, motivele pentru care este atât de convins că va rămâne de neclintit în scaunul de vice? În primul rând, el se consideră”singurul om din conducerea județului Vâlcea care a încercat și s-a luptat cu mafia locală, implicit cu primarul pușcă riaș Mircia Gutău. Am încercat sănu-i las pe el și acoliții lui sătransforme municipiul Râmnicu Vâlcea într-o mică Sicilie”, a explicat el.

 

Certificat de recurs

 

Peremistul se mândrește public, spunând că deține un certificat care atestăcă acesta a înaintat în 5 iulie a.c., un recurs împotriva încheierii deciziei din 25 iunie, datăla care s-a respins cererea de suspendare a executării deciziei atacate până la soluționarea contestației în anulare „Prezentul certificat s-a eliberat la solicitarea petentului (Nicolae Pătru – n.r.) pentru a fi folosit la locul de muncă „, se aratăîn certificatul emis de Curtea de Apel Alba Iulia.

Pătru afirmăcă aleșii județeni s-au grăbit, în momentul luării deciziei de a-l destitui din funcție și de a-l înlocui cu liberalul Cristian Buican. Oricum, din câte spune Pătru, nu-l deranjeazăprea tare ideea de a fi, din nou, simplu consilier județean.

 

Supărat pe Cîlea și pe toți consilierii județeni

 

Deși Nicolae Pătru a afirmat, de mai multe ori, că nu are nimic împotriva lui Ion Cîlea (PSD) – vicepreședinte  al CJ, lucrurile încep săse schimbe. Odatăcu suspendarea sa din funcția de vice, Pătru își dăarama pe Față . 

El considerăcă în momentele grele nu a fost susținut de parlamentarii vâlceni ai PRM, adică de Dumitru Dragomir și Viorel Dumitrescu: „Nu ne-au sprijinit și nici nu și-au dat interesul sălupte alături de noi și săînfrunte orice șicanăpolitică în lupta cu infractorii locali și cu mafia din cadrul instanțelor de judecată”. Din punctul său de vedere, Ion  Cîlea a fost sprijinit moral și politic, de colegii de partid, atunci când se afla în aceeași situație ca și Pătru. ” El are șanse de câștig în toate procesele intentate împotriva Prefecturii și, totodată, de a-și menține postul de vicepreședinte”, a mai precizat Pătru, vădit revoltat.

Supărarea lui se datorează, în special, faptului că Ion Cîlea a fost susținut și de ceilalți consilieri județeni (de diverse coloraturi politice). „Curtea de Apel Alba nu a ținut cont de recursul înaintat de mine, lăsând dosarul în pronunțare ca, mai apoi, să-l respingăîn timp ce lui Cîlea i s-a admis cererea” – a opinat el.

 

„Mafia vâlceană e de vină”

 

„Mafia din Vâlcea a învins de data asta, dar lucrurile nu vor sta așa pentru mult timp. Din nou justiția a dat dovadăde lipsăde obiectivitate, lăsând impresia că politicul este cel care conduce și în acest domeniu.  Spun asta, deoarece s-a făcut o mare nedreptate prin respingerea proceselor intentate împotriva Prefecturii”, s-a plâns Pătru jurnaliștilor vâlceni. La finalul conferinței sale de presă,  a spus, încrezător, că cei din CJ nu vor reuși să-l suspende. El a acuzat Consiliul și Prefectura de abuz în serviciu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.