Acasă Arhiva Nicolae Pătru a făcut aripi de pe scaunul de vice al Consiliului...

Nicolae Pătru a făcut aripi de pe scaunul de vice al Consiliului Județean

Adio, dar rămâi cu bine!

In data de 30 aprilie 2006, Curtea de Apel Alba Iulia, Secția Comercialăși de Contencios Administrativ a hotărât starea de incompatibilitate a vicepreședintelui Nicolae Pătru, printr-o sentințăirevocabilă. Contactat telefonic de redactorii publicației VOCEA VÂLCII, Pătru a declarat că nu ne poate da un răspuns cu privire la decizia Curții de Apel Alba, pentru că este la sala de fitness, unde face mari eforturi pentru a-și îmbunătăți condiția fizică

 

În urmăcu mai bine de doi ani, Instituția Prefectului Vâlcea sesiza Consiliul Județean cu privire la faptul că Nicolae Pătru, vicepreședintele instituției, se aflăîn stare de incompatibilitate. La ce se referăexact mobilul incompatibilității semnalate? Deși în afara cadrului legal, Nicolae Pătru a fost, o perioadă , membru al Consiliului de Administrație (CA) al CEDRA – o asociere între două societăți subordonate Consiliului Județean, APAVIL și CET. În plus, pentru participarea sa în cadrul ședințelor consiliului, vicele Nicoale Pătru a fost plătit cu 3 milioane de lei vechi pe lună. Trebuie amintit că acțiunea în instanțăintentatăde Instituția Prefectului a avut la bazăprevederile Legii 161/2003 privind asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, precum și prevenirea și sancționarea corupției. La articolul 88, aliniatul d, legea specifică : „funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilăcu funcția de președinte, vicepreședinte, director general sau cenzor la regiile autonome și societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local sau județean”. Așa cum era și firesc, justiția a urmat cursul firesc al proceselor, a că ror cauzăa fost tocmai constarea stării de incompatibilitate a vicepreședintelui Nicolae Pătru, procese ce au durat mai bine de doi ani.

S-a hotărât. Pătru trebuie să-și facă bocceluța

În cele din urmă, în data de 30 aprilie 2006, Curtea de Apel Alba Iulia, Secția Comercialăși de Contencios Administrativ a hotărât starea de incompatibilitate a vicepreședintelui Nicolae Pătru, printr-o sentințăirevocabilă. Contactat telefonic de redactorii publicației VOCEA VÂLCII, Pătru a declarat că nu ne poate da un răspuns cu privire la decizia Curții de Apel Alba, pentru că este la sala de fitness, unde face mari eforturi pentru a-și îmbunătăți condiția fizică .

În zilele care urmează, Consiliul Județean va fi nevoit săia act de decizia de suspendare a lui Nicolae Pătru, urmând ca acesta să rămână simplu consilier județean. De asemenea, consilierii județeni, reuniți în ședință, vor trebui săaleagăun nou vicepreședinte al instituției. Surse din cadrul Consiliului ne-au declarat că este foarte posibil, ca pe scaunul lui Pătru săvinăliberalul Cristian Buican. Reamintim că aceeași stare de incompatibilitate planeazăși asupra celuilalt vicepreședinte al Consiliului Județean, Ioan Cîlea, care, ca și Pătru a fost membru în CA CEDRA, calitate pentru care a fost remunerat. Ca și în cazul lui Pătru, procesul său a fost strămutat și, în prezent, se judecă la Craiova. Rămâne de așteptat săvedem ce soluție va da instanța de la Craiova și dacă aceasta va fi similarăcu cea a cazului lui Nicolae Pătru.

Reacții

După decizia Curții de Apel Alba Iulia, reacțiile personalităților vieții publice și politice nu au întârziat săapară. „După ce timp de doi ani de zile, Nicolae Pătru m-a terfelit prin presă, acum s-a făcut dreptate. Uite că nu măduc nici la Brăila, nici la Tulcea și nici nu demisionez. Acum, el este cel care trebuie săplece. Aștept și hotărârea de la Craiova, care-l privește pe celălalt vicepreședinte Ioan Cîlea și, probabil, săptămâna viitoare, voi înainta Consiliului Județean hotărârile judecă torești. Apoi, consilierii județeni trebuie săse întrunească în ședințăși săaleagăun nou vicepreședinte”  – ne-a declarat prefectul județului, Anuța Handolescu. Liberalul Cristian Buican ne-a confirmat cele aflate. Consilierul județean ne-a mărturisit că e destul de tentat de funcția de vicepreședinte al consiliului dar că , deocamdată, așteaptăundăverde din partea PNL pentru candidatura la funcție. „Dacă partidul mădeleagă, probabil că voi candida. Oricum, pentru această demnitate, eu am girul partidului încă de anul trecut. Mai mult ca sigur că vom avea discuții cu toate partidele politice reprezentate în Consiliul Județean pentru a ne pune de acord” – a spus Cristian Buican. 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.