Acasă Arhiva Parlamentari penali

Parlamentari penali

Nesimțire fărălimite / Dumitru Dragomir transmite: „Ăia de la „Academia Cațavencu” pot săpupe-n c..r!”

Dumitru Becșenescu (deputat independent), Dumitru Dragomir (deputat PRM), Viorel Dumitrescu (senator PRM) și Rovana Plumb (deputat PSD) și-au lăsat incomplete declarațiile de avere ” lista a fost publicatăde „Academia Cațavencu”, iar aleșii sunt acuzați de fals în declarații ” deși sumele cu care sunt remunerați pentru activitatea pe care o presteazăîn Parlament nu sunt exorbitante, totuși, constatăm, cu stupoare, că au averi fabuloase, cuantificate în bijuterii de valoare, tablouri, mașini de lux sau vile mai ceva ca în Beverly Hills

 

Săptămâna trecută, un jurnalist de la„Academia Cațavencu” a depus o plângere penalăîmpotriva a peste 500 de demnitari: senatori, deputați, miniștri, secretari de stat și angajați ai Președinției României. Menționăm că jurnalistul a inserat în lista referitoare la inadvertențele apărute în declarațiile de avere a parlamentarilor și numele a patru aleși vâlceni: Dumitru Becșenescu (deputat independent), Dumitru Dragomir (deputat PRM), Viorel Dumitrescu (senator PRM) și Rovana Plumb (deputat PSD).  

Mai mult decât atât, jurnalistul a sesizat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la declarațiile de avere incomplete ale parlamentarilor.

Nesimțire pe bani publici

Parlamentarii români trăiesc din banii noștri. Deși sumele cu care sunt remunerați pentru activitatea pe care o presteazănu sunt exorbitante, totuși, constatăm, cu stupoare, că au averi fabuloase, cuantificate în bijuterii de valoare, tablouri, mașini de lux sau vile mai ceva ca în Beverly Hills. Fiecare român ar trebui săfie corect informat despre modul în care aleșii și-au dobândit averea. Din păcate, însă , în România transparența a rămas doar la nivel conceptual că ci, parlamentarii Continuă săne mintăîn declarațiile de avere, „omițând” săcompleteze multe din rubricile importante. Cu toate că știu foarte bine că fraudarea declarațiilor de avere este pedepsităde lege cu dosar penal, aleșilor nu le pasăcâtuși de puțin. sfidează fărărețineri cetățenii României, mânați, de la spate, de un singur deziderat: îmbogățirea cât mai rapidă. Opinia publică și-a exprimat, de nenumărate ori, nemulțumirea legatăde prestația desfășuratăde parlamentari în Camera Deputaților sau Senat, activitate pe care a catalogat-o total desprinsăde interesele electorilor, care, prin votul lor, le-au dat girul săle reprezinte interesele.

În lista publicatăde „Academia Cațavencu”, referitoare la falsul din declarațiile de avere ale parlamentarilor existămai mulți aleși care nici măcar nu s-au sinchisit săscrie un rând în ele. Există, însă , și o categorie care a completat doar rubricile care le-au convenit din declarație. Așa cum aminteam mai sus, printre ei se numărăși patru parlamentari vâlceni care nu numai că nu le pasăde alegătorii lor, dar, conving, pe deplin, că sunt de-a dreptul nesimțiți. Desigur, cuvântul ar putea părea destul de dur, însă , în rândurile de mai jos, văvom arăta că aserțiunile noastre au un suport solid în realitate.     

Amnezica

Văinformam că existăaleși care și-au completat declarațiile la modul cel mai jenant posibil. Spre exemplu, deputatul social-democrat Rovana Plumb a „uitat”, pe deplin, săcompleteze mai multe rubrici ale declarației. În dreptul acestora a ales sătragăniște simple linii, refuzând săobosească scriind. Contactatătelefonic de redactorii bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, Rovana Plumb a spus că nu știe nimic de lista întocmităde „Academia Cațavencu”, menționând că pur și simplu nu își explică cum a ajuns acolo. „Nu știu nimic. Am completat totul bine în declarație. Cel puțin eu așa zic. Nu-mi amintesc săfi fost ceva greșit. Cine ziceți că a făcut lista? Aaa, „Academia Cațavencu”!?! Nu, nu știu. Nu e genul meu de lecturăziarul acela O să măuit și eu. Da’, în ziar sau unde au scris? E și pe Internet? Om fi ăia 322 de parlamentari care am votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu! Sunt și senatori? Dacă sunt, m-am liniștit Dar, stați așa, că și senatorii au votat pentru suspendare. Nu, nu știu nimic de listă” – a încheiat Rovana Plumb După câteva minute de monolog telefonic, ale că ror întrebări au rămas, în mintea deputatului, tot fărăun răspuns prea clar.          

„Ăia de la „Academia Cațavencu” sunt niște tâmpiți. Transmiteți- le să măpupe-n c..r!”

Un alt deputat acuzat de fraudarea declarației de avere este Dumitru Dragomir (PRM), un anost ales vâlcean, care, de când a câștigat mandatul de parlamentar s-a ascuns, pe deplin, privirilor electoratului județului Vâlcea. Cât privește problemele acestuia, nu ne amintim săle fi prezentat vreodatăîn Parlament. Explicația, de altfel, este una simplăși extrem de logică . Nu l-a interesat niciodatăsăle cunoască . Mai mult, Dumitru Dragomir este unul dintre cei mai avuți aleși din România. A acumulat o avere care, fărăîndoială, ar face geloși și pe cei mai bogați oameni din Europa. Consultând cu atenție declarația de avere, constatăm că alesul nu a vrut săcompleteze rubrica referitoare la venituri și nici pe cea care îl obligăsă-și declare venitul în calitatea de parlamentar pe care o deține. La capitolul amintit, parlamentarul și-a trecut doar soția, așa, la bătaie de joc. Foarte nervos că am îndrăznit să-l deranjăm (era acasăcu niște musafiri de vorbă!), Dumitru Dragomir a început săurle de parcă i-am fi dat foc la scaunul pe care era așezat. „Aia de la „Academia Cațavencu ” sunt niște tâmpiți. Am completat tot. Și dacă nu am completat ceva, oricum nu pățesc nimic. înseamnă că nu am știut. Măpupă-n c..r „Academia Cațavencu”. Vărog frumos săle transmiteți ălora că măpupă-n c..r!!!” -a tunat el. Pe muchia legii Deputatul independent Dumitru Becșenescu despre care cei de la publicația „Academia Cațavencu” au spus că a depus declarația de avere incompletă, a fost, ca de obicei, de negăsit la telefon.  Declarația de avere aratăcă acesta nu a completat rubrica privitoare la veniturile încasate în funcția de deputat. Ca și Dumitru Dragomir, Dumitru Becșenescu este unul dintre parlamentarii care nu au mișcat un deget pentru a încerca o cale de rezolvare a problemelor stringente cu care se confruntă vâlcenii. În aceeași categorie, intrăși senatorul PRM, Viorel Dumitrescu, despre care toți vâlcenii spun că nici măcar nu știu cum arată. Senatorul PRM a lăsat foarte multe rubrici ale declarației necompletate, iar, la capitolul „venituri” a trecut doar „onorarii avocat”.  Așa cum știm cu toții, la finalul fiecă rei declarații pe care o completeazăun parlamentar scrie: „Prezenta declarație constituie act public și răspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate”. Așadar, cel care o întocmește nu este deloc enoxerat de responsabilități. În primul rând, declarația este un act public și, în consecință, orice fals în declarație devine un fapt penal. Asupra parlamentarilor, care au  lăsat incompletădeclarația de avere, planeazăacuzația de fals în declarații, care se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni până la ani sau cu amendă”.

Lista neagră

În rândurile de mai jos, publică m acțiunea în instanțăformulatăde jurnalistul de la „Academia Cațavencu” precum și rândurile din lista care se referăla parlamentarii vâlceni care au săvârșit fapte penale prin completarea inexactăa declarației de avere.

„că tre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

În atenția doamnei Procuror General

Subsemnatul că tălin Prisăcariu, jurnalist la „Academia Cațavencu”, cu adresa de corespondențăla sediul redacției, din București, bd. Regina Elisabeta, nr. 7-9,

etaj 6, sector 3, formulez prezenta:

( )

Doamna Plumb Rovana, Palatul Parlamentului, str. Izvor nr.2-4, sect.5, București, având funcția de deputat în Parlamentul României;

Domnul Becșenescu Dumitru, cu adresa Palatul Parlamentului, str. Izvor 2-4, sector 5, București, având funcția de deputat în Parlamentul României, nu a completat în declarația de avere rubrica privitoare

la venituri;

Domnul Dragomir Dumitru, cu adresa București, Palatul Parlamentului, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, cod poștal 020921, având funcția de Deputat, în Parlamentul României nu a completat în rubrica de venituri a declarației de avere, veniturile obținute din activitatea de parlamentar în cadrul Camerei Deputaților.

Domnul Dumitrescu Viorel, cu adresa Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, București, 050711, având funcția de senator în Parlamentul României”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.