Acasă Arhiva Neseriozitate ‘made in Romania’

Neseriozitate ‘made in Romania’

 

     ” cu doar două săli la Rm. Vâlcea și Cluj care corespund normelor internaționale, țara noastră a pierdut șansa de-a organiza Campionatul Mondial de handbal masculin din 2009

La sediul Adidas de la Herzogenaurach (Germania) s-a derulat zilele trecute ședința privind stabilirea țării gazdă a Campionatului Mondial de handbal masculin din 2009. Alături de Grecia, Cehia sau Croația, și România s-a aflat în cursa pentru organizarea puternicului turneu final de peste trei ani. Deși reprezentanții României se vedeau drept marii favoriți, țara noastră a fost eliminată, considerându-se că are un dosar slab. „România a avut cea mai bună prezentare, dar, din păcate pentru voi, dosarul Croației a fost mai bine pus la punct. Nu ar trebui să abandonați cursa, pentru că , până la urmă, veți reuși”, a spus, la finalul ședinței, Hassan Moustafa, președintele Federației Internaționale de Handbal.

Din păcate, România noastră a avut un mare minus la nivelul infrastructurii, deoarece are „în portofoliu” doar două săli care să corespundă din punctul de vedere al Consiliului IHF – Râmnicu Vâlcea și Cluj Napoca. În ciuda asigurărilor prezente în dosar din partea Guvernului României, cei 18 membri cu drept de vot au preferat Croația, o țară care are săli foarte bine puse la punct. „Candidatura României s-a bazat mai mult pe machete de săli care urmează să fie construite. Noi am cerut ceva palpabil, nu promisiuni”, s-a arătat în raportul IHF. Mai trebuie spus că România nu se află la primul insucces de această natură, în 2003, țara noastră ratând șansa de a organiza Campionatul Mondial feminin din 2005, care a fost atribuit, până la urmă, Rusiei.
În 2008, Campionatul Mondial de handbal feminin se va derula în China, țară care nu a avut contracandidat. Asiaticii au avut un dosar foarte bine pus la punct, bazându-se în special pe infrastructura de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din același an.

Narcis Stefan

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.