1

MINCINOSUL FRÂNCU

Că Emilian Frâncu, liderul PNL Vâlcea, trebuie scos pe tușă istoriei cât mai curând, nu mai încape nici un fel de îndoială. Asta, fie că ne raportăm la incompatibilitatea sa socială, fie în urma gesturilor prin care a sfidat Râmnicul, acuzându-l pe primarul municipiului de ilegalități, fără nici un temei. Afirmând că și el a pus umărul la scandalul de la Primărie, individul s-a descalificat. Gata cu el. În orice țară normală sau oraș european (și vom vedea că , până la urmă, și Rm. Vâlcea va fi un oraș european), acest politruc liberal își poate lua ușor zborul hulit de compatrioții săi sau va fi zburat de îndată din organismele naționale unde a ajuns sau din elita societății contemporane. Pentru că s-a bucurat de nefericirea lui Mircia Gutău s-ar putea ca Dumnezeu să-l facă și pe el să răspundă penal, curând. Nu-i cinstitul care se dă și nici nu are opritoare la buzunare. Chestia demască rii lui este numai de timp. Acum, se prezintă nevinovat ca un prunc și zâmbește la necazul Râmnicului ca un bebeluș. Cu adevărat grav nu este faptul că un lider liberal este răuvoitor, inconstant sau descreierat. Doar că partidul din care face parte, Parlamentul al că rui membru este și Coaliția pe care o reprezintă îl tolerează în „aventurile” lui politice diurne. Cel mai elegant cuvânt prin care-i poți taxa pe cei responsabili moral de „răutatea Frâncu” este pluralul titlului acestui articol. că ci vorbesc de niște mincinoși. Politicieni care au înșelat grav așteptările vâlcenilor care au contribuit la propulsarea lor la putere. Oameni care s-au bătut în opoziție, în campania electorală și După preluarea puterii s-au zdrobit cu că rămida în piept că vor respecta Alianța D.A. că nu vor mai face nici un gest pentru a o mai silui și prostitua. că o vor întări în libertatea ei. că vor urma cu sfințenie deciziile acesteia. Și ce au făcut în schimb? Nu mă voi referi la mascarada din ultimul timp din țară , Parlament sau Consiliul Local, locul unde, opt consilieri liberali, fac frumos toanelor lui Frâncu și copilăriei lui întârziate, redeșteptate la vârsta maturității. Sau la lipsa de solidaritate cu unul din liderii Alianței DA, poate omul cel mai important al victoriei în alegeri a Coaliției, în județ. Aduc la cunoștință opiniei publice doar două lucruri semnificative: tupeul cu care Emilian Frâncu sugerează electorilor că el este „liderul politic de prim rang în județ” și dezinformarea în legătură cu intervenția sa în programul Zilelor Râmnicului, pentru economisirea bugetului orașului. Sunt doar două tare comportamentale ale celui ce a reușit să ne înșele și nouă încrederea, dezamăgindu-ne, până în final.

        UNU: Nu puțini sunt aceia care l-au putut auzi pe marele șef liberal cum spunea la RTV ETALON că sunt mulți aceia care-l consideră liderul politic cel mai important din județ, dar că nu ar fi chiar așa. Modestie? Aiurea! El asta vrea și asta crede, despre poziția lui în județ. Oare să se fi tâmpit vâlcenii de nu înțeleg ce-și dorește liberalul cel mai contestat din teritoriu și că mintea „frâncului” a luat-o razna? Pseudo-puternicul zilei face mult zgomot (pentru nimic), ca să se afirme. Nimic pentru concetățenii lui. Eclipsat în plan politic, social și economic de primarul Mircia Gutău, Frâncu și-a ros unghiile de ciudă, pregătind lovitura de grație, în taină. Își spunea că neavând rival, va ajunge șeful șefilor de Alianță și puternicul județului. Complexul lui Napoleon. Am declarat de nenumărate ori că nu ne lăsăm cumpărați sau compromiși de politicieni perverși. Și, drept urmare, l-am criticat pe Frâncu de câte ori a greșit. Am fost primii care am atras atenția ca liderul liberal se bucură de necazul de la Primărie și asta l-a deranjat. Drept pentru care a trecut la lansarea unor minciuni de contracarare. Știe bine arta disimulării si persuasiunii.

        DOI: După apariția articolului „Frâncule, lasă orașul în pace!”, omul s-a ițit pe undele postului TV concurent postului său („predat” de ochii lumii tatălui soției sale) și a afirmat că noi mințim despre el și despre faptele comise, la comandă, contra cost, încercând să-l denigrăm intenționat și să-i mototolim imaginea publică . Surprinzător, „regele” denigrărilor se plânge de practica sa, însușită, chipurile, de alții Pentru punerea la punct a caraghiosului politician, prezentăm, fără alte comentarii, declarația viceprimarului Râmnicului, Constantin Monceanu:

„Nu știu de ce a folosit Frâncu problema Primăriei ca armă politică , în conferința sa de presă. Pentru Ziua Imnului și Zilele Râmnicului, a existat un singur contract de prestări servicii, semnat cu firma WOW Limited SRL. Împreună cu câțiva consilieri liberali, democrați și pesediști, am mai redus din programele artistice și culturale contractate, După cum bine ați scris în VOCEA VÂLCII. Tot contractul avea o valoare în jurul a 1 miliard de lei vechi. Am redus pe la 400 milioane lei vechi. Nici vorbă de un contract semnat cu impresarii formației BONNY M sau despre vreun miliard de lei conveniți. Se antamase un dialog de invitarea formației la Rm. Vâlcea, dar s-a renunțat la el, în urmă cu 2 săptămâni de zile. Lucrul acesta l-am amintit și în conferința mea de presă, imediat După convenirea renunțării. Emilian Frâncu nu are nicio legătură cu contractele încheiate sau cu renunțarea. Apoi, asfaltarea de la Aleea Nuci este o acțiune inițiată și începută în urmă cu o lună de zile de primarul Gutău. Costurile intră pe reparații și asta face parte dintr-un mai vechi proiect. Dacă nu erau bani alocați spectacolului cu BONNY M, cum să se asfalteze cu ei drumurile în Colonia Nuci sau oriunde în municipiu? Nu am ce să vă reproșez, privind modul cum ați informat opinia publică despre această problemă”. Iată adevărul, stimați cititori! Și iată pe cine ați votat pentru Parlament. De azi înainte, nu vom mai dezlipi sintagma „MINCINOS”, de numele liderului liberal Emilian Frâncu. Ferească Dumnezeu de boala lui!