Acasă Arhiva Ion Tudor – noul șef al PSD Rm. Vâlcea

Ion Tudor – noul șef al PSD Rm. Vâlcea

Pesediștii râmniceni și-au ales structurile de conducere

Peste 300 de membri ai Partidului Social Democrat au participat joi, 19 iulie a.c., la Sala Sindicatelor din municipiu, la Conferința Organizației Municipale a PSD, la care a participat și unul dintre liderii de la centru, Victor Ponta. Evenimentul politic a avut drept scop organizarea alegerilor pentru noua structurăde conducere a PSD Rm. Vâlcea

Renunțări politice

Deși, inițial, au fost anunțați doi candidați la președinția organizației municipale – Dumitru Stancu și Gheorghe Udubae – ambii au renunțat la ideea de a se lansa în cursa pentru președinția PSD Rm. Vâlcea.

O surprizăa fost, însă , a fost candidatura  omului de afaceri, Ion Tudor, care întrebat de presăcu o zi înainte de alegeri dacă își dorește fotoliul de președinte al organizației mai sus menționate, a preferat săpăstreze misterul.

Forme fără fond

Prima figurăproeminentădin PSD Vâlcea care a luat cuvântul la tribună, a fost Ion Cîlea, șeful pesediștilor vâlceni, care  a prezentat activitatea partidului.

La 7 luni de la alegerile europarlamentare vor  avea loc alegerile locale. Va fi cel mai important moment din activitatea organizației municipale  Râmnicu Vâlcea. Deși la nivel organizațiilor  județene, ne-am situat pe locul 5 în țară la alegerile generale, în anul 2004 am pierdut funcția de primar și am câștigat numai 5 locuri de consilieri. Eșecurile au avut, de multe ori, motive subiective, organizația lăsându-se indusăîn eroare de jocurile ascunse ale unor colegi. La scrutinul din 2008, trebuie săconvingem electoratul printr-o campanie intensăcă avem un candidat mai bun la  Primăria Râmnicului decât actualul primar cu un program electoral cu pregnanțăsocială. Trebuie săîncepem campania pentru primărie de săptămâna viitoare” – a precizat președintele PSD Vâlcea.

Cîlea a măcănit timp de două ore

De asemenea, în discursul său, Ion Cîlea le-a spus membrilor PSD că trebuie săfie prezenți la toate manifestările care au loc în județul nostru. „Este necesar săfim prezenți la toate manifestările sportive, culturale și chiar religioase care se organizeazăpe raza municipiului. Trebuie sădevenim cât mai vizibili, trebuie săle scoatem râmnicenilor din cap ideea că totul i se datoreazăprimarului Gutău. Trebuie săle spunem oamenilor că primarul nu este decât o curea de transmisie între ei și consiliul local”- a declarat el.

Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a plictisit vădit participanții la evenimentul politic de la Sala Sindicatului, că rora le-a vorbit, fărăsens, despre tot felul de inițiative politice proprii, prost concepute și fărănoimă.      

De asemenea, conducă torul PSD a afirmat: „Organizația Vâlcea dorește și susține sistemul de vot uninominal și am demonstrat asta prin cele 65.000 de semnături fiind pe primul loc în țară pentru susținerea votului uninominal. Pentru Senat se susține votul uninominal autentic, iar pentru Camera Deputaților se susține forma mixtăpropusăde Pro Democrația”.

La tribunăau mai urcat pe rând, fostul președinte al PSD Rm. Vâlcea, Dumitru Stancu, deputatul Aurel Vlădoiu, Nicu Spiridon, Ion Tudor, Victor Ponta și alții.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și doctorul Adrian Bănățeanu, medic în cadrul Spitalului Municipal Drăgășani. În discursul său, aceasta a făcut referire la protestul Asociației Pro Democrației, care a sancționat decizia PSD de a amâna promulgarea legii privind votul uninominal.  „De când legislativul României poate fi influențat de o organizație non-guvernamentalăautoinventată? Pe cine reprezintăaceastă Pro Democrația? Este părerea lor și este foarte bine săo susțină, însă eu cred că legislativul nostru are oameni suficient de capabili care săconducă această țară și care sădea legi” – a menționat medicul.

Ponta a încercat să calmeze spiritele

Vicepreședintele PSD, Victor Ponta, l-a mai temperat puțin pe medicul PSD-ist cerându-i sănu mai fie așa înverșunat contra protestului organizat de cei de la Asociația Pro Democrația. „La fotbal echipa noastrăjoacă cu cealaltă. Nu ne batem cu jandarmii, nu ne batem cu suporterii, nu ne batem cu altcineva. Nu vămai bateți cu Pro Democrația, nu văbateți cu mass-media că nu câștigă m. Noi câștigă m când ne batem cu PD-ul și PNL-ul. Asta este sugestia mea fotbalistică „- i-a spus în glumăVictor Ponta lui Adrian Bănățeanu.

Ion Tudor, candidatul pentru președinția PSD Rm- Vâlcea a ținut și el un discurs în care le-a făcut câteva sugestii PSD-iștilor. „Trebuie săreprezentăm bine marea categorie a pensionarilor și tot atâta atenție trebuie săîi acordăm zonei active a populației: întreprinzătorilor și salariaților. Trebuie săpromovăm tineri competenți, care săne îndeplinească așteptările și care săcorespundăvalorilor noastre” – a opinat Ion Tudor.

Ion Tudor – candidat unic

Cel mai așteptat moment al serii a fost alegerea noii conduceri a PSD Râmnicu Vâlcea. Având în vedere că la funcția de șef al pesediștilor râmniceni a fost un singur candidat, Victor Ponta a propus înlocuirea votului secret, cu cel deschis. Astfel, Ion Tudor a fost votat în unanimitate.

De menționat că la Conferința Organizației Municipale a lipsit contracandidatul lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicului, Gigi Matei, deși, acesta anunțase, cu ceva vreme în urmă, că va candida și el pentru această funcție.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.