1

Ion Nicolae trebuie să dea socoteală pentru ilegalitățile comise

Șeful Corpului de Control al Guvernului a venit la Vâlcea

scopul prezenței domnului Emanuel Neguț în județul nostru constă în a explica șefilor instituțiilor deconcentrate ale statului despre rolul și rostul echipei de control guvernamental care se deplaseazăîn mai multe județe pe etape ” primul caz prezentat secretarului de stat, Emanuel Neguț, a fost, binecunoscutul dosar „scandalul Bujoreni”” al doilea caz prezentat a fost cel legat de amenda record de 3 miliarde lei vechi datăsocietății PROMEO MEDIA, editoarea bisăptămânalului VOCEA VÂLCII de Inspectoratul în Construcții Vâlcea pentru niște lucrări executate fără autorizație

La sfârșitul săptămânii, secretarul de stat, Emanuel Neguț, șeful Corpului de Control al Guvernului, a venit la Vâlcea pentru a discuta cu directorii instituțiilor deconcentrate vâlcene: Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă , Inspecția în Construcții, Direcția Sanitar Veterinarăși pentru Siguranța Alimentelor, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor și Garda Financiară . La această întâlnire a participat și prefectul Anuța Handolescu. Scopul acestei vizite a constat în a explica șefilor instituțiilor deconcentrate rolul și rostul acestor echipe care se deplaseazăîn mai multe județe ale țării, în etape. Șeful Corpului de Control al Guvernului a ținut săsublinieze că aceste controale nu vizeazăo anumităpersoanăsau o instituție anume. „Ne intereseazăîmbunătățirea imaginii structurilor de control în fața presei și a populației. Am considerat că este mai bine săvorbesc direct cu șefii deconcetratelor pentru ca mesajul meu sănu fie modificat. Ne intereseazăatitudinea pozitivăa inspectorilor de control în relația cu oamenii controlați. Sărespecte oamenii pe care îi controleazăpentru că au și ei drepturi și totodată, avem în vedere reprezentarea cu demnitate a structurilor pe care le reprezintăinspectorii care fac controale”, a explicat Emanuel Neguț.

Controlul dureazădouă săptămâni

Controlul mult așteptat de cetățenii Vâlcii, va dura două săptămâni. Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă s-au conturat, până acum, din sesizările primite, nereguli la deconcetratele județului, s-a menționat că severul control abia a început și că nu existăîncă date referitoare la existența unor abuzuri sau ilegalități (?!). „La finalul celor două săptămâni se va întocmi un raport ce va fi dat publicității și atunci veți ști dacă am găsit nereguli”, a declarat domnul Neguț. De asemenea, el a cerut presei vâlcene săsesizeze cazurile de abuz sau actele de ilegalitate făcute de inspectori ai instituțiilor statului și în special ale administrațiilor locale.

Cazurile „Bujoreni” și „PROMEO MEDIA” în atenția șefului CCG

Șefului Corpului de Control al Guvernului i-au fost înmânate două dosare cu dovezi conform că rora diferiți inspectori al Inspectoratului Județean în Construcții Vâlcea (IJC) au comis abuzuri sau ilegalități. Așa cum era de așteptat, primul caz prezentat secretarului de stat, Emanuel Neguț, a fost, binecunoscutul dosar „Scandalul Bujoreni”. Acestuia i s-a explicat că la Bujoreni existăsuspiciuni conform că rora, pentru un proiect de construire ce aparține abuzivului afacerist Crinu Popescu, printr-o favorizare evidentădin partea inspectorului șef al IJC – Ion Nicolae, a fost încă lcatăfragrant legea. „Dosarul va fi verificat, După care Corpul de Control al Guvernului va emite un răspuns de clarificare a problemei”, a declarat Neguț. Un răspuns sec, lipsit de credibilitate, tocmai pentru că a fost sesizatălipsa voinței de a se face luminăîn caz. Nu știm de ce, dar avem convingerea că și de data aceasta, într-un caz evident de favorizare, liberalul Ion Nicolae, numit politic în funcție și departe de profesia ce o exercită, va scă pa „nevătămat”. Doar la conducerea țării se aflăun guvern liberal și Corpul de Control al Guvernului are în componențăliberali sau agreați liberali…!

Al doilea caz prezentat a fost cel legat de amenda record de 3 miliarde lei vechi datăde I.J.C. Vâlcea societății PROMEO MEDIA, editorul bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, pentru niște lucrări executate fără autorizație, mult mai simple Față de construcțiile favoritului liberal Crinu Popescu ce nici măcar nu a fost amendat de oamenii lui Ion Nicolae pentru ilegalitățile comise. Am spus în nenumărate rânduri că amenda ce ne-a fost aplicatăde I.J.C. Vâlcea condus de Ion Nicolae, reprezintăo răzbunare politică pentru atitudinea noastrăprofesionistă, pentru că am vegheat ca în județul Vâlcea săexiste cinste și corectitudine, iar în anul 2001, pe când Ion Nicolae era viceprimar al Râmnicului, am făcut dovada că acesta a primit foloase necuvenite (10.000.000 lei – într-un mod rușinos și batjocoritor), fapt pentru care a fost dat afarădin primărie și absolvit – ilegal – de o judecatăpenalăbine meritată. Apoi, desele critici pe care ziarul nostru le-a adus abuzivului liberal Ion Nicolae (în funcția sa politică ) și mediatizarea favorizării unor oameni de afaceri din propriul partid, ce au sfidat disciplina în construcții (cazul liberalului Nicolae Sofianu – hotelul din Parcul Zăvoi, cazul Băncii Piraeus – din blocul Union, omul de afaceri liberal Adi Pandurașu – amendat numai După dezvăluirile noastre etc.), l-au făcut pe Nicolae, cel mai abuziv, satrap și șmecher șef al IJC (îmbogățit, dintr-o dată, După numirea sa în această funcție, fără justifică ri pertinente – a se vedea prin comparație declarațiile lui de avere din anul 2000, 2004 și în prezent) să-i oblige pe inspectorii din subordine săne aplice o amendăce nu s-a mai aplicat nică ieri, până acum, în România, prin fals în înscrisuri oficiale, minciuni relevate ca fiind acte de indisciplină , etc., întocmindu-se, la ordinul lui, trei procese verbale de câte un miliard fiecare, pentru aceeași vină. Unul dintre inspectorii ce a întocmit un proces verbal de constatare a comis – conștient – fals în acte publice, semnând sancțiunea cu un miliard de lei numai la presiunile lui Nicolae, iar altul, cu demnitate, După ce a refuzat săcomităilegalitatea, a fost aspru sancționat, fiind și acum persecutat de abuzivul individ despre care un întreg județ are numai cuvinte urâte să-i adreseze. „Referitor la aceste două cazuri, vărepet că vom verifica și vom da publicității rezultatele controalelor”, a precizat șeful Corpului de Control al Guvernului.

PS – Ne dorim ca acest articol săfie citit de domnul Emanuel Neguț și săafle că noi nu credem că se va face dreptate în cele două cazuri. S-au mai văzut șefi dâmbovițeni care au promis seriozitate și instaurarea profesionalismului în unitățile controlate și nu s-a făcut nimic. Ei vin și pleacă , iar problemele se acutizeazăîn urma lor. Instigarea la nesupunere, la încă lcarea legii și sfidarea instituțiilor statului pleacă de la favorizarea infractorilor și abuzivilor ce se cred mici dumnezei sub hlamida politicului guvernant, ca în acest caz. Corb la corb nu-și scoate ochii!