Acasă Arhiva Inspectorii polivalenți

Inspectorii polivalenți

Cadrele didactice care s-au remarcat în activitate vor fi răsplătite cu cinci tipuri de distincții „Diploma Gheorghe Lazăr”, clasele I, a II-a și a III-a, „Diploma de excelență” și „Adresa de mulțumire publică ” ” printre cei 155 de profesori propuși săprimească distincțiile se regăsesc și câțiva inspectori școlari, care, deloc surprinzător, au cele mai mari punctaje

 

În anul 2004, ministrul Educației și Cercetării de atunci, Alexandru Athanasiu, a emis un ordin în care se specifica că la sfârșitul fiecă rui an școlar, dască lii vor primi distincții pentru rezultatele deosebite obținute de aceștia în cursul anului. Cadrele didactice care s-au remarcat în activitate vor fi răsplătite cu cinci tipuri de distincții „Diploma Gheorghe Lazăr”, clasele I, a II-a și a III-a, „Diploma de excelență” și „Adresa de mulțumire publică „. Conform regulamentului privind acordarea de distincții și premii personalului didactic din învățământul preuniversitar, unui cadru didactic nu i se pot acorda, simultan, două distincții. Mai  mult, cel care a beneficiat de o distincție, poate solicita acordarea alteia de nivel superior După minimum cinci ani. Diploma „Gheorghe Lazăr” clasa I constă într-un premiu în valoare de 20% din suma salariilor de bazădin ultimele 12 luni și se acordăcadrelor didactice care au obținut gradul didactic I și care au avut calificativul foarte bine pentru activitatea didactică în ultimii 20 de ani. De asemenea, dască lii trebuie sădeținăcel puțin un premiu sau mențiune la faza naționalăsau internaționalăla olimpiade, coordonarea unor întreceri sportive sau științifice, săfie autor la elaborarea de programe și manuale școlare. Pentru clasa a II-a, premiul în bani constă într-un procent de 15% din suma salariilor de bazăprimite în ultimele 12 luni. Concret, un profesor ar putea primi între 15 și 20 milioane lei vechi, în funcție de distincție.

Așadar, profesorii primesc, cel puțin teoretic, diplome și premii în bani. De ce spunem teoretic? Pentru că , în anul școlar 2004-2005 aceste premii au fost date uitării, deși profesorii care urmau săfie premiați, au fost selectați. Cu toate acestea, în fiecare an, dască lii sperăsăle primească și astfel, ei își depun dosarele la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. La fel s-a întâmplat și anul acesta, când peste 155 de cadre didactice vâlcene au fost evaluate. Printre aceștia însă , se aflăși inspectori școlari, care, deloc surprinzător, au cele mai mari punctaje. Printre aceștia îi putem enumera pe inspectorul școlar Rodica Buican, soția consilierului județean PNL, Cristian Buican, pe inspectorii Tatiana Mărăndici, Florin Smeureanu, Silviu Statie și Dumitru Dumitrescu. Nu ne mai rămâne decât o întrebare: Cum or reuși oamenii aceștia să-și îndeplinească toate atribuțiile și ca inspectori școlari, dar și ca profesori?

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.