Acasă Arhiva Încă 1,4 milioane USD în plus la bugetul Primăriei

Încă 1,4 milioane USD în plus la bugetul Primăriei

In aceste condiții, primarul Mircea Gutău a decis suplimentarea creditelor pentru cheltuieli de capital cu suma de 22 miliarde lei, din care 3 miliarde lei pentru achiziționarea a 30 de stații de autobuz, 3 miliarde lei pentru achiziționarea a 30 de sisteme de supraveghere care vor fi montate în punctele aglomerate din municipiu în scopul prevenirii și combaterii infracționalității

 

La ultima ședințăa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea s-a aprobat printre altele propunerea de rectificare a bugetului local pe acest, rectificare care însemnat un plus de 38 miliarde lei (1,4 milioane USD) la bugetul Primăriei Râmnicului. În aceste condiții, bugetul local actualizat are o valoare de aproximativ 57 milioane USD. Rectificarea bugetului cu suma de 38 miliarde lei înseamnă : 10 miliarde lei este pentru finanțarea lucrărilor de retehnologizare, modernizare și dezvoltare a sistemului de termoficare urbanăîn municipiul Râmnicu Vâlcea; 20 miliarde lei sunt venituri suplimentare la sursa „cote defalcate din impozitul pe venit”; 4,6 miliarde lei reprezintăsuma necesară plății ajutoarelor pentru încă lzirea locuinței, iar 3,2 miliarde lei reprezintăsubvenția de la Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă acordatăbugetului local pentru finanțarea programelor pentru ocuparea temporarăa forței de muncă . În aceste condiții, Primăria Râmnicului a decis suplimentarea creditelor pentru cheltuieli de capital cu suma de 22 miliarde lei, din care 3 miliarde lei pentru achiziționarea a 30 de stații de autobuz, 3 miliarde lei pentru achiziționarea a 30 de sisteme de supraveghere care vor fi montate în punctele aglomerate din municipiu în scopul prevenirii și combaterii infracționalității. De asemenea, se prevede alocarea a 2,3 miliarde lei pentru decontarea contorilor montați la asociațiile de proprietari de că tre CET Govora anul trecut, alte 2,6 miliarde lei urmând a fi repartizați pentru achiziționarea unor bunuri din patrimoniul privat al societății Acvarim.

 

Lucrări care vor schimba fața Râmnicului

 

La aceiași rectificare a bugetului local, s-a decis suplimentarea creditelor bugetare pentru cheltuieli curente ale Primăriei Râmnicului cu suma de 17 miliarde lei. Cu acești bani, primarul Mircea Gutău intenționeazăsăfinanțeze lucrările de reparații fațadăla pavilionul sportivilor de la Stadionul Municipal (1,5 miliarde lei), lucrările de reparații la sala de sport a Liceului Henri Coandă(1,3 miliarde lei), lucrările de sistematizare verticalăla Catedrala Ostroveni și sprijin financiar pentru două parohii din Râmnicu Vâlcea (1,2 miliarde lei), lucrări de reparații la imobilul în care funcționeazăTeatrul Ariel (1,1 miliarde lei), lucrările de amenajare a parcări i pe strada Carol I și executare pavaje de la Judecă torie până la intersecția cu strada Știrbei Vodă(2 miliarde lei). La capitolul de cheltuieli materiale, Primăria Râmnicului va aloca în acest an o sumăde 11,7 milioane de lei noi pentru asfaltări și reabilitări de străzi ce vor fi realizate de Direcția Administrării Domeniului Public, în timp ce 9,2 milioane lei noi vor fi acordați pentru repararea și renovarea unor unități de învățământ. În afara programului de reabilitare a străzilor, ADP-ul din cadrul Primăriei va mai avea la dispoziție un buget de peste  9 milioane de lei noi. De asemenea, cheltuielile materiale pentru aparatul propriu al primăriei se estimeazăcă se vor ridica la suma de 4,5 milioane lei noi. În ceea ce privește capitolul de „Transferuri” din bugetul local, se propune o sumătotalăde 6,4 milioane lei noi, din care 90% reprezintătransferuri pentru Fondul IID din cadrul societății Acvarim SA. Subvențiile pentru protecția socialăse vor ridica în acest an la 4,8 milioane lei noi, alocațiile de la bugetele locale în completarea veniturilor proprii la suma de 3,78 milioane lei noi, investițiile la 4 milioane lei noi, plățile de dobânzi și comisioane aferente achizițiilor în leasing la 2,2 milioane lei noi. Un alt capitol important al bugetului îl reprezintăcheltuielile din taxa pe valoarea adăugată. Aici se prevede o sumătotalăde 61 milioane de lei noi, cu peste 6 milioane lei noi mai mică decât nivelul realizat în cursul anului 2006. Peste 95% din suma prevăzutăla acest capitol pentru anul 2007 va fi alocatăcheltuielilor de personal din învățământ și sănătate (pentru creșe). Transferurile din taxa pe valoarea adăugatăvor fi de 3,7 milioane de lei noi, din care, cea mai mare parte, va lua drumul sub forma sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugatăpentru persoane cu handicap grav. De asemenea, Primăria Râmnicului a prevăzut pentru acest an cheltuieli din donații și sponsorizări în sumătotalăde 4 miliarde lei vechi, aproape dublu Față de nivelul realizat anul trecut. Totodată, se mizeazăcă în acest an, Direcția de Muncă și Protecție Socialăva aloca autorității administrației publice locale o sumăde circa 6 miliarde lei vechi.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.