Acasă Arhiva Frudă electorală la Tetoiu

Frudă electorală la Tetoiu

Ion Cîlea acuză:

Campania electoralăde la Tetoiu s-a încheiat, alegerile au avut loc, s-a desemnat și câștigă torul primăriei în persoana liberalului Gheorghe Popa, dar ecourile nu s-au stins încă . După ce a pierdut alegerile, președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea a ieșit în fața presei și a recunoscut, fairplay, înfrângerea, felicitându-l pe învingător. Deși pe acest plan lucrurile s-au tranșat, mai rămân de rezolvat plângerile penale pe care stafurile PNL și PSD și le-au făcut reciproc în timpul campaniei electorale. Polițiștii din Tetoiu au mult de muncă pentru a elucida „misterele” din spatele plângerilor depuse. Apreciind că PSD a făcut o campanie curată, axându-se pe problemele de ordin general ale comunității, și nu amăgind oamenii dându-le că ldări goale, pelerine de ploaie și basmale, cu însemnele PNL, Ion Cîlea a susținut că pesediștii au fost obstrucționați de liberali pe toată perioada campaniei: „La mitingul electoral organizat de PSD în satul Îepești, liberalii i-au întâmpinat pe cetățenii care veneau la locul manifestării cu găleți, pelerine de ploaie și basmale, încercând să-i oprească pe oameni săparticipe la miting. Și atunci când a venit Mircea Geoanăla Tetoiu, am fost obligați săschimbăm în ultimul moment locul de desfășurare, pentru că șefii de la PNL nu au vrut săfinalizeze propria manifestare, care trebuia sădureze 3 ore” –  a declarat Ion Cîlea.

Acuze de fraudare a alegerilor

În altăordine de idei, șeful PSD i-a mai acuzat pe liberali că s-au folosit de directorii unor servicii publice deconcentrate, care au participat la campania electoralăfățiș, folosind mașinile instituțiilor. Ion Cîlea a prezentat public două declarații ale unor oameni din Tetoiu, care susțineau că au primit bani de la liderii PNL. Gheorghe Popa a declarat că Svetlana Preoteasa, (vicepreședintele Organizației de Femei Liberale) i-a dat 50.000 lei vechi și o bere pentru a vota cu candidatul PNL. Cîlea i-a mai învinuit pe liberali de practici ilegale în timpul campaniei, cum ar fi distribuirea gratuităde la un magazin din Budele a unor produse alimentare, imediat După ce oamenii votau sau împărțirea de pungi galbene cu sigla PNL în ziua de sâmbătă, 24 martie a.c., După încheierea perioadei de campanie. Președintele PSD a aruncat o acuzație mult mai gravă, susținând că s-au întreprins acțiuni de fraudare a alegerilor: „Au mai existat mai multe solicitări din partea unor cetățeni, chipurile, netransportabili la secții pentru a se vota la domiciliu. De fapt, s-a constatat că unii dintre ei nu au făcut astfel de cereri deoarece s-au deplasat personal la secțiile de votare, și chiar au dat declarații pe propria răspundere că nu au solicitat urna mobilă. Acum, cazul se aflăîn atenția Parchetului de pe lângă Judecă toria Bălcești” – a mai adăugat Ion Cîlea.

„Nu am cunoștințăde fițuica apărutăla Tetoiu”

Despre apariția și distribuirea fițuicii „Azi în Tetoiu”, Cîlea susține că nu are nici un amestec, ba mai mult a sesizat poliția pentru aflarea celor care stau în spatele editării ziarului: „Distribuirea acestui ziar în Tetoiu, mi s-a părut o dezinformare grosolanăa opiniei publice. Nici eu, nici Dumitru Persu nu avem niciun amestec și niciun fel de implicații în tipărirea acestei murdării. Pentru a elucida situația și a afla cine sunt autorii fițuicii denigratoare, am solicitat Inspectoratului Județean de Poliție declanșarea unei anchete. această creație a unei minți bolnave a încercat săaducă prejudicii imaginii unor fruntași PNL cât și nouă, pesediștilor, care am condus campania electorală. De altfel, nouănu ne sunt specifice asemenea metode ordinare. În acest context, vreau săvăspun că puteam săcontest termenul de autosuspendare din calitatea de funcționar public a lui Gheorghe Popa, dar eu nu sunt în stare săfac rău nimănui. Cu atât mai deplasate și necuviincioase mi se par afirmațiile lui Bogdan Pistol, cu privire la editarea acestei publicații, mergând până la impertinența de a-mi solicita demisia” – a încheiat Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea. În replică , liderul TNL Vâlcea, Bogdan Pistol ne-a declarat telefonic că președintele PSD se agațăcu disperare de orice: „Pentru a-și justifica ilegalitățile presupus a fi comise de PSD și pierderea unei comune, unde până acum PSD-ul era lider, Ion Cîlea încearcă cu disperare săscape de colegilor de partid. Despre afirmațiile dumnealui vizavi de persoana mea, vrea sătrec cu vederea faptul că încă o datădomnul Cîlea măjignește, folosind un limbaj care nu este pentru un intelectual, pentru un lider de partid. Cât privește acuzațiile cu urnele mobile, pot săspun doar că dintr-o dată, oamenii din Tetoiu, au avut posibilitatea, ca un făcut, săse deplaseze la secțiile de votare. Nu știu, însă , dacă erau mașinile liberale sau ale PSD-ului, mașini particulare sau autobuze”. 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.