Acasă Arhiva Frâncu și-a trimis bunul simț în vacanță

Frâncu și-a trimis bunul simț în vacanță

Conform zică torii „Omul se cunoaște După vorbă, și nuca cea seacă din ușurința sa”

Politicianul a început săse arate deranjat de toate articolele din ziare, care prezintăinformații referitoare la activitatea guvernului Tăriceanu, pe care a ajuns să-l proslăvească până și-n somn. Dacă nu-i convine ce citește în jurnale, se pornește ca un taifun nimicitor asupra ziariștilor, pe care-i numește „infantili, proști, sau slab documentați”. Ce rost are săne mai supărăm, că ci, ne convingem, pe zi ce trece, că politicianul trece printr-o crizăde bun-simț, care-i adoarme simțurile realului, și-l face săse comporte cu o ipocrităși maimuțărească supunere Față de liberalismul de proastăfactură, practicat la centru

În ultima sa conferințăde presă, liderul PNL Vâlcea, a fost, din nou, actorul principal al unui spectacol mediatic de prost gust, care a siderat opinia publică . Preț de câteva zeci de minute, deputatul a împroșcat cu noroi imaginea primarului Râmnicului, Mircea Gutău, pe care și-a propus să-l discrediteze, cu orice preț, în ochii electoratului. Toate aceste încercă ri ale sale nu se bazează, pe argumente solide, viabile, ci ele sunt consecința unui război născut din ura profundăpe care politicianul o nutrește pentru primarul municipiului. „Mircea Gutău a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai județului. Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta, având în vedere că a fost un amărât de comerciant de covrigi. Poate ne spune și nouărețeta succesului” –  a precizat el. Acestea nu au fost singurele răutăți. Deputatul liberal a mai spus că primarul Râmnicului refuzăsădea informații legate de împroprietăririle făcute de la începutul mandatului său, pe motiv că are ceva de ascuns. „Nu vrea săspunănimic. S-ar vedea multe lucruri dacă ar da curs solicitării făcute de consilierii liberali, acum ceva vreme în urmă(grupul de aleși locali PNL a trimis o adresăprimarului Mircea Gutău, în care solicităinformații legate de punerile în posesie făcute de municipalitate, între 2004 și 2007 – n.r.) – a mai spus Emilian Frâncu.

Negarea realității

Pe de altăparte, parlamentarul a infirmat zvonurile conform că rora partidul din care face parte ar fi recurs la înțelegeri politice cu PSD. „Nu am negociat cu social-democrații și nu vom negocia niciodată. Sunt doar răutăți din partea presei locale și centrale, care creeazătot felul de scenarii” – a ținut deputatul săsublinieze. În plus, Emilian Frâncu este ferm convins că actualul guvern nu va că dea, că ci, zice el, este unul performant și care a făcut dovada că stăcu cinste la cârma României. Săfim rezonabili! Chiar atât de răsturnatăsăse vadărealitatea în ochii deputatului sau politicianul își afișeazărefuzul de accepta că iubitul său Executiv a eșuat lamentabil în încercarea de a conduce România?

„Un ziar local spunea că acest guvern va că dea. Nu este deloc adevărat Și de ar fi săse întâmple așa, aș fi chiar bucuros. Duc o existențăde calvar, care măobosește cumplit. Dacă lupt atât, este pentru că îmi pasăde soarta acestui partid pe care-l conduc la Vâlcea” – a declarat el, referindu-se la un articol apărut în VOCEA VÂLCII de curând și intitulat „Frâncule, îți cade guvernul!”. Păi, în acest caz, soluția este mai mult decât simplă. Dacă viața politică văobosește într-atât, domnule deputat, de ce nu coborâți de pe tronul de șef pe care v-ați urcat, în mintea dumneavoastrăpentru eternitate, lăsând, în loc, un alt continuator al principiilor politice pe care le-ați impus? Știți la fel de bine ca și noi că doar cei cu o inteligențăși personalitate accentuatăsunt capabili sărenunțe, atunci când simt că nu mai pot face Față .

Simptomatologia răutății liberale

Am scris de zeci de ori, despre insultele pe care Emilian Frâncu le-a adus bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, redactorului nostru șef și jurnaliștilor de aici. Nu am rămas niciodatădatori cu răspunsuri liberalului și l-am prezentat opiniei publice exact așa cum ni s-a înfățișat. L-am pictat, întotdeauna, în culorile cele mai apropiate de realitate, pe care, nu ne-am permis săle retușăm, că ci, altfel, ar fi însemnat săînclinăm, cu fiecare articol scris, balanța în favoarea spiritului partinic și mai puțin în cea a profesionalismului. Nu ne vom putea niciodatăpermite acest lucru, din profund respect pentru cititorii noștri. Am crezut, multăvreme, că Frâncu are o foarte mare problemădoar cu redactorii de la VOCEA VÂLCII, pe care i-a discreditat, fără procese de conștiință, acuzându-i de lucruri pe care nu numai că nu le-au făcut, dar, pe care, nici măcar nu le-au gândit în decursul existenței lor jurnalistice.

Nu demult, am remarcat, fără stupoare ce-i drept, că liderul PNL Vâlcea,  s-a revoltat împotriva mass-media vâlceană , în ansamblul ei. Și-a făcut un obicei în a jigni, la conferințele sale de presă, jurnaliștii locali care nu-i aduc osanale în publicațiile pentru care lucrează. Îi blameazăpublic, pentru că au opinii personale (de parcă n-ar avea voie) și le critică profesia, prezentându-i ca pe niște personaje abjecte, pentru care ar trebui, dacă s-ar putea, săfie reinventat trasul pe roată.

Un lucru însă , devine din ce în ce mai evident. Politicianul a început săse arate deranjat de toate articolele din ziare, care prezintăinformații referitoare la activitatea guvernului Tăriceanu, pe care a ajuns să-l proslăvească până și-n somn. Dacă nu-i convine ce citește în jurnale, se pornește ca un taifun nimicitor asupra ziariștilor, pe care-i numește „infantili, proști, sau slab documentați”. Ce rost are săne mai supărăm, că ci, ne convingem, pe zi ce trece, că politicianul trece printr-o crizăde bun-simț, care-i adoarme simțurile realului, și-l face săse comporte cu o ipocrităși maimuțărească supunere Față de libreralismul de proastăfactură, practicat la centru.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.