Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

‘Divort’ intre PNL si PD la Rm Valcea?

Consilierii democrați și cei liberali nu se mai înțeleg de nicio culoare în Consiliul Local ” vicele Monceanu a mai spus că liberalii au fost total nemulțumiți de atitudinea colegilor lor de alianță din Consiliul Local și de aceea, au hotărât să trimită un memoriu la sediul central al Partidului Național Liberal, în care, PNL-ul, este informat cu privire la neînțelegerile dintre pediștii și peneliștii din Consiliul Local. Liberalii se plâng că la Rm. Vâlcea, Alianța D.A nu funcționează deloc, iar democrații sunt cei care, în Consiliu, îi sabotează la fiecare pas

În cadrul unei conferințe de presă, susținută zilele trecute, viceprimarul Râmnicului,  Constantin Moceanu, a precizat: „Alianța D.A. scârțâie și scârțâie rău!”. Declarația are la bază, motivează el, tot mai desele și gravele disensiuni dintre liberali și democrați. Vicele Monceanu a mai spus că liberalii au fost total nemulțumiți de atitudinea colegilor lor de alianță din Consiliul Local și de aceea, au hotărât să trimită un memoriu la sediul central al Partidului Național Liberal, în care, PNL-ul este informat cu privire la neînțelegerile dintre pediștii și peneliștii din Consiliul Local. Liberalii se plâng că la Rm. Vâlcea, Alianța D.A nu funcționează deloc, iar democrații sunt cei care, în Consiliu, îi sabotează la fiecare pas. „Nu aș vrea să intru în polemică cu consilierii PD, dar sunt foarte dezamăgit. Nu am înțeles de ce au fost împotriva modifică rii destinației că minului de bătrâni. Probabil că cineva are interes ca acea clădire să fie cumpărată la 30 de miliarde lei vechi sau la 10 miliarde. Cine știe…? Cel mai vehement dintre consilierii pediști a fost Romeo Rădulescu. De 1 an și jumătate, de când vin la mine tineri care nu au locuințe, mi-am dat seama că sunt peste 3.000 de solicitări în acest sens. De acum încolo, când vor mai veni tineri care au nevoie de locuințe, îi voi trimite la consilieri” a declarat Constantin Monceanu. însă , refuzul consilierilor PD de a vota modificarea destinației că minului de bătrâni nu a fost singura nemulțumire a liberalilor. Aceștia, în memoriul înaintat PNL-ului București, au precizat că aproape cu majoritate de voturi, consilierii Partidului Democrat nu l-au votat pe Sorin Zamfirescu pentru a face parte din Comisia Consultativă de amenajare a teritoriului, constituită în cadrul ședinței CL. Așadar, în situația de Față ,  Constantin Monceanu este de părere că este posibil ca viceprimar, să fie desemnat, oricare dintre consilierii liberali sau pesediști. „Orice e posibil acum. Mi-ar plăcea să-l am coleg și pe Valer Tudor. De ce nu? El are foarte multă experiență în administrația locală”– a mai spus Monceanu. 

          „Monceanu încearcă să-și facă imagine”

         Reacția consilierilor democrați nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, democrații susțin că dezaprobă modul în care viceprimarul Constantin Monceanu „încearcă să-și facă imagine”. De altfel, aceștia precizează că de doi ani de zile, primarul  Râmnicului, Mircea Gutău, încearcă să găsească soluții  pentru construirea de locuințe sociale. „Primarul Mircia Gutău a obținut promisiunea fermă de la București că în următorii ani, la  Rm. Vâlcea se vor construi aproximativ 300 de locuințe. Lucrările la aceste locuințe vor demara în toamna acestui an. Edilul șef a găsit soluții de realizare a aproximativ 70 de locuințe sociale la Colonia Nuci (care se află în construcție în prezent) și a făcut demersuri pentru intrarea în patrimoniul municipalității a construcțiilor fostei Unități Militare de la Vlădești, care vor deveni, la rândul lor, locuințe sociale”– se arată în comunicatul democraților. De altfel, ei consideră că disputele dure dintre consilierii locali PD și cei PNL denotă opiniile divergente, pe care aceștia le au vizavi de administrația publică locală, în mai toate cazurile. Liberalii nu exclud, la Vâlcea, dacă lucrurile Continuă tot așa, un eventual „divorț” de partenerii de alianță, democrații. „Trebuie să  judecă m drept, spre binele râmnicenilor, nu politic și nu gândindu-ne că dă bine la imagine și atragem capital electoral. Nu trebuie să venim cu proiecte populiste,  fără susținere Financiară „– se spune în același comunicat.