Acasă Arhiva Contrabanda cu arme

Contrabanda cu arme

   ” trei frați din comuna Grădiștea făceau comerț ilegal cu arme

 

     În ultima perioadă , polițiștii de la Biroul A.E.S.T. din cadrul IJP Vâlcea au avut de furcă cu vâlcenii care au trecut peste granițăîn România arme pe care nu le-au declarat și pentru care nu posedau permise. Dacă în ediția trecutăvăinformam că polițiștii au descoperit două pistoale în casa unui cetățean german din Drăgășani, de această datăeste vorba despre trei frați, asupra că rora s-a găsit armament, fărăforme legale, și pe care intenționau să-l vândă. 

Încă de la începutul lunii august, polițiștii erau pe urmele a trei frați din Grădiștea, care, periodic, făceau deplasări în Italia. Primele informații deținute erau că în casele celor trei din Grădiștea se aflau arme letale și muniții aduse din Italia. De asemenea, polițiștii au mai aflat și că cei trei frați urmăreau comercializarea armelor. 

În data de 24 august a.c., procurorii de la D.I.I.C.O.T. (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de CrimăOrganizatăși Terorism) – Biroul Teritorial  Vâlcea au descins în forțăîn casele celor trei bănuiți, iar surprizele nu au întârziat săapară. Într-adevăr, în casa lui  Constantin D., în vârstăde 27 de ani, a fost descoperit un pistol marca PIETRO BERETTA de calibru 7,65 mm, prevăzut cu încă rcă tor și 13 cartușe cu glonț calibru 7,65 mm, aflat într-un toc din piele.

Contrabandistul de arme a refuzat săcolaboreze cu polițiștii și săspunăde unde are pistolul, însă investigatorii știau că acesta a fost plecat de mai multe ori în Italia, unde a rămas perioade relativ scurte de timp și de unde se pare că provine și pistolul.

Împotriva celor trei frați a fost declanșatăurmărirea penalăde că tre procurorii de la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandăși nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă săajungăîn spatele gratiilor.

                                                                                                                       ” Cristina PÎRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.