Acasă Arhiva Cinci incendii au „ars” peste 700 milioane lei vechi

Cinci incendii au „ars” peste 700 milioane lei vechi

In comuna Budești, două gospodării au fost incendiate de o mâna criminală” în comuna Drăgoești, un vițel a fost salvat de la înec

Vineri, 27 aprilie 2007 pompierii vâlceni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu pe strada Lucian Blaga din Râmnicu Vâlcea. Focul a izbucnit la un autoturism marca Dacia 1300. până când pompierii săajungăla fața locului, autoturismul a ars în proporție  de 70%. Din cercetările efectuate de pompieri la fața locului s-a ajuns la concluzia că incendiul ar fi izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică în timp ce proprietarul efectua reparații. În urma primelor evaluări, valoarea bunurilor distruse însumeazăcirca 2.000 de lei.

Scurt-circuit la o instalație electrică improvizată

O zi mai târziu, angajații Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, din cadrul ISU „General Magheru” au fost chemați pentru a stinge un incendiu izbucnit în cartierul Copăcelu. până la stingerea incendiului, a ars vegetația uscatăpe o supraFață de circa două hectare, flăcă rile amenințând săse extindăla o supraFață de teren împădurităcu copaci de stejar. După două ore și jumătate de luptăcu flăcă rile pompierii militari au reușit săstingăincendiul. În urma verifică rilor s-a stabilit că incendiul a fost produs în urma scă pării de sub control a focului făcut de o persoanăpentru igienizarea terenului. Valoarea pagubelor este nesemnificativă. Câteva ore mai târziu, pompierii au fost solicitați în localitatea Brezoi pentru stingerea unui foc izbucnit la un adăpost de animale. până când pompierii au reușit săstingăincendiul a ars acoperișul imobilului, construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o supraFață de circa 40 mp. În urma evaluărilor preliminarii, efectuate la fața locului, valoarea pagubelor se ridică la circa 3.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la 6.000 de lei constând în anexe gospodărești și locuința aflate în imediata apropiere. Verifică rile efectuate de pompieri la fața locului au arătat că incendiul ar fi izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la o instalație electrică improvizată.

Două gospodării incendiate de o mână criminală

Luni, 30 aprilie a.c., angajații Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, din cadrul ISU „General Magheru”, au fost solicitați pentru stingerea unui foc în comuna Budești, satul Ruda. Incendiul a izbucnit la o aplecă toare din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment. până la stingerea incendiului a ars aplecă toarea, un adăpost de animale construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment în supraFață de 64 mp. și circa 4 metri cubi de cherestea depozitatăîn interiorul adăpostului. Din cauza vântului foarte puternic focul s-a extins la gospodăria vecinăunde a cuprins o polatăconstruitădin lemn și un alt adăpost de animale. După mai multe două ore de eforturi, depuse de pompierii militari, incendiul a fost stins. În urma primelor evaluări s-a stabilit că valoarea estimativăa pagubelor se ridică la aproximativ 65.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la 350.000 de lei. Din verifică rile efectuate la fața locului pompierii au ajuns la concluzia că incendiul ar fi fost provocat, în mod intenționat, de o persoanănecunoscută.

Pompierii vâlceni au salvat un vițel de la înec

Zilnic, pompierii vâlceni își fac datoria cu prisosință. Aceștia nu sunt chemați doar la stingerea incendiilor, ci și la inundații, descarcerări sau salvarea unor animale aflate în pericol de moarte. La un astfel de caz au fost chemați pompierii luni, 30 aprilie, în comuna Drăgoești pentru salvarea de la înec a unui vițel. Animalul aparține lui Dumitru C. care plecase cu animalele la păscut pe o insulăaflatăîn mijlocul râului Olt. Pentru a ajunge pe insulăciobanul trebuia sătreacă cu animalele prin apă. Numai că la întoarcere nivelul apei a crescut motiv pentru care un vițel nu a mai putut trece vadul înapoi, riscând astfel săse înece în apele Oltului. Speriat, omul a anunțat pompierii care au ajuns foarte repede la fața locului. Pentru salvarea animalului aceștia au folosit o barca pneumatică , animalul fiind transportat în siguranțăpe malul râului.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.