Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cativa tineri liberali valceni, nostalgici dupa epoca Ceusescu

” Paradoxal” vreo două fetișcane, din TNL, al că ror nume am uitat să-l reținem, au început să fie nostalgice După epoca secerei și ciocanului. Cu ochii aproape umezi au spus că , pe atunci, tinerilor li se oferea un loc de muncă și o locuință. Alo!!! Liberalele, în ce partid spuneați că v-ați înscris? După mentalitate, credem că trebuia să virați mai la stânga în opțiunea politică !

 

      Nu cu mult timp în urmă, la Pensiunea Valentina din Rm. Vâlcea a avut loc un seminar organizat de tinerii liberali vâlceni, intitulat „Ce înseamnă comunismul pentru mine?”. Invitați la eveniment au fost doi lideri liberali, precum și câțiva dizidenți politici. Seminarul s-a dorit unul interactiv, în care tinerii liberali să pună o serie de întrebări celor care au trăit acele vremuri, despre ceea ce a însemnat comunismul. Fără îndoială, nu puțini au fost cei care au avut de povestit întâmplări semnificative din acea perioadă . Alții au încercat să povestească ceva, dar nu le-a ieșit, pentru că încă de la începutul speach-ului au uitat ce vroiau să spună. Din categoria la care facem referire, face parte penelistul Valentin Haralambiade, care nu prea a înțeles ce că uta pe acolo. De altfel, nici vreo două fetișcane, al că ror nume am uitat să-l reținem din TNL (Tineretul Național Liberal) Vâlcea, care au început să fie nostalgice După epoca secerei și a ciocanului. Cu ochii aproape umezi, au spus că , pe atunci, tinerilor li se oferea un loc de muncă și o locuință. Alo!!! Liberalele, în ce partid spuneați că v-ați înscris? După mentalitate, credem că trebuia să virați mai la stânga în opțiunea politică ! Să nu știe oare don Îșoarele, care cu mândrie se prezintă pe la sindrofii ca fiind liberale că doctrina acestui partid promovează capitalismul și nu ceaușismul?!? Și apoi, se mai naște o întrebare. Poate România avea o clasă politică sănătoasă din moment ce regăsim tot mai mulți tineri rătăciți prin formațiuni politice ale că ror doctrine și ideologii nu numai că nu le cunosc, însă nici nu se obosesc să le citească ?

Liberalism de poză

      Exemplul cu tânăra care tânjea parcă După comunism, nu a fost singurul. Lui i s-a alăturat un altul, care s-a înscris perfect gândirii alambicato-liberale. Fără să stea prea mult pe gânduri, o altă domnișoară a spus că i se pare nefiresc că oamenii de litere de azi trebuie să se adapteze unei limbi române, care nu mai este deloc în forma ei cea mai pură Sincer, nu am înțeles prea mult ce a vrut să spună, dar am crezut-o. Nu a priceput mai nimic din ce s-a discutat. Nu ne îndoim că tânăra liberală știe foarte bine că limba română este într-un proces continuu de dezvoltare. Iar dacă se referea cumva la împrumutul de cuvinte din alte limbi, adică la neologisme, ele nu fac decât să îmbogățească limba. Și asta nu-i de rău. Deh, suntem siguri că știa toate lucrurile astea, doar că atunci le uitase cu desăvârșire. Așadar, o parte semnificativă a tinerilor liberali vâlceni demonstrează că nu prea reușesc să simtă pulsul vieții politice. Domnișoara la care făceam referire în primul exemplu, susține că este psiholog de profesie Atunci, cu siguranță a auzit, dacă nu a citit lucrurile astea, că sistemul comunist a fost unul plin de orori, ce și-au pus adânc amprenta pe psihologia unei națiuni întregi. Și acum, poate, mai există sechele, care cu greu mai pot fi șterse din memoria colectivă.

Olivia Pirvu