Acasă Arhiva CAMPANIA VOCEA VALCII

CAMPANIA VOCEA VALCII

„ȘI EU CRED ÎN NEVINOVĂțIA PRIMARULUI MIRCIA GUTĂU”

„NOI ȘTIM ADEVĂRUL”

Știm multe despre omul Mircia Gutău, devenit ulterior primar; îl cunoaștem ca un bun gospodar care a reușit să-și întemeieze o familie fericită, care și-a asigurat prosperitatea înainte de a accede la o funcție politică . Și dacă tot este un bun gospodar, ne-a arătat-o și nouă, vâlcenilor, prin schimbarea feței orașului de la poalele Capelei. Am avut și înainte primari, dar trecerea lor prin scaunul primăriei a trecut neobservată. Mircia Gutău a dezvoltat însă și economia orașului prin aprobarea construirii de hipermarket – uri care au creat noi locuri de muncă și au adus prin impozitare venituri substanțiale la bugetul municipiului. Se vede treaba că dacă ești om onest și îți vezi de treabă încercând să schimbi ceva în bine ești tras în jos de cloaca politică mafiotă care poate influența până și JUSTIțIA, instituție care nu ar trebui să fie subordonată nici unei alte instituții și nici unei persoane. Din păcate așa s-a întâmplat și acest lucru este în detrimentul orașului. Rușinea aplanează asupra justiției care s-a lăsat târâtă în această patetică înscenare de mită. Cine se gândește că Mircia Gutău, un familist care înainte de a deveni primar își petrecea vacanțele de vară în Europa și avea tot confortul unui om înstărit, s-a pretat la mită, să îi fie rușine. Noi știm că e un om integru și cerem să i se facă dreptate, să nu mai fie supus abuzurilor de tot felul doar pentru că nu s-a afiliat intereselor mafiei locale reprezentată de politicieni care ascund interese economice personale sub propaganda politică . Să ne fie rușine că nu recunoaștem valorile, că suntem axiofagi, oameni care își mănâncă propriile valori. Din păcate suntem puțini care vrem să facem ceva, iar cei mulți servesc interesele proprii și înăbușe pe cei ce fac ceva bun și vizibil, cum buruienile năpădesc culturile utile.

Noi, oamenii cinstiți, suntem alături de Mircia Gutău și îl recunoaștem ca făcând parte dintre noi, chiar dacă alții încearcă să îl stigmatizeze ca o persoana care a luat mită. Știm că nu e așa și are parte de tot suportul nostru.

                                                                                                           ○ Familiile Dina și Negrici

 

Domnule primar Mircia Gutău,

 

Începând cu data de 11 iulie 2006, am rămas cu o rană profundă în suflet și se adâncește de fiecare dată când văd câtă nedreptate există în România și nu se va cicatriza decât în momentul sosirii dumneavoastră printre noi, să vindecați rana adâncă a orașului nostru și a multor locuitori ai acestui municipiu. Chiar dacă sunteți acolo unde sunteți, oamenii cred în nevinovăția dumneavoastră și apreciază ceea ce ați făcut și pe „omul” Mircia Gutău. Plâng străzile orașului După pașii dumneavoastră nemăsurați. La terenul de joacă din Nord la care se lucra au dispărut și utilajele odată cu dumneavoastră și terenul a rămas neterminat spunându-se că nu sunt bani la buget, oare dumneavoastră de unde aveați? Se citește pa fața multora tristețea care le-a rămas în suflet că ne-a fost luat cel „MAI BUN” primar al municipiului, care a fost ales de noi oamenii de rând, nu de oamenii cu bani. Poate că dacă mâine ar fi alegeri mulți dintre noi care credem în dumneavoastră nu am mai merge la vot: din respect, din încrederea pe care v-o acordăm și din convingerea că altul mai bun nu va mai fi. Eu știu domnule primar că ați ajutat mulți oameni de rând fără să acceptați nici măcar o cafea, răspunsul dumneavoastră era unul singur: „Nu-mi trebuie nimic. Dumneavoastră să fiți sănătoși”. De aceea, în mintea mea și poate a multora pe care i-ați ajutat există o întrebare: cum s-a putut înscena o asemenea trădare? Dar răspunsul este unul singur: știau că nu au șanse multe mandate de acum încolo. Dar nu mulți primari aleși știu să fie ceea ce ați fost dumneavoastră: gospodar, respectuos, popular, de cuvânt, ați făcut pe tăticul și pe copilul cu pensionarii din acest oraș gândindu-vă la ei ca la proprii dumneavoastră părinți, deci nu în ultimul rând ați știut să fiți „OM” în tot sensul cuvântului ceea ce mulți nu știu să fie oameni decât atunci când au interes. Ați creat o mulțime de locuri de muncă pentru tineretul care că uta disperat un serviciu, cu un salariu mai decent decât la firma Rovimet de unde plecau oamenii dezamăgiți că nu-și primeau salariile la timp. Fiți puternic domnule prima, noi suntem cu dumneavoastră și vă așteptăm cu toată dragostea să reveniți printre noi. Noi, oamenii de rând avem nevoie de un „OM” ca dumneavoastră. Vă iubim și veți rămâne tot timpul la un loc de cinste și omenie.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ferească de dușmani că de dumneavoastră avem noi grijă să rămâneți acolo unde noi v-am pus. „VĂ AȘTEPTĂM!” 

                                                                                          ○ Ioana Zina Cîrstea 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.