Acasă Arhiva Bătut cu bestialitate de dealer-ul Peugeot Vâlcea

Bătut cu bestialitate de dealer-ul Peugeot Vâlcea

” Acuzațiile unui om de afaceri vâlcean

” „Am fost lovit cu un  obiect contondent (box sau rozetă) de Vasilescu, După care Tănasie m-a imobilizat, luându-măîn brațe, în timp ce patronul de la Peugeot  îmi că ra la pumni. Am că zut la pământ și, cu ultimele puteri, am strigat la fiul meu săiasăpe cealaltăușă” – susține Florin Georgescu

 

În ultimii ani, în România, sistemul de cumpărare în leasing a cunoscut o dinamică impresionantă, fenomen de care au beneficiat, în principal, oamenii de afaceri, adică , cei care își pot permite plata lunarăa unor rate ce nu sunt tocmai mici. În aceste condiții, pe piața auto românească au apărut, ca ciupercile După ploaie, reprezentanțe ale celor mai importante mărci de mașini din lume. Florin Georgescu este un prosper om de afaceri vâlcean, fiind administratorul SC CONTINA SRL, ce are ca obiect de activitate în domeniul construcțiilor și instalațiilor. Și el a apelat la sistemul de leasing, dorind să-și achiziționeze un autovehicul PEUGEOT PARTNER, iar pentru perfectarea afacerii, a mers la reprezentantul Peugeot din Rm. Vâlcea, firma Motor Activ SRL, administratăde Silviu Vasilescu. În data de 27 decembrie 2006, Florin Georgescu se afla în Franța așa că a trimis un angajat de-al lui săcumpere utilitara. Omul de afaceri ne-a declarat că i s-a cerut săplătească pentru achiziționarea mașinii un avans de 24.000 RON. El susține că dealer-ii de la Peugeot i-ar fi zis că dacă se grăbește cu plata sumei, va primi mașina în cel mai scurt timp posibil. Georgescu avea nevoie rapid de autoutilitarăașa că a fost de acord sădea avansul cerut: „Am făcut plata, ni s-a emis factura, iar apoi ne-au anunțat că mașina va sosi în data de 5 ianuarie 2007. M-am întors special din Franța pe 3 ianuarie pentru a ridica autoturismul. Așa cum am stabilit, m-am prezentat pe 5,  și de atunci, aproape în fiecare zi, „am semnat condica PEUGEOT” în speranța ridică rii utilitarei. Încep minciunile!!! Prin eschivări de tot felul, ba că vama e blocată, ba că taxa de înmatriculare, ba furtuni și zăpezi în Franța, că nu e patronul, care e plecat la Atena cu promisiuni că se monteazăgratis și o alarmă(pentru așteptare) autovehiculul a sosit în  data de 25 ianuarie 2007. După ce s-au folosit în mod nejustificat de banii în avans în cuantum de 24.000 RON, timp de o lună, MOTORACTIV SRL, în calitate de furnizor, ne-a returnat avansul afirmând că : „Am greșit, avansul trebuia dat finanțatorului!!!” – susține Florin Georgescu.

Înțelegerea

Patronul CONTINA SRL declarăcă autoturismul a sosit cu o întârziere de aproape o lună de zile într-o stare jalnică , având plafonul înfundat și cu mari suprafețe de vopsea „răzuite”, probabil din cauza unei legături de prindere pe transport, în opinia sa. Pentru că mașina prezenta mai multe zgârieturi, Georgescu a cerut și părerea finanțatorului leasing-ului, SC MOTORACTIVE IFN SA, reprezentatăde Aurelian Georgescu, pe care l-a întrebat ce are de făcut în acest caz. În data de 26 ianuarie 2007, Aurelian Georgescu a venit la reprezentanța Peugeot și i-a recomandat cumpărătorului sărefuze mașina și săle propunăsă-i aducă alta. În momentul în care Georgescu le-a cerut schimbarea mașinii, i s-a spus că este o chestiune pe care o poate discuta doar cu patronul, care, la acea dată, era plecat din țară . „Pentru înlocuirea mașinii, angajații Peugeot mi-au spus că nu mai au o mașinăidentică cu cea pe care o comandasem inițial, dar că îmi pot oferi alta cu mai multe opțiuni, pentru care trebuie sămai plătesc încă 3.500 euro. Le-am spus că fiind sâmbătă, banca era închisă, dar voi aduce la ora 11.00 suma de 3.500 euro, pentru care solicitam factura și chitanța în RON” – afirmăel. 

Bătaia

Respectând înțelegerea făcutăcu cei de la Peugeot, Florin Georgescu s-a prezentat la sediu cu cei 3.500 euro. Între timp, sosise și patronul Motor Activ SRL, Silviu Vasilescu, că ruia i s-a părut că Georgescu are cam multe pretenții: „Patronul a început săurle la noi că îi facem atmosferăproastă, că mașina nouăse putea prelua, ca apoi săse repare prin CASCO și să rămânem prieteni!!! Bineînțeles, că am refuzat. Plătitori de bunăcredință, nu am observat că la circul dat de patron pe platforma de beton PEUGEOT erau de Față mai mulți „clienți” solizi cu fețe de bătăuși. Erau bătăuși aduși, chipurile clienți, dar am observat că aveau accent moldovenesc” – a mai zis Georgescu.

Bărbatul spune că După această discuție, a fost invitat de Vasilescu în halăpentru a detalia și rezolva problema, departe de ochii celorlalți clienți: „Ne-a invitat în hala de reparații, pe care a închis-o cu un card magnetic. Acolo, erau angajați și câțiva clienți. Am intrat eu, fiul meu, Constantin Turcu, un angajat al firmei MOTORACTIV, patronul Vasilescu și Tănasie (bătăușul casei). Am fost lovit cu un  obiect contondent (box sau rozetă) de Vasilescu, După care Tănasie m-a imobilizat, luându-măîn brațe, în timp ce patronul de la Peugeot  îmi că ra la pumni. Am că zut la pământ și, cu ultimele puteri, am strigat la fiul meu săiasăpe cealaltăușă. Dându-și seama că erau prea mulți martori, Vasilescu a strigat la asistența îngrozităsăiasăafară, timp în care a fugit și fiul meu. A urmat o alternanțăde lovituri, pumni și  picioare, eram ridicat de jos și ținut într-o poziție aproximativ verticalăpentru a încasa pumni. Vasilescu și Tănasie se îndemnau care săținăși care sădea. În ciuda strigătelor mele, NIMENI nu a intervenit!!! Fiul meu a ieșit afară, a blocat cu autovehiculul nostru drumul național, punând mașina de-a curmezișul șoselei și cerând ajutor. În vacarmul de claxoane, cei doi huligani m-au lăsat în pace. Tănasie m-a tâlhărit de telefon, iar Vasilescu de cei 3.500 euro pe care îi aveam asupra mea, ca diferențăcerutăpentru a „doua mașină”” – povestește, cu amărăciune, Florin Georgescu.  

Poliția intervine

Alertați de fiul lui Georgescu, la locul incidentului, au sosit câțiva polițiști, care au constatat evenimentul și au început verifică rile. Bărbatul susține că polițiștii au fost prea îngăduitori cu cei care l-au agresat: „Acțiunea „organelor” de Poliție  a fost una care m-a uluit mai mult decât tupeul huliganilor. Am început săstrig că am fost bătut  și TÂLHĂRIT, că cei doi nu au ieșit din incintăși, în consecință, săcaute telefonul și banii, dar polițiștii se uitau pe pereți, zâmbeau cu patronul, vorbeau la telefon, fumau liniștiți. Nici o tentativăde a că uta obiectul tâlhăriei, că deh era pedepsităcu închisoare de la 5 la 20 ani pentru făptuitor cu reținerea imediatăa făptuitorilor!!!” – mărturisește Georgescu.

Consecințele

Imediat După scandal, Florin Georgescu s-a dus la Secția de MedicinăLegalăa Spitalului Județean de UrgențăVâlcea, pentru a solicita eliberarea unui certificat medical. Ioan Neamu, medicul care era de serviciu, a constatat că bărbatul prezintăleziuni la nivelul frunții, ochilor, feței, brațelor, spatelui, picioarelor și coapselor destul de grave. De asemenea, Georgescu prezenta un politraumatism prin agresiune, traumatism facial cu hematom, o coastăfisuratăși o echimozăla brațul drept. În certificatul medico-legal, doctorul a recomandat repaus fizic și tratament medicamentos. Mai mult decât atât, Georgescu s-a ales, în urma bătăii, cu un traumatism cranio-cerebral minor și o hipoacuzie (pierderea temporarăa auzului), medicul indicând și un examen de specialitate în acest sens. În data de 1 februarie 2007,  bărbatul a fost internat la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean, prezentând cefalee, amețeli, tulburări de echilibru, hipoacuzie și acuzând dureri ale urechii drepte. Examenul neurologic din data de 31 ianuarie 2007 relevăcă politraumatismul s-a datorat unei agresiuni. După câteva zile, Georgescu a fost externat, iar medicii l-au îndrumat că tre Secția ORL. Concluziile documentului medical cu numărul C/115/2007 din 29 ianuarie 2007, aratăcă leziunile traumatice s-au putut produce doar prin lovirea cu corpuri dure și că ele pot data din 27 ianuarie a.c. De asemenea, lui Georgescu i s-au acordat între 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Circul de „Acasă”

că utându-și dreptatea, Florin Georgescu a apelat la postul AcasăTV, iar cazul a fost prezentat la emisiunea „Poveștiri adevărate”. „Aici am fost informați de reporteri că s-au făcut presiuni enorme din partea PEUGEOT România  pentru ca acest caz sănu aparăpe post, unele venind, se pare, de la „cancelaria” patronului Citroen – Peugeot din România, amenințați cu scă derea vânzărilor prin difuzarea cazului” – povestește el. De asemenea, Georgescu mai spune că în timpul înregistrării emisiunii, la post a sunat și Ion Nicolae, care s-a dat drept „mare șef la PNL Vâlcea și inspector șef al Inspectoratului în Construcții”. „Mi s-a spus că Nicolae ar fi zis sănu se dea pe post emisiunea, pentru că cele declarate de mine, pot aduce atingere imaginii PNL și firmei Peugeot ( ) Am mai aflat că Vasilescu este membru PNL și așa îmi explic intervenția lui Nicolae” – a mai spus el.

În loc de epilog

Iatăcum dintr-un cumpărător de bunăcredință, Florin Georgescu, a ajuns sacul de box al unui mardeiaș, care se pretinde un onorabil om de afaceri. Marea suferințăa lui Georgescu este că a dat mulți bani pentru achiziționarea unei mașini, pe care nici în ziua de azi nu o are, și mai mult, a fost bătut cu bestialitate pentru că a avut curajul sărefuze prelua o mașinădeteriorată. Am încercat să-l contactăm și pe patronul Motor Activ, Silviu Vasilescu, însăacesta nu a binevoit săstea de vorbăcu noi, trimițându-l pe Bogdan Îuglui, avocatul său. „Ne rezervăm dreptul de a replica celor imputate numai După finalizarea cercetărilor ce vor fi efectuate de organele abilitate, conduităce s-ar fi impus a fi respectatăde noi toți. Este necesar, însă, a fi făcute anumite precizări, în sensul că faptele supuse atenției publice au fost prezentate trunchiat și deformat, administratorul societății și familia sa fiind, în realitate, victimele agresiunilor fizice și verbale repetate. Deși a manifestat disponibilitatea rezolvării, pe cale amiabilă, a orică rei probleme de naturătehnică , acest fapt nu s-a putut realiza ca urmare a atitudinii absolut inadecvate adoptate de cealaltăparte. Și nu în ultimul rând, trebuie subliniat că modalitățile la care s-a recurs nu fac altceva decât sătindăa aduce atingere imaginii nepătate și reputației ireproșabile de care se bucură, în comunitate, firma și administratorul acesteia” – a precizat Bogdan Îuglui. La ora actuală, la Parchetul Județean și la poliție sunt înregistrate mai multe plângeri penale, întocmite atât de Florin Georgescu, cât și administratorul Motor Activ, Silviu Vasilescu.

(va urma)

Olivia PÎRVU, Magda ÎOLEA

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.