Acasă Arhiva Bătrâne bătute cu bestialitate de vecinii lor

Bătrâne bătute cu bestialitate de vecinii lor

” „mi-a furat un porc din curte și vreo 30 de pui, m-a bătut de mai multe ori, măjignește de fiecare datăcând măvede. Nu mai suport… Am venit să-mi iau un certificat medico-legal și de data asta îl dau în judecată” – ne-a mărturisit Lucreția Ciușeni

 

Zilnic, zeci de bătrâni din Vâlcea vin la Secția de MedicinăLegalăa Spitalului Județean, pentru a cere certificat medico-legal. Ei povestesc medicilor cum sunt bătuți, amenințați și tâlhăriți în propriile case sau pe stradă. Așa s-a întâmplat și cu Lucreția Ciușeni, o femeie de 62 de ani, din localitatea Gușoieni. Bătrâna ne-a povestit că a fost bătutăcrunt de vecinul ei pentru 1 metru de pământ din grădină. Scandalul dintre Lucreția Ciușeni și Mihai Ștefănel dureazăde mai bine de 10 ani de zile, timp în care femeia a fost bătutăde mai multe ori. De atâtea ori, încât a uitat și numărul. „De când au murit socrii mei, stau numai în scandaluri cu vecinul meu Ștefănel. El susține că socrul meu îi datoreazăun metru de pământ din grădinăși de aceea, în toți acești ani, nici măcar nu a vrut să mălase săfac un gard. Cum măapucam de el, Mihai Ștefănel mi-l rupea și mălua la bătaie” – ne-a povestit Lucreția. De data aceasta, Mihai Ștefănel a întrecut măsura. În data de 13 ianuarie a.c., Lucreția Ciușeni s-a dus la magazinul fiului său. Când a plecat de acolo, pe drum s-a întâlnit cu controversatul său vecin. După un  schimb de replici mai dur, bărbatul a început săo lovesască pe bătrânăcu pumnii și cu picioarele. că zutăla pământ, femeia a fost târâtăzeci de metri. Minute bune în șir, ea a primit lovituri puternice, nimeni neîndrăznind săintervină. În cele din urmă, bătrâna a fost salvatăde fiul ei, care a fost anunțat de săteni. „Dacă nu măscotea fiul meu din mâinile lui, cred că măomora. Mi-a furat un porc din curte și vreo 30 de pui, m-a bătut de mai multe ori, măjignește de fiecare datăcând măvede. Nu mai suport… Am venit să-mi iau un certificat medico-legal și de data asta îl dau în judecată” – ne-a mărturisit femeia.

Lovităcu piatra în cap

O altăbătrână, Ioana Oichea, de 73 de ani, din Drăgășani a fost agresatăîn plină stradăde un vecin de-al său, Petre Boțogan. Femeia spune că nu a mai avut până acum un conflict cu el, însă este cunoscut ca un om violent, atunci când este sub influența băuturilor alcoolice. În seara cu pricina, Ioana era la poartăși stătea de vorbăcu o vecină. În acel moment, a ieșit dintr-un bar Petre Boțogan, care s-a repezit la bătrânăși a început săo lovească . „Am stat trei zile sub supraveghere medicalăla Spitalul orășenesc din Drăgășani. Am primit lovituri puternice la spate și, din câte îmi aduc aminte, mi-a dat și cu piatra în cap. Noroc că a venit nora mea și m-a luat de acolo ” – ne-a povestit bătrâna. Femeia este hotărâtăsăurmeze calea legalăși să-l facă pe Petre Boțogan săplătească pentru loviturile pe care i le-a dat.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.