Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Vrem săducem arbitrajele din campionatul românesc la nota 9!”

Președintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, e optimist:

Vâlceanul Gheorghe Constantin a trecut cu bine peste prima perioadă petrecutăîn fruntea Comisiei Centrale de Arbitri, în ciuda campionatului tensionat 2005/2006, dar și a turului actualului sezon. Mulți nu prea îi dădeau șanse președintelui CCA și îl vedeau aruncat din scaun După câteva luni, însă Constantin a reușit săse ocupe cum trebuie de problemele arbitrajului. „2006 a fost un an de muncă , nici nu îmi dau seama când a trecut. A doua parte a fost cu mult mai dificilă, trebuie sa recunosc. Sincer săfiu, nu îmi dau seama dacă a fost mai bun sau nu ca cei care au trecut și nici nu am timp să-mi fac astfel de calcule”, a declarat președintele CCA.

 

Turul de campionat, destul de bun

 

În ce privește afirmațiile celor care nu-i dădeau prea multe zile în fruntea arbitrajului românesc, președintele vâlcean al CCA a declarat: „Nu știu dacă este neapărat vorba de invidie sau numai răutate din partea unor oameni. Mai bine era săaștepte săîmi încep munca și apoi săspunădacă pot face Față sau nu. În orice caz, nu bag în seamăastfel de răutăți”. În ce privește turului actualei ediții de campionat, fostul arbitru internațional spune că la Comisia Centralăde Arbitri nu toate au mers bine: „Au fost și momente dificile, mai ales atunci când arbitrajele nu au mers și atunci au apărut și tensiunile. Oricum, nu cred că este o persoanăcare săiasăla pensie din funcția de președinte al CCA și sunt convins că nu voi rămâne acolo pe vecie. Atâta timp când voi fi dorit, o săîncerc săîmi fac treaba așa cum trebuie”.

 

Nu este în conflict cu Crăciunescu

 

Chestionat în legăturăcu posibilitatea ca unele arbitraje săfi fost tendențioase, Gheorghe Constantin a afirmat: „Nu spun că nu s-au făcut și greșeli, dar puteți fi convinși că ele nu au fost voite. Oricum, toată lumea, în special conducă torii de cluburi, critică prestația arbitrilor și mai puțin a propriilor echipe. Părerea mea este că fotbalul românesc de prima divizie este undeva de nota 6.5, iar arbitrajele se vor a fi de 8.5, ceea ce este foarte greu de realizat”. În ce privește presupusul conflict cu fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, Constantin a spus: „Eu nu măcert cu Nelu! Am încercat mereu săevit săamintesc ceva despre perioada trecută. Atât timp cât nu am fost atacat, nu am spus nimic, apoi m-am apărat, doar atât. Eu am spus că nu m-a interesat ce a făcut el la CCA. A avut și bune, și rele, așa cum se întâmplăși în cazul meu.”

 

Mulțumit de evoluția CSM-ului

 

Apropiat al CS Municipal, Gheorghe Constantin laudăprestația avutăde formația din Zăvoi în turul actualei ediții de campionat din Liga a doua. „Ar fi greu ca CSM săreziste în primul eșalon. Uitați-vă, de exemplu, la Ceahlăul Piatra Neamț… Ștefan are spatele asigurat, din punct de vedere financiar, și tot nu a reușit săîși facă echipa. FC Argeș se aflăîntr-o situație asemănătoare și îi va fi greu săse salveze de la retrogradare, iar exemplele pot continua. Măbucurăfaptul că CS Municipal a reușit rezultate bune pe final de tur și că se aflădeparte de zona retrogradabilă, dar cred că este prea devreme săse gândească la promovare. Partea cea mai bunăeste că tehnicianul Panăa reușit săse impună, săse facă înțeles în fața fotbaliștilor. El nu este un antrenor din vechea gardă, un antrenor citit, dar se știe faptul că distanța de la teorie la practică este mare.”

Narcis Stefan