Acasă Arhiva Aviara interzice vanatoarea

Aviara interzice vanatoarea

          ” la doar o zi După ce premierul Tăriceanu a preluat șefia Comandamentului central de combatere a gripei aviare, numărul focarelor  a crescut cu 20, ajungând la 88 ” cadrul legal pentru eradicarea gripei aviare va fi modificat astfel încât, la primul caz de suspiciune aviară confirmat de testul de validare rapidă, vor fi ucise toate păsările din zona respectivă, fără a mai aștepta confirmarea rezultatului testului

 

        Situația aviară din țară devine alarmantă. Sâmbătă, 27 mai, s-a confirmat existența virusului gripei în 88 de focare, cele mai multe în județele Prahova și Brașov. Au mai fost identificate noi focare, trei în localități din Prahova și două în Argeș. Au fost confirmate focare în judetul Brasov – Hurez, Beclean, Făgăraș, Feldioara de Ucea, Soars, Dumbrăvița, Viștea de Jos, Codlea, Bod, Lovnic, Holbav, Veneția de Jos, Racos, Stupini, Maieruș, Cristian, Recea, Vulcan, Sânpetru, Rotbav, SC Drakom, SC Patiprod, Moeciu, Săcele, Barcut, Vlădeni, SC Aviprod 2002 și în județul Prahova – Ploiești, Urleta, Boldești Scă ieni, Tinosu, Bănești, Predeal, Sărari, Bogolia, Vălcă nești, Câmpina, Tăntăreni, Filipeștii de Târg, Poiana Câmpina, Plaiu, Bucov Pleașa și Puchenii Mari.

        De asemenea, mai există focare în județul Bacă u – Agaș, Palanca, Mărgirești, Poduri – Negreni, Moinești, Asau, Ardeoani, Poduri, Bogdănești, Apa Asau, în județul Vrancea – Găgesti, Pietroasa de Bolotești, Anghelești, Joraști, Panciu, Focșani, Odobești, în județul Vâlcea –  Stoilești, Horezu, Galicea, Drăgoești și în județele Buzău – Valea Lupului, Florica, Sibiu – municipiul Sibiu, Arpașu de Jos, Mureș: Sighișoara, Vânători și municipiul București – sectoarele 2 și 4. În același timp, au fost depistate câte un focar în județele Covasna – Sita Buzăului, Neamț -Trifești, Argeș – Jgheaburi și Ilfov Bragadiru. La nivel național s-a decis constituirea unui centru de coordonare care să asigure consultanță de specialitate, iar guvernul studiază posibilitatea ca să se acorde o subvenție producă torilor din industria avicolă afectați de distrugătoarea boală. La doar o zi După ce premierul Tăriceanu a preluat șefia Comandamentului Central de Combatere a gripei aviare, numărul focarelor  a crescut cu 20, ajungând la 88. Ca o primă măsură restrictivă, Comandamentul a decis interzicerea vânătorii pe o rază de 10 kilometri de la centrul celor 88 de focare de gripă aviară. Comandamentul Antiepizootic Județean Vâlcea a emis o hotărâre prin care se aprobă ridicarea stării de carantină de gradul I pentru populație în localitățile Horezu, Stoilești, Galicea și Drăgoești, începând cu data 27 mai a.c., ora 13.00. Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legale ale ANSVSA și cu dispoziția Ministerului Sănătății transmisă Direcțiilor Județene de Sănătate Publică . Circulația persoanelor și vehiculelor în zonele delimitate ca focare va fi monitorizată iar obligativitatea trecerii persoanelor și vehiculelor prin filtrele de dezinfecție sanitară va fi menținută.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.